ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Ρήξη Λαμπάκη-ΕΠΟΦΕ για την Γιορτή Κρασιού

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Ρήξη Λαμπάκη-ΕΠΟΦΕ για την Γιορτή Κρασιού

Ρήξη πριν από λίγο ανάμεσα στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και την ΕΠΟΦΕ (Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου), στη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο για το θέμα της Γιορτής Κρασιού και κάποια ζητήματα στα οποία υπήρχε διάσταση απόψεων. 

Οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων Έβρου, οι οποίοι έχουν διαχρονικά στηρίξει την διεξαγωγή της Γιορτής Κρασιού εδώ και πολλά χρόνια, έθεσαν στον κ.Λαμπάκη μια σειρά από θέματα και  ζητήματα. Ζητώντας μεταξύ άλλων να αλλάξει η διάρκεια των εκδηλώσεων και το πρόγραμμα. Πρότειναν να  αυξηθούν οι ημέρες διεξαγωγής της Γιορτής Κρασιού και να πλαισιωθεί αυτή με κάποιες παράλληλες δράσεις.

Κι ενώ προσήλθαν στη συνάντηση με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη, με διάθεση συνεργασίας, αποφασισμένοι να κάνουν υποχωρήσεις σε κάποιες απαιτήσεις τους προκειμένου να βρεθεί η “χρυσή τομή”, άκουσαν τον κ.Λαμπάκη να τους λέει κατάμουτρα ότι: “Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να αυξηθεί η τιμή στο σουβλάκι πέντε με δέκα λεπτά”.

Έτσι, οι εκπρόσωποι της ΕΠΟΦΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους Δημήτρη Κελεμίδη, αποχώρησαν και πλέον η Γιορτή Κρασιού με την μορφή που την γνωρίζαμε, είναι στον “αέρα”. Μάλιστα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είπε ότι θα βρει κάποια άλλα σωματεία και συλλόγους που δεν ανήκουν στην ΕΠΟΦΕ, για να προχωρήσει στην διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Ένα σχόλιο

  1. Η ΕΠΟΦΕ ξεκίνησε με όραμα για την “Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης” άλλα η ΤΙΕΔΑ και ο Δήμαρχος την μετέτρεψαν σε “Σουβλακειάδα”. Η συμπεριφορά τους ” αποφασίζω και διατάζω ” προς τους συλλόγους των οποίων εκμεταλλεύονταν το δικαίωμα φοροαπαλλαγής από την μια και από την άλλη το έμψυχο υλικό τους που ξεδίπλωνε την παράδοση μέσα από τα χορευτικά τους και που ήταν αυτό που με κέφι και μεράκι υποδεχόταν, κερνούσε και εξυπηρετούσε τους επισκέπτες της γιορτής κρασιού, αύξησαν την είσοδο, αύξησαν την τιμή του τεμαχίου, γέμισαν την γιορτή με περίπτερα πώλησης μπύρας και έχουν το θράσος να πούνε “Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να αυξηθεί η τιμή στο σουβλάκι πέντε με δέκα λεπτά”. Ας βρούνε λοιπόν άλλα σωματεία να στελεχώσουν την “Γιορτή Κρασιού” στο ρουσφετιλίκι η Ελλάδα είναι πρωταθλητής άλλωστε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*