Υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια. Ψήφισαν και νέες περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου. Δέχθηκαν αυξήσεις διοδίων

Υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια. Ψήφισαν και νέες περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου. Δέχθηκαν αυξήσεις διοδίων

Οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γιώργος Καίσας, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, ψήφισαν κανονικά χθες στην Βουλή το Μεσοπρόθεσμο, που περιλαμβάνει νέες περικοπές των ήδη πετσοκομμένων συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου και φυσικά είναι υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια, που παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας, την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική εθνικότητα.

Αναμενόμενα όλα αυτά, αφού από το 2015 δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή να ψηφίζουν και να αποδέχονται τα ακριβώς αντίθετα που έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια. Η καρέκλα είναι γλυκιά και φυσικά η βουλευτική αποζημίωση, ειδικά σε εποχές οικονομικής κρίσης, ακόμα πιο… γλυκιά. Με τα δυο χέρια λοιπόν και χθες Γκαρά, Ρίζος και Καίσας, ως… καλά παιδιά ψήφισαν να περικοπούν και άλλο οι συντάξεις των ηλικιωμένων Εβριτών από την 1η Ιανουαρίου του 2019, να μειωθεί το αφορολόγητο στις 5.200 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι όποιος παίρνει σύνταξη πάνω από 400 ευρώ θα χάσει επιπλέον χρήματα, αφού πλέον θα πληρώνει φόρο.

Επίσης, οι Εβρίτες χάνουν από 1η Ιανουαρίου 2019 την απαλλαγή από την καταβολή διοδίων στην Μέστη και αργότερα στο Αρδάνιο, αν και μόνιμοι κάτοικοι, ενώ θα πληρώνουν και αυξημένες τιμές βάση της ΚΥΑ των Σπίρτζη, Τσακαλώτου. Όλα καλά και όλα ωραία, για τους υποτίθεται αριστερούς, που με την ψήφο τους… τσακίζουν κυρίως τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Φυσικά αποδέχονται και την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς (ο Καίσας μόνο που δεν πανηγύριζε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις), την παράδοση της μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής εθνικότητας στους Σλάβους γείτονες μας. Χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής, αν και βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας, δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό να τα αποδεχθούν και να πουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Κι αυτοί φυσικά, όπως και το κόμμα τους, ο ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή του 3% αυτό πίστευαν. Μακεδονία σκέτο  αποκαλούσαν τα Σκόπια και φυσικό είναι τώρα να… πανηγυρίζουν μαζί με τον Πρωθυπουργό τους, γιατί… χάρισαν το ιστορικό μας όνομα στους γείτονες. Βλέπετε, έτυχε να βρεθούν στην εξουσία, με την στήριξη του υποτίθεται ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗ Καμμένου, που αυτός και αν δεν αποχωρίζεται την καρεκλίτσα και όχι μόνο στα… τέσσερα, όπως τσίριζε κάποτε για τους αντιπάλους του, αλλά στα μπρούμυτα κάθεται για να μείνει υπουργός.

Ένα σχόλιο

  1. Αυτοί είναι Ελληνες ή Θρακιώτες?
    Προσέχτε τους γιατί γεωγραφικά και η Θράκη εχει τα ιδια παμαπαλαια χαρακτηριστικά με την Μακεδονία.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*