Ανοίγει απόψε τις πύλες της η 18η Διεθνής Έκθεση Alexpo 2018

Ανοίγει απόψε τις πύλες της η 18η Διεθνής Έκθεση Alexpo 2018

 

Ανοίγει απόψε τις πύλες της η 18η Διεθνής Έκθεση Alexpo 2018, η οποία κάθε χρόνοι γίνεται όλο και καλύτερη, συκεντρώνοντας πλήθος εκθετών με δικά τους περίπτερα, επιχειρήσεων, επαγγελματιών και φορέων του Έβρου και της Θράκης, αλλά αποτελεί και πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα Παρασκευή στις 8 το βράδυ, από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα που βρίσκεται από το πρωί στην Αλεξανδρούπολη και θα έχει και συνάντηση με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωρίζουν φυσικά η Live Cooking με τον γνωστό σεφ Άκη Πετριτζίκη, ο οποίος μαγειρεύει με Εβρίτικα προϊόντα. Μια μοναδική εκδήλωση προώθησης τοπικών προϊόντων μέσα από ‪‎γαστρονομικές‬ προτάσεις του Άκη Πετρετζίκη για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Ιδιαίτερη στιγμή θα είναι η προσπάθεια δημιουργίας νέου Ρεκόρ Γκίνες Πλεξούδας Σκόρδου, φυσικά με εβρίτικα σκόρδα Νέας Βύσσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα και Τρίτη.  Το Επιμελητήριο του Έβρου θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ Guiness σε συνεργασία με τους συλλόγους της Νέας Βύσσας, δημιουργώντας μια μεγάλη πλεξούδα σκόρδου πάνω από το σημερινό ρεκόρ που το κατέχουν οι Ούγγροι και είναι 255 μέτρα..

Το μήνυμα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη

Σε μήνυμα του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδπυλος Τοψίδης τονίζει: “Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τηο18η Διεθνή Έκθεση Alexpo 2018, έναν θεσμό κορυφαίας σημασίας που αναβαθμίστηκε ώστε να αποτελέσει πολύτιμο μέσο προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και πνεύμονα οξυγόνου για τους επιχειρηματίες που επιδιώκουν να σημειώσουν πρόοδο σε επίπεδο εμπορικών συμφωνιών, τεχνογνωσίας και εξωστρέφειας.

Κάθε σκέλος του προγράμματος της Alexpo 2018 διαμορφώθηκε ώστε να συμβάλλει στη δημιουργία μίας έκθεσης με υψηλή δυναμική και απήχηση που θα παράσχει στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες νέα ερεθίσματα και αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της αγοράς αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: