Ξεκίνησε η 18η Διεθνής Έκθεση Alexpo 2018 (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Ξεκίνησε η 18η Διεθνής Έκθεση Alexpo 2018 (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα που έκανε και τα εγκαίνια, των τοπικών αρχών και θεσμικών φορέων, 120 εκθετών και πλήθους κόσμου, ξεκίνησε χθες η 18η Διεθνής Έκθεση Alexpo 2018.

Στην εκδήλωση που προηγήθηκε του κοψίματος της κορδέλας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και Πρόεδρος των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, δεν… μάσησε τα λόγια του και αναφέρθηκε στο δυσμενές για τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες οικονομικό, αλλά και κυβερνητικό περιβάλλον. Στις αποφάσεις της Κυβέρνησης που είναι εχθρικές προς το επιχειρείν και σε όσους προσπαθούν να παράγουν και ζήτησε από τον παρόντα υφυπουργό να μεταφέρει στην κεντρική εξουσία την ανάγκη στήριξης των επαγγελματιών και επιχειρηματιών, με αποφάσεις που θα δημιουργήσον υγιές επενδυτικό κλίμα.

Προηγήθηκε η ομιλία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της έκθεσης για την περιοχή μας, την ανάγκη αυτή να στηριχθεί απ’ όλους και στο τέλος με χιούμορ έκανε σχόλιο για τις νέες επιχειρηματικές προσπάθειες που γίνονται στην … ιατρική κάνναβη στο Τυχερό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μέτιος επσήμανε ότι η Περιφέρεια είναι πάντα δίπλα σε όλες τις εκθέσεις, εξέφρασε την στήριξη του στην Alexpo που διεξάγεται στον Έβρο και τόνισε πως όλοι μαζί στην Θράκη και γενικότερα στην Περιφέρεια να στηρίξουν τις εκθέσεις αυτές, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και να έρθει ανάπτυξη.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγέλης Λαμπάκης από την πλευρά του, επεσήμανε ότι όλοι μαζί οι τοπικοί φορείς αποφάσισαν να μην δέχονται κανέναν πολιτικό από την κεντρική εξουσία να έρχεται στην περιοχή, αν δεν έχει βοηθήσει με έργα και ενέργειες του τον Έβρο. Παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα, χαρακτηρίζοντας τον φίλο της περιοχής μας.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας στην ομιλία του τόνισε ότι μετά από 8 δύσκολα χρόνια της κρίσης, για τα οποία πρέπει οι Έλληνες να κάνουμε αυτοκριτική και να δεχθούμε πως ευθυνόμαστε εμείς, η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια και αυτό θα αλλάξει το επιχειρηματικό περιβάλλον προς το καλύτερο. Τόνισε ότι εκθέσεις όπως αυτή που εγκαινιάζεται αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα και τις επιχειρήσεις και ξεκαθάρισε πως αν δεν υπάρξει πρωτογενής παραγωγή, τα πράγματα δεν πρόκειται να βελτιωθούν.

Στην εκδήλωση δεν παρέστησαν αλλά έστειλαν χαιρετισμό οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Γκαρά, Γιώργος Καίσας και Δημήτρης Ρίζος που βρισκόταν στην Αθήνα για την στήριξη της Κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων, ενώ αντίθετα ο βουλευτής της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης έφτασε έστω και καθυστερημένα λόγω πτήσης και κυρίως επεσήμανε στον παρόντα κ.Πιτσιόρλα τα προβλήματα της περιοχής που απαιτούν λύση.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης από την πλευρά του υπενθύμισε ότι η σκέψη όλων θα πρέπει να είναι στους δυο φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς, που παραμένουν στην Αδριανούπολη αιχμάλωτοι των Τούρκων για περισσότερο από 100 ημέρες.

Στη συνέχεια κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων και οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στα περίπτερα της έκθεσης, ενώ τα επισκέφθηκε και πλήθος κόσμου. Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι την Τρίτη, με πλήθος εκδηλώσεων καθημερινά.