Το 10ο Πανθρακικό Αντάμωμα έρχεται στην Ξάνθη

Το 10ο Πανθρακικό Αντάμωμα έρχεται στην Ξάνθη

Από το 2008 η Π. Ο. Θ. Σ. καθιέρωσε το Πανθρακικό χορευτικό αντάμωμα. Από τότε και κάθε χρόνο ένας Σύλλογος-μέλος της, αναλαμβάνει την πραγματοποίηση του. Για φέτος το Πανθρακικό χορευτικό αντάμωμα ανέλαβε να το υλοποιήσει ο Σύλλογός Εβριτών Ξάνθης την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου στην Ξάνθη.

Διοργανωτές είναι επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Στόχος του ανταμώματος, όπως προκύπτει και από την ίδια τη λέξη, είναι να συναντηθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι Θρακιώτικοι Σύλλογοι, να σμίξουμε, να χορέψουμε, να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να θυμηθούμε κάτι από τα παλιά, αλλά και να περάσουμε κάποια μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση που αφορούν τον πολιτισμό και την ιστορία μας.

Η όλη εκδήλωση είναι συνυφασμένη με το λαϊκό πολιτισμό της Θράκης μας που δείχνει ότι όχι μόνον δεν θέλουμε να αποκοπούμε από τις ρίζες μας αλλά αντλούμε πείρα και γνώση από την παράδοση μας και νοιώθουμε υπερήφανοι για αυτήν.

Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και για πρώτη φορά Σύλλογοι της Ομοσπονδίας Θρακών Ευρώπης με χιλιάδες χορευτές.

Καλούμε όλους τους Θρακικούς Συλλόγους να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την πλούσια λαογραφική παράδοση του Θρακικού Ελληνισμού.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για επί πλέων διευκρινήσεις στο e-mail: evritesxan@gmail.com.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*