ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η… πονηρή πρόσκληση Λαμπάκη, τα εγκώμια στον Στέργιο που δεν πισμάνιψι και το προβάδισμα Τιμοσίδη

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η… πονηρή πρόσκληση Λαμπάκη, τα εγκώμια στον Στέργιο που δεν πισμάνιψι και το προβάδισμα Τιμοσίδη

Χθες το μεσημέρι σας αποκαλύψαμε, ότι ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης προγραμμάτισε εδώ και λίγες μέρες, συνάντηση της δημοτικής του παράταξης “Πόλη και Πολίτες” για την Δευτέρα, με… θέα στη θάλλασα. Τρεις ώρες αργότερα, ήρθε πρόσκληση με e-mail που επιβεβαίωνε το ρεπορτάζ μας.

Ο κ.Λαμπάκης μας καλεί να παρευρεθούμε “στη συνάντηση των μελών της Παράταξης Πόλη & Πολίτες που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 στις 20:00, στο χώρο εκδηλώσεων του «Θέα Θάλασσα». Η συγκέντρωση δηλαδή θα γίνει παρουσία και των δημοσιογράφων.

Μήπως προσπαθεί… πονηρά να

“χρησιμοποιήσει” τους θεσμικούς;

Συνήθως οι συγκεντρώσεις της δημοτικής του παράταξης γινόταν… εν κρυπτώ και αποφεύγονταν όχι μόνο να τις πληροφορηθούν οι δημοσιογράφοι, αλλά κυρίως να μην διαρρεύσουν όσα συζητήθηκαν. Τώρα γιατί άλλαξε αυτό και δόθηκε τόσο… πανηγυρική διάσταση και μάλιστα σε έναν γνωστό χώρο της Αλεξανδρούπολης, δίπλα στη θάλασσα;

Γιατί ξαφνικά αποφάσισε ο δήμαρχος να… ανοίξει την συγκεκριμένη συνάντηση και στους δημοσιογράφους; Κάποιοι το αποδίδουν στην συγκέντρωση που έκανε ο Φραγκούλης Δούκας πριν λίγες ημέρες και για την οποία μόνο το evros-news.gr σας ενημέρωσε. Εκεί μάλιστα βρέθηκαν και δυο στελέχη της παράταξης του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Αγγλιάς. 

Μάλλον δεν το έκανε γι’ αυτό. Κάτι άλλο ή καλύτερα, κάποιος άλλος… ανησυχεί έντονα τον Βαγγέλη Λαμπάκη, όσο και αν θέλει να παριστάνει τον άνετο και σίγουρο. Εγώ ξέρω ποιός είναι, αλλά δεν ήρθε ακόμα η ώρα να μιλήσουμε συγκεκριμένα γι’ αυτό.

Εκείνο όμως που προκαλεί ερωτηματικά, είναι γιατί σε μια συγκέντρωση της δημοτικής του παράταξης, έχει καλέσει και εκπροσώπους θεσμικών φορέων της Αλεξανδρούπολης. Μήπως τους “χρησιμοποιεί” κατά κάποιον τρόπο;

Να δείξει ότι όσοι πάνε τον στηρίζουν

Απ’ ότι έμαθα, τις προηγούμενες ημέρες δέχθηκαν τηλεφωνήματα και προσκλήθηκαν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι της πόλης. Σε μια παραταξιακή συγκέντρωση όμως, όπως ξεκάθαρα αναφέρει η πρόσκληση για την “Πόλη και Πολίτες”, αν βρίσκονται όλοι αυτοί παρόντες, έμμεσα ο κ.Λαμπάκης θέλει να περάσει το μήνυμα ότι τον στηρίζουν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του.

Τελικά φαίνεται ότι άρχισε να… ζορίζεται πολύ ο κύριος δήμαρχος. Που να είχε παραγγείλει κιόλας αυτός (γιατί υποστηρίζει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση και εμείς τον πιστεύουμε), την δημοσκόπηση που έγινε στον δήμο Αλεξανδρούπολης και τα ποσοστά για τον ίδιο ήταν απογοητευτικά λένε κάποιοι. Γιατί αποτελέσματα δεν… διέρρευσαν από εκείον που την ζήτησε και φυσικά την πλήρωσε.

Το ενδιαφέρον πάντως δεν είναι μόνο πόσοι από τους θεσμικούς θα δεχθούν να γίνουν “γλάστρες” στα επικοινωνιακά “παιχνίδια” του Λαμπάκη, αλλά πόσοι από την παράταξη του δεν θα πάνε. Γιατί πολλοί έχουν σοβαρά παράπονα από την συμπεριφορά και τον τρόπο λειτουργίας του και ήδη αναζητούν… δημοτική στέγη.

Ο Στέργιος δεν… πισμάνιψι

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, βρέθηκε την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη για τα εγκαίνια της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Alexpo 2018 εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση. Ξεκίνησε μάλιστα την ομιλία του, λέγοντας ότι λόγω του ονόματος του, πολλοί τον θεωρούν Θρακιώτη. Επειδή το συγκεκριμένο όνομα το συναντάμε συχνά στον Έβρο και φυσικά από τα γνωστά τραγούδια του Καριοφύλλη Δοϊτσίδη με τον Στέργιο που πισμάνιψι, ξιπισμάνιψι, παντρεύτηκε και όλα τα υπόλοιπα.

Ο ίδιος αν και από την Χαλκιδική, είπε ότι αισθάνεται Θρακιώτης. Είναι μάλιστα πολύ καλός φίλος με τον πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα (παρεμπιπτόντως, τον είδα σε γνωστό στέκι της Αλεξανδρούπολης χθες το μεσημέρι, να απολαμβάνει τα ψαρομεζέδες παρέα με τον… φίλο μου το Γιάννη Νενεδάκη).

Μόνο που ο Στέργιος Πιτσιόρλας, όπως και οι “σύντροφοι” του στον ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δεν… πισμάνιψι και παρ’ ότι Μακεδόνας ο ίδιος, παρέδωσαν το ιστορικό όνομα της μίας και ελληνικής Μακεδονίας σήμερα στους Σκοπιανούς.

Του έπλεκαν το εγκώμιο με πρώτο τον Λαμπάκη

Αν εξαιρέσω τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χριστόδουλο Τοψίδη (Χριστόδουλος, Χριστόδουλκος, Χριστόδουλος γιατί παραλίγο να μπερδευτώ και να γράψω Τά… και ποιός τα ακούει μετά), είχε τα…άντερα να πει κατάμουτρα στον υφυπουργό κ.Πιτσιόρλα κάποια πράγματα για τα έργα και τις ημέρες της Κυβέρνησης. Που εξοντώνει τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική οικονομία.

Οι άλλοι ομιλητές έπλεκαν το εγκώμιο του Πιτσιόρλα, με πρώτο και καλύτερο και εκτός συναγωνισμού φυσικά, τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη. Είχαν απέναντι τους ένα μέλος της Κυβέρνησης που παραδίδει στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας, την μακεδονική γλώσσα, την μακεδονική εθνικότητα και ένας δεν βρήκε μια… λέξη να ψελίσει. Ότι διαπράττετε εθνικό ολίσθημα, έγκλημα για να μην πω τίποτε χειρότερο.

Κι ακόμα. Να του θυμίσει ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν για πάνω από 100 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης και η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό. Μόνο ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα λέγοντας ότι η σκέψη μας είναι στα δυο παιδιά μας και ΜΠΡΑΒΟ του.

Φαίνεται να καταλήγουν στον Τιμοσίδη

Ο Γιώργος Πεταλωτής μπορεί να ξεκίνησε επαφές και συζητήσεις για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά μαθαίνω ότι η Φώφη Γεννηματά του… έβαλε πάγο. Όπως αντέδρασαν και κάποιες νομαρχιακές. Η επιλογή του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται ότι θα είναι ο Μιχάλης Τιμοσίδης, πρώην υφυπουργός Υγείας επί Κυβέρνησης Γιωργάκη Παπανδρέου και της υπηρεσιακής του Λουκά Παπαδήμου.

Έχει άλλωστε εμπειρία και αυτοδιοικητική ο Καβαλιώτης γιατρός, μια και διετέλεσε αντινομάρχης Καβάλας. Μου λένε βέβαια ότι και ο Γιώργος Ντόλιος, σε περίπτωση που ισχύσει ως το τέλος ο… αποκλεισμός του από το ψηφοδέλτιο για τις βουλευτικές εκλογές, θέλει να είναι αυτός ο “εκλεκτός”. Πάντως ο Πεταλωτής, δεν αποκλείεται να… ψάξει στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Γιώργου Παπανδρέου με τον οποίο έχει καλές σχέσεις και αυτός τα λέει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Να είναι πάντως υποψήφιος με το ΚΙΝ.ΑΛ αποκλείεται, αφού ο Τιμοσίδης αυτή την στιγμή είναι το μεγάλο φαβορί. Μια και μιλάμε πάντως για τον συγκεκριμένο χώρο, μια από τις επαφές που θα έχει αύριο στην Αλεξανδρούπολη ο νεαρός υπεύθυνος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για τις εξελίξεις στην πόλη. Και δεν εννοώ την εθιμοτυπική συνάντηση με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.

Έγινε χαμός όταν έμαθε η σύζυγος ότι κάνει

αυτό που λέει το βίντεο με την κουμπάρα

Όλη η πόλη σχεδόν το έμαθε, στην υπηρεσία το έχουν τούμπανο, ότι η σύζυγος έμαθε τα… κατορθώματα του με την κουμπάρα και φυσικά ακολούθησε ο κακός χαμός. “Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε” που έλεγε και ο συγχωρεμένος Ντίνος Ηλιόπουλος. Συμβαίνουν άλλωστε αυτά, ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες.

Πως το λέει ο φίλος μου ο Μπάμπης Παπαδόπουλος στο τραγούδι που κάποτε έκανε πάταγο; Άλλαξ’ ο κολιές.

 

Ο… Ναρκαλιευτής