Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 19 μηνών ο πρώην Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης για την παράνομη εκκλησία

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 19 μηνών ο πρώην Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης για την παράνομη εκκλησία

Σε φυλάκιση 19 μηνών συνολικά, καταδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι από το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης ο πρώην Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, κατηγορούμενος για αντιποίηση, λειτουργία Ναού χωρίς άδεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 41χρονος, που εδώ και πολλά χρόνια έχει προβλήματα με την Δικαιοσύνη, καταδικάστηκε με 12+4+3, συνολικά 19 μήνες για λειτουργία παράνομου Ναού, οπλοφορία και αποδοχή προϊποντων εγκλήματος, αφού βρέθηκαν αρκετές χιλιάδες ευρώ που προέρχονταν από έρανο χωρίς άδεια, ενώ αθωώθηκε για την αντιποίηση αρχής. Η ποινή του είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Μαζί του καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 μηνών  η Αντιπρόεδρος του χριστιανικού συλλόγου που είχαν συστήσει και οργάνωνε εράνους, αλλά και την Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής, όταν έγινε το.,.. ντου από την αστυνομία στην οδό Μηδείας και συνελήφθησαν ιοι δυο κατηγορούμενοι μαζί με αρκετούς “πιστούς”, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι.

Χθες Κυριακή μετά από καταγγελία της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα γραφεία θρησκευτικού σωματείου στην Αλεξανδρούπολη, διαπίστωσαν ότι ο χώρος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα και λειτουργούσε Ναός χωρίς τη σχετική άδεια, εντός του οποίου ο 41χρονος Ιωάννης Καρασακαλίδης ιερουργούσε, αντιποιούμενος την άσκηση του λειτουργού της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Από τον παραπάνω χώρο κατασχέθηκαν πλήθος εκκλησιαστικών ειδών  (εικόνες αγίων, σταυροί, εκκλησιαστικά σκεύη, άμφια κ.α.)

Στην κατοχή του 41χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλο χρηματικό ποσό, 30 χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – ασημικών (γυναικεία δαχτυλίδια, αλυσίδες, σταυροί κ.α.), 1 μαχαίρι, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίσθηκαν 1 πιστόλι αερίου, 1 πλαστικό πιστόλι, 2 φιαλίδια αερίου, 100 μεταλλικά σφαιρίδια και πλήθος πλαστικών σφαιριδίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο χώρο όπου λειτουργούσε ο παράνομος Ναός συνελήφθη επίσης μια 39χρονη, κατηγορούμενη για απείθεια και αντίσταση, καθόσον αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιχειρώντας με τη χρήση βίας να παρεμποδίσει τις νόμιμες ενέργειες τους.

Είχε καταδικαστεί σε 4,5 χρόνια για σκοφαντία

και εξύβριση του Μητροπολίτην Άνθιμου

Ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης,  καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2016 σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4,5 ετών αντί 50.000 ευρώ, για συκοφαντία και εξύβριση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμου.Ομως δεν κατέβαλε το ποσό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από άνδρες της  Ασφάλειας. Η υπόθεση του πρώην αρχιμανδρίτη αφορούσε υβριστικά φυλλάδια σε βάρος του μητροπολίτη Ανθιμου, συνεργατών και μελών της οικογένειάς του, τα οποία κυκλοφορούσαν στην Αλεξανδρούπουλη. Οπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, εκείνος ήταν ο συντάκτης, οργανωτής και διανομέας των φυλλαδίων!

Το ίδιο πρόσωπο είχε αναστατώσει την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης πριν από πέντε χρόνια, εξαιτίας… ροζ σκανδάλου! Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Καρασακαλίδης είχε τιμωρηθεί με έκπτωση και αργία από το αξίωμά του, επειδή παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες. Το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο για «εναγκαλισμούς, θωπείες και ασπασμούς θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του, κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του, παράβαση κατά συρροήν της δοθείσης υπ’ αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας και δεινότατο σκανδαλισμό της συνειδήσεως των πιστών».

Του είχε επιβάλει αργία 7,5 ετών από κάθε ιεροπραξία, έκπτωση από το οφίκιο του αρχιμανδρίτη και στέρηση της πνευματικής πατρότητος, ενώ έναν χρόνο μετά το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο μείωσε την ποινή σε 5,5 χρόνια. Αν και ο πρώην αρχιμανδρίτης είχε προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν δικαιώθηκε.

 

2 Σχόλια

  1. Γιατί τον πολεμάτε τόσο?Ο ιερέας είναι άγιος άνθρωπος..Κρίμα τόσο κόσμο βοήθησε! Να βγούνε να μιλήσουν

  2. κι εμένα με έχει βοηθήσει πολύ με τις ομιλιες του

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*