Συγκινητικές στιγμές, παρουσία των γονιών του Δ.Κούκλατζη, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων(ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκινητικές στιγμές, παρουσία των γονιών του Δ.Κούκλατζη, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων(ΒΙΝΤΕΟ)

Με το «βλέμμα» στραμμένο στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που εξακολουθούν να κρατούνται αιχμάλωτοι στην Τουρκία για περισσότερες από 100 ημέρες, ξεκίνησε το Σάββατο στην Ορεστιάδα, η διήμερη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Στο περιθώριο των εργασιών τους, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων είχαν συνάντηση με τους γονείς του Ορεστιαδίτη ΕΠΟΠ λοχία Δημήτρη Κούκλατζη,  οι οποίοι παραβρέθηκαν και στην πανηγυρική έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Θέατρο Διόνυσος, δεχόμενοι μηνύματα αγάπης και στήριξης, για τον «γολγοθά» που ανεβαίνουν. Στη διάρκεια της εκδήλωσης μάλιστα, δύο καρέκλες κρατήθηκαν άδειες συμβολικά, με τα ονόματα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Στην πανηγυρική έναρξη, η πιο συγκινητική στιγμή η ώρα που μαζί με τους γονείς του Δημήτρη Κουκλατζη με τη συνοδεία της ιστορικής χορωδίας του ΔΣΑ οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων έψαλλαν τον εθνικό μας ύμνο.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη αντιπροσωπεία δικηγόρων της χώρας, πήγαν και στις Καστανιές και μετέβησαν πολύ κοντά, στο σημείο όπου έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Οι εργασίες της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, άρχισαν  το Σάββατο στην Ορεστιάδα και συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στην αίθουσα Άβδηρα του Ξενοδοχείου Αστήρ.

Το δικηγορικό σώμα επέλεξε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας στις δυο πόλεις του Έβρου για εθνικά συμβολικούς λόγους και ως διαμαρτυρία για την παράνομη κι αυθαίρετη κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Επικεφαλής της Ολομέλειας ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσσός. Στην ομιλία του δήλωσε πως οι δικηγόροι της χώρας θα δώσουν αγώνα για την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πηγή: thesstoday.gr