ΤΕΛΟΣ και με… υπογραφές ΔΥΣΤΥΧΩΣ η λειτουργία της βιομηχανίας Μαίλης στην Αλεξανδρούπολη

ΤΕΛΟΣ και με… υπογραφές ΔΥΣΤΥΧΩΣ η λειτουργία της βιομηχανίας Μαίλης στην Αλεξανδρούπολη

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος “θανάτου”, ολοκληρώθηκε δυστυχώς και με τις επίσημες υπογραφές την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουνίου, για την βιομηχανία Μαίλλης, η οποία σταμάτησε την λειτουργία της, ερωμώνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη… αραχνιασμένη Βιομηχανική Περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Την ημέρα που γινόταν τα εγκαίνια της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Alexpo 2018 και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση μιλούσε για ανάπτυξη της περιοχής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, ως αρμόδιος τυπικά, υπέγραφε κατόπιν αίτησης της εταιρείας φυσικά την οριστική παύση ισχύος της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΡΤΙΝΩΝ ΡΟΛΩΝ ΚΑΙ ΓΩΝΙΩΝ της «ΜΙΧΑΗΛ Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ» με δ.τ .Α.Ε.Β.Ε. «ΜΙΧΑΗΛ Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ» στη ΒΙ.ΠΕ. του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Ο.Τ.6).

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

“Παύουμε οριστικά την υπ’ αριθ. πρωτ. 726/ΔΑΕ/18-02-2014 άδεια λειτουργίας της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΡΤΙΝΩΝ ΡΟΛΩΝ ΚΑΙ ΓΩΝΙΩΝ της «ΜΙΧΑΗΛ Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ» με δ.τ. .Α.Ε.Β.Ε. «ΜΙΧΑΗΛ Ι. ΜΑΙΛΛΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ»
στη ΒΙ.ΠΕ. του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Ο.Τ. 6) κατόπιν της αίτησης του φορέα και της εισήγησης υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας.
Κατά της Απόφασης αυτής επιτρέπεται η προσφυγή για λόγους νομιμότητας μέσα σε 15 ημέρες από της κοινοποιήσεώς της ή της αναρτήσεώς της στο διαδίκτυο (άρθρο 227 του Ν 3852/2010) από οποιονδήποτε που έχει έννομο συμφέρον, δια μέσου της Υπηρεσίας μας, ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΑΪΛΗΣ

Το μεγάλο πρόβλημα φυσικά είναι οι 49 εργαζόμενοι που δούλευαν σε αυτό, αλλά και το γεγονός ότι φεύγει άλλη μια σημαντική επιχείρηση από την περιοχή του Έβρου. Όπως είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο η Μαίλλης: “Η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα αναδιαμορφώνεται με την σταδιακή μείωση και εν τέλει διακοπή, της παραγωγής του εργοστασίου της Αλεξανδρούπολης»

Πιο συγκεκριμένα, η διακοπή της παραγωγής αφορά στα προϊόντα Χαρτογωνίες, Θερμοσυρρικνούμενο φιλμ και εκτατό φιλμ και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Σημειώνεται ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός του εργοστασίου και των γραμμών παραγωγής δεν προβλέπεται να μεταφερθεί σε άλλη παραγωγική μονάδα του Ομίλου, αλλά θα εκποιηθεί προς τρίτους αγοραστές.
Για την τύχη των 49 εργαζόμενων η εταιρεία αναφέρει: «Με σεβασμό στην πολύχρονη προσφορά και αφοσίωση των ανθρώπων της, η εταιρεία έχει μεριμνήσει για αποζημιώσεις πλέον του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, για τους 49 εργαζομένους του εργοστασίου που επηρεάζονται».