ΔΥΣΤΥΧΩΣ απορρίφθηκε και το 4ο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

ΔΥΣΤΥΧΩΣ απορρίφθηκε και το 4ο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

 

Άλλο ένα αίτημα αποφυλάκισης από τους δικηγόρους των δυο ελλήνων στρατιωτικών μας έπεσε στο κενό αφού οι τουρκικές αρχές το απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες. Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης που κρατούνται εδώ και 111 ημέρες στις φυλακές της Ανδριανούπολης προσπάθησαν για ακόμα μια φορά μέσω των συνηγόρων τους να πετύχουν την αποφυλάκισή τους αλλά οι δικαστικές αρχές είχαν άλλες εντολές…

Όλοι θεωρούσαν ότι το αίτημα θα απορριφθεί αφού είμαστε λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές στην Τουρκία. Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει συνταχθεί επίσημο κατηγορητήριο.

έχει πάντως δημιουργηθεί ένα μπάχαλο, αφού σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Αγκυρα και έτσι οι δυο έλληνες στρατιωτικοί διαθέτουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία. Έτσι καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα των τουρκικών αρχών οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το αίτημα αποφυλάκισης γιατί θεωρούνται ύποπτοι φυγής.

Σύμφωνα όμως με άλλες απόψεις, χρειάζεται νομοθετική μρύθμιση για να γίνει κάτι τέτοιο, η οποία ακόμα δεν έχει κατατεθεί και ψηφιστεί στην Βουλή, οπότε δεν μπορεί να υλοποιηθεί η τοποθέτηση τους ως στρατιωτικών ακολούθων στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας.

Οι Τούρκοι δικαστές είχαν και σήμερα άλλη γνώμη έτσι και αλλιώς ιαι δυστυχώς τα παλικάρια μας παραμένουν φυλακισμένα στην Αδριανούπολη.