ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ: Το νέο ρεκόρ Γκίνες πλεξούδας σκόρδου είναι ελληνικό, εβρίτικο και απ’ τη Νέα Βύσσα

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ: Το νέο ρεκόρ Γκίνες πλεξούδας σκόρδου είναι ελληνικό, εβρίτικο και απ’ τη Νέα Βύσσα

Είναι πλέον γεγονός, κάτι που αναμενόταν από χθες. Το νέο ρεκόρ Γκίνες μήκους πλεξούδας σκόρδου είναι πλέον ελληνικό, εβρίτικο και από τη Νέα Βύσσα, φτιαγμένη με τα μοναδικά σκόρδα της Νέας Βύσσας. Η εκπληκτική πλέκτρια Δήμητρα Ατανάσοβα-Τζορίδου ξεπέρασε ήδη τα 325 μέτρα, σπάζοντας πανεύκολα το φράγμα των 255 μέτρων που κατείχε ως τώρα η Ουγγαρία και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες ώρες στον χώρο της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Alexpo 2018.

Η ιδέα του Επιμελητηρίου Έβρου και του Προέδρου του Χριστόδουλου Τοψίδη (που κατάγεται από τη Νέα Βύσσα), υλοποιήθηκε με την συμμετοχή και σύμπραξη όλων και πρωταγωνιστές φυσικά τον Συνεταιρισμό σκορδοπαραγωγών της χωριού των σκόρδων και της Δήμητρας Ατανάσοβα-Τζορίδου, που διαθέτει μοναδική δεξιοτεχνία και ταχύτητα στο πλέξιμο των σκόρδων και με την φόρα που έχει πάρει, δεν αποκλείεται να φτάσει και στα 500 μέτρα την πλεξούδα.

Το βράδυ η μεγάλη επιτυχία θα γιορταστεί με αυθεντικό θρακιώτικο γλεντι. Συγχαρητήρια αξίζουν σίγουρα σε όλους που συνέβαλλαν στη σημαντική αυτή επιτυχία για την περιοχή μας. Πάντα τέτοια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*