Καταρρίπτεται σήμερα το ρεκόρ Γκίνες μήκους πλεξούδας σκόρδου. Το παίρνει η Ελλάδα, ο Έβρος και η Νέα Βύσσα

Καταρρίπτεται σήμερα το ρεκόρ Γκίνες μήκους πλεξούδας σκόρδου. Το παίρνει η Ελλάδα, ο Έβρος και η Νέα Βύσσα

Βρισκόμαστε μια “ανάσα” από την κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες μήκους πλεξούδας σκόρδου, το οποίο αναμένεται σήμερα να γίνει πραγματικότητα και πλέον να το πάρει η Ελλάδα, ο Έβρος και η Νέα Βύσσα, το χωριό του σκόρδου. 

Στην 18η Διεθνή Έκθεση Alexpo 2018, η εκπληκτική πλέκτρια Δήμητρα Ατανάσοβα-Τζορίδου από τη Νέα Βύσσα, με την μοναδική ικανότητα να πλέκει πολύ γρήγορα τις πλεξούδες του σκόρδου, ξεκίνησε χθες την προσπάθεια που οργάνωσε το Επιμελητήριο Έβρου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκόρδου Ν.Βύσσας και σήμερα αναμένεται να ξεπεραστούν τα 255 μέτρα (αν δεν ξεπεράστηκαν χθες βράδυ) που κατείχε ως τώρα η Ουγγαρία.

Πρόκειται ασφαλώς για μια μεγάλη επιτυχία και σίγουρα αποτελεί δικαίωση για το ακριτικό μας κεφαλοχώρι, τη Νέα Βύσσα, η οποία το δικαιούται, μια και παράγει το 70% της πανελλήνιας παραγωγής σκόρδου και μάλιστα είναι κορυφαίας ποιότητας. Η επισημοποίηση του νέου ρεκόρ Γκίνες, που θα είναι  πλέον ελληνικό, εβρίτικο και βυσιώτικο, θα γίνει σήμερα και θα γιορταστεί με χορούς, τραγούδια και γλέντι από χορευτικά συγκροτήματα της Νέας Βύσσας.