Καταρρίπτεται σήμερα το ρεκόρ Γκίνες μήκους πλεξούδας σκόρδου. Το παίρνει η Ελλάδα, ο Έβρος και η Νέα Βύσσα

Καταρρίπτεται σήμερα το ρεκόρ Γκίνες μήκους πλεξούδας σκόρδου. Το παίρνει η Ελλάδα, ο Έβρος και η Νέα Βύσσα

Βρισκόμαστε μια “ανάσα” από την κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες μήκους πλεξούδας σκόρδου, το οποίο αναμένεται σήμερα να γίνει πραγματικότητα και πλέον να το πάρει η Ελλάδα, ο Έβρος και η Νέα Βύσσα, το χωριό του σκόρδου. 

Στην 18η Διεθνή Έκθεση Alexpo 2018, η εκπληκτική πλέκτρια Δήμητρα Ατανάσοβα-Τζορίδου από τη Νέα Βύσσα, με την μοναδική ικανότητα να πλέκει πολύ γρήγορα τις πλεξούδες του σκόρδου, ξεκίνησε χθες την προσπάθεια που οργάνωσε το Επιμελητήριο Έβρου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκόρδου Ν.Βύσσας και σήμερα αναμένεται να ξεπεραστούν τα 255 μέτρα (αν δεν ξεπεράστηκαν χθες βράδυ) που κατείχε ως τώρα η Ουγγαρία.

Πρόκειται ασφαλώς για μια μεγάλη επιτυχία και σίγουρα αποτελεί δικαίωση για το ακριτικό μας κεφαλοχώρι, τη Νέα Βύσσα, η οποία το δικαιούται, μια και παράγει το 70% της πανελλήνιας παραγωγής σκόρδου και μάλιστα είναι κορυφαίας ποιότητας. Η επισημοποίηση του νέου ρεκόρ Γκίνες, που θα είναι  πλέον ελληνικό, εβρίτικο και βυσιώτικο, θα γίνει σήμερα και θα γιορταστεί με χορούς, τραγούδια και γλέντι από χορευτικά συγκροτήματα της Νέας Βύσσας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*