ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το “κλεμμένο” σύνθημα Λαμπάκη, το #αλλάζουμε (γιατί βουλιάζουμε;) και το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα Γκαρά

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το “κλεμμένο” σύνθημα Λαμπάκη, το #αλλάζουμε (γιατί βουλιάζουμε;) και το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα Γκαρά

Η εκδήλωση του Βαγγέλη Λαμπάκη και της δημοτικής του παράταξης “Πόλη και Πολίτες” χθες βράδυ σε παραλιακό μαγαζί της Αλεξανδρούπολης, την οποία σας αποκάλυψε το Evros-news.gr το μεσημέρι του Σαββάτου και κυρίως τα όσα είπε, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Αν και για μια ακόμη φορά ήταν ο… γνωστός Λαμπάκης. Υπερφίαλος, αλλαζόνας, με το… αλάθητο του Πάπα και απόψεις οι οποίες… έπαιζαν μπουνιές η μια με την άλλη.

Κυρίως όμως, με όσα είπε για πρόσωπα και καταστάσεις, επιβεβαίωσε πόσο… άφιλος και αχάριστος είναι. Φυσικά για πολλοστή φορά, ξεκίνησε και έκλεισε την ομιλία του κάνοντας “επίθεση” σε μας, στο Evros-news.gr, όπως γράφει στο alexpoli.gr ο φίλος μου ο Ανδρέας Χονδρός, που ήταν εκεί. Γιατί εγώ προτίμησα το Παλιούρι και κάτι εκπληκτικά γεμιστά που είχε φτιάξει με τα χεράκια της η μητέρα μου. Μαζί με την φοβερή φέτα ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, ήταν τρομερή απόλαυση.

Ο Λαμπάκης πάντως, χωρίς φυσικά να κατονομάσει την ιστοσελίδα ή εμένα, άσκησε σκληρότατη κριτική σε μέσα ενημέρωσης που όπως είπε διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, παραπληροφορούν και εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα. Ο κ. Λαμπάκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην αρχή και στο τέλος, στα μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι είναι 1-2 αυτοί που δεν βρίσκουν ποτέ τίποτα καλό να πουν. Ο ένας από τους δύο, όπως καταλάβατε, είμαι εγώ.

Με “κλεμμένο” σύνθημα απ’ το ΣΚΑΪ του Αλαφούζου

Την ίδια στιγμή λοιπόν που μας έκανε επίθεση, συγχρόνως δήλωσε: «Μου φέρνουν συνεργάτες μου διάφορα ή μερικές φορές έρχονται αναστατωμένοι να μου πουν αυτός έγραψε αυτό. Τα πετάω δεξιά μου, στο καλαθάκι» είπε. Πως γίνεται να μην ασχολείται και να τα παετάει στο καλαθάκι, αλλά να αφιερώνει τόσο χρόνο για να μας καταγγείλει, Λαμπάκης είναι αυτός, ότι θέλει λέει.

Όσο για το σύνθημα που είχε γραμμένο ως φόντο στο banner πίσω του και κάτω από το όνομα της παράταξης και το δικό του, δηλαδή το “όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ”, ελπίζω να μην τον “δάγκωσε” γερά κανένας επικοινωνιολόγος. Γιατί είναι κλεμμένο από τον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου. “Όλοι μαζί μπορούμε” ακούμε στο ραδιόφωνο του και βλέπουμε στην τηλεόραση του, για την προσπάθεια που κάνει προκειμένου να ενισχύσει τους ανήμπορους και όσους χρειάζονται βοήθεια.

Αν και τώρα που το σκέφτομαι, συμβολικά επιλέχθηκε το σύνθημα. Γιατί πλέον και ο κ.Λαμπάκης, ανήμπορος είναι και χρειάζεται βοήθεια στις επόμενες εκλογές, μήπως και καταφέρει να ανατρέψει την… κατρακύλα που έχει πάρει η δημοτικότητα του και τα ποσοστά που είχε πάρει το 2014. Με δυσκολία στο μισό από το 56% πλησιάζουν πλέον τα ποσοστά του.

#Αλλάζουμε (μάλλον γιατί… βουλιάζουμε)

Συμβολικό επίσης θα είναι και το άλλο σύνθημα του. “#Αλλάζουμε” έγραφε, μάλλον γιατί… βουλιάζουμε επικοινωνιακά, δημοσκοπικά και παντού λέω εγώ. Όσο για αυτά που είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, την ίδια στιγμή που μιλούσε για συνεργασία και συστράτευση όλων, δήλωνε αποφασισμένος να εφαρμόσει στις πεζοδρομήσεις αυτό που αποφάσισε εκείνος, άσχετα αν η συντριπτική πλειοψηφία αντιδρά. «Όλο το κέντρο όπως έχει ανακοινωθεί και σχεδιαστεί θα πεζοδρομηθεί, είμαι τρελός εγώ, θα το κάνω”. Αυτό το τελευταίο δεν χρειαζόταν να το πει. Το ξέρουμε και το ξέρουν και οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης.

Αφού λοιπόν άρχισε και πάλι τα μεγαλεπήβολα, εξαγγέλοντας το σφαγείο Φερών που ΘΑ χτιστεί, τα λουτρά Τραϊανούπολης που όλο ετοιμάζονται για αξιοποίηση αλλά τίποτα δεν γίνεται,αναφέρθηκε στο παλαιό νοσοκομείο λέγοντας ότι επωμίζεται την ευθύνη ενώ δεν είναι θέμα του δημάρχου. Θέλει να στεγαστούν εκεί η Αντιπεριφέρεια και η αστυνομία, ξεχνώντας την Λιμενική Ακαδημία που πριν λίγο καιρό μας έλεγε ότι είναι σίγουρος ότι θα την φέρει ο Κουρουμπλής και έχει προτεραιότητα να στεγαστεί.

Τουλάχιστον παραδέχθηκε ότι τα έχει κάνει… μαντάρα στα θέματα καθημερινότητας, που “καίνε” και τον κόσμο. Φυσικά έψαξε για δικαιολογίες και ανέφερε ότι ο Δήμος είναι τεράστιος σε έκταση και πρώτος σε πληθυσμό στην Περιφέρεια. Για την καθαριότητα είπε ότι έχει μόνο 8 άτομα προσωπικό με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα.

Θυμήθηκε και το διπλωματικό “έγκλημα” της Κριμαίας

Προσπαθώντας να… εντυπωσιάσει, παρουσία του “μαϊμού” επίτιμου Προξένου της Ρωσίας Κωσταντίνου Γκαμπαερίδη που φυσικά ήταν… πρώτο τραπέζι πίστα, προσπάθησε να δικαιολογήσει το διπλωματικό “έγκλημα” που έκανε πηγαίνοντας στην Κριμαία και αναγνωρίζοντας… de facto την συγκεκριμένη προσαρτημένη περιοχή από τους Ρώσους. “Παρακινήσαμε το ενδιαφέρον πολλών υπουργών όταν γυρίσαμε από την Κριμαία. Δεν κάναμε κάτι κακό”.

Κατ’ αρχήν, αυτόν που παρακίνησαν ήταν ο έξαλλος Νίκος Κοτζιάς που ούρλιαζε με φοβερές βρισιές κατά του δημάρχο, για την αψυχολόγητη, ανόητη και επικίνδυνη διπλωματικά κίνηση να πάει σε μια περιοχή που δεν είχε αναγνωριστεί από κανέναν. Παραλίγο μάλιστα να ζητήσει τότε την καθαίρεση του, όπως είχε δικαίωμα. Κι όλα αυτά παρασυρόμενος από τον Γκαμπαερίδη που παρίστανε τον Επίτιμο Πρόξενο ενώ δεν ήταν. Αν ακόμα πιστεύει ότι δεν έκανε κάτι κακό, η.. επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Εγκώμια για τον Χρήστο Δούκα και “άδειασμα” για Σταυράκογλου;

Κάποια στιγμή που μιλούσε για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και τον ΟΛΑ, ο Λαμπάκης αν και δεν ανέφερε το όνομα, άρχισε τους,… ύμνους και τα εγκώμια για τη νυν διοίκηση του Οργανισμού. Είναι άλλωστε γνωστό ότι έχει άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο του Χρήστο Δούκα. Μόνο που λέγοντας ότι με αυτή την διοίκηση προχώρησαν κάποια πράγματα, αυτόματα “άδειασε” την προηγούμενη με επικεφαλής τον Σταύρο Σταυράκογλου. Τον άνθρωπο που τον βοήθησε σημαντικά να εκλεγεί δήμαρχος και το 2010 και το 2014. Μάλιστα τον είχε και στενό συνεργάτη ως Γραμματέα του δήμου.

Ήταν μια τοποθέτηση που συζητήθηκε και από τους παρόντες εκπροσώπους των θεσμικών φορέων, αλλά και σήμερα στην Αλεξανδρούπολη. Καμιά έκπληξη. Ο Λαμπάκης είναι γνωστός… άφιλος και αχάριστος με τους ανθρώπους που τον έχουν βοηθήσει και διαθέτει μεγάλη… ικανότητα να τους δυσαρεστεί και να τους διώχνει από κοντά του. Τον… ανθρωποδιώχτη έχει ο άνθρωπος.

Εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα από τη Νατάσα Γκαρά

Το evros-news.gr ήταν το μοναδικό σάιτ του Έβρου, που αναφέρθηκε στα όσα απαράδεκτα και προκλητικά είπε στην Βουλή το Σάββατο η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, στρεφόμενη κατά της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί όπως λέει το σλόγκαν μας: “Τα γράφει… ΟΛΑ”. Ήταν ένα ελεεινό εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα, από μια νέα κοπέλα, που υποτίθεται αποτελεί το καινούργιο στην πολιτική και θα έφερνε το νέο ύφος και ήθος.

«Η ιστορία σας συνοδεύεται από πατριδοκάπηλους, συνεργάτες της Χούντας, των ναζί και προδότες”, είπε για την αξιωματική αντιπολίτευση, ξεχνώντας προφανώς ότι είναι βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου. Πράγματα που η άλλη πλευρά, η οποία αγωνίστηκε και κράτησε την Ελλάδα στη δημοκρατική Ευρώπη, δείχνοντας μεγαλοψυχία και μπροστά στην εθνική συμφιλίωση, τα ξέχασε και αποφεύγει να μιλάει για “κομμουνιστοσυμμορίτες και κονσερβοκούτια”.

Να την χαίρονται οι Νεοδημοκράτες δήμαρχοι την φίλη τους

Πως θα της φαινόταν της κυρίας Γκαρά να έβγαινε ο Τάσος Δημοσχάκης και να έλεγε ότι η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται από κομμουνιστοσυμμορίτες, σφαγείς με κονσερβοκούτια και φυσικά προδότες που ήθελαν να παραδώσουν την Μακεδονία και την Θράκη στους Σκοπιανούς και τους Βούλγαρους κομιτατζήδες”; Δεν θα την… χτυπούσε το ρεύμα και θα τσίριζε για ακροδεξιό παραλήρημα; Το δικό της λοιπόν ήταν το ίδιο και πολύ χειρότερο.

Να την χαίρονται πάντως τη νεαρή βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, οι φίλοι της δήμαρχοι που ανήουν στη Νέα Δημοκρατία. Ο Βασίλης Μαυρίδης από την Ορεστιάδα πρώτος, που έχει άριστες σχέσεις μαζί της και συνεργάζονται μάλιστα πολύ στενά για θέματα της Ορεστιάδας. Αλλά και ο Βαγγέλης Λαμπάκης που πολλές φορές μιλάει κολακευτικά γι’ αυτήν. Πατριδοκάπηλους, συνεργάτες της Χούντας και των ναζί και προδότες τους αποκάλεσε. Να συνεχίσουν λοιπόν να την… αποθεώνουν και  να δίνουν παράλληλα δουλειές με απ’ ευθείας αναθέσεις στην οικογενειακή της επιχείρηση που διευθύνει η μητέρα της.

Διακομματική… πτήση σήμερα το πρωί

Η πρωινή πτήση της Aegean ήταν διακομματική, αφού με αυτή “πέταξαν” για την Αθήνα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας και οι Μενέλαος Μαλτέζος, Σπύρος Δέδογλου από τη Νομαρχιακή του κυβερνώντος κόμματος, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης με τον Θόδωρο Μαργαρίτη που έκαναν περιοδεία στην περιοχή.

Μεταξύ τους πάντως δεν είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, αφού με εξαίρεση τον Καίσα, οι άλλοι έφτασαν λίγο πριν την αναχώρηση της πτήσης από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης.

Τον κρατάει να διαπραγματευτεί και τη νέα ενοικίαση

Το εγκώμιο του Προέδρου της ΤΙΕΔΑ και πρώην δημάρχου Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη, έπλεξε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης στην χθεσινή του ομιλία. Αναφέρθηκε μάλιστα στυον τρόπο που χειρίστηκε την συμφωνία ενοικίασης του δημοτικού ξενοδοχείου Egnatia στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη.

Τώρα εξηγείται γιατί δεν τον αντικαθιστά, αν και τα έχει κάνει… μαντάρα στην ΤΙΕΔΑ και είναι μακράν ο χειρότερος από τους επικεφαλείς των δημοτικώμν επιχειρήσεων. Κρατάει τον Αρβανιτίδη προκειμένου να ξαναχειριστεί το θέμα της συμφωνίας με τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη. Αφού την χειρίστηκε την προηγούμενη φορά… τόσο καλά και επ’ ωφελεία του δήμου Αλεξανδρούπολης, να το ξανακάνει.

 

Το ομολογώ, αισθάνθηκε πολύ μειονεκτικά

Το ομολογώ. Χθες το πρωί, βγαίνοντας από τα γραφεία του δήμου Αλεξανδρούπολης όπου πήγα να πληρώσω μια κλήση για παράνομη στάθμευση (καλά να πάθω που ξέχασα να ανανεώσω την αρχική κάρτα παρκαρίσματος), ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Γκοτσίδη και αισθάνθηκα πολύ μειονεκτικά. Από την μια εγώ, κοντός και χοντρός, με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και από την άλλη ο Γκοτσίδης να είναι ντυμένος ως… κόμης στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σκουρόχρωμο εφαρμοστό κοστούμι, κουμπωμένο μάλιστα παρά την ζέστη, φοβερή κορμοστασιά, πουκάμισο με κολαριστό γιακά σκέτο ατσάλι και χωρίς καμιά τσάκιση, ξεκούμπωτο και με γραβάτα δεμένη χαλαρά, με τον κόμπο να είναι στο στήθος. Φυσικά παπούτσι μυτερό, τον καλύτερο… εξολοθρευτής της κατσαρίδας. Που πας ρε… κακομοίρη Πιτιακούδη μποστά στο… μοντέλο του Βερσάτζε; Καλά που λίγο πιο δίπλα είδα τον υπεύθυνο Τύπου του δημάρχου, τον Παύλο Μιχαηλίδη του Σάββα και λόγω… κιλών και των δυο μας, αισθάνθηκα πιο άνετα.

Ο… Ναρκαλιευτής