Προσπάθησε να τρακάρει αστυνομικούς 21χρονος, αλλά συνελήφθη μαζί με άλλους δύο για διακίνηση λαθρομεταναστών

Προσπάθησε να τρακάρει αστυνομικούς 21χρονος, αλλά συνελήφθη μαζί με άλλους δύο για διακίνηση λαθρομεταναστών

Επιχείρησε να τρακάρει τους αστυνομικούς για να μην τον συλλάβουν στην περιοχή Πέπλου Έβρου ένας 21χρονος αλλοδαπός, που μαζί με άλλους δύο ξένους ,ήθελαν να παραλάβουν από το συγκεκριμένο χωριό λαθρομετανάστες και να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας. Όμως συνελήφθησαν τελικά χθες το βράδυ, μετά από αναζήτηση και καταδίωξη.

Όοως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: “Συνελήφθησαν στο νομό Έβρου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού με τη συνδρομή αστυνομιών του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, ένας 21χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 53 και 37 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του Πέπλου Έβρου, τους τρείς διακινητές να επιβαίνουν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να τα ακινητοποιούν, προκειμένου να παραλάβουν και να προωθήσουν στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν κρυμμένοι στο σημείο.

Μόλις οι δράστες αντιλήφθηκαν την επικείμενη σύλληψη τους, τράπηκαν σε φυγή με τα οχήματα, χωρίς να επιβιβάσουν τους μη νόμιμους μετανάστες σε αυτά. Στην προσπάθεια διαφυγής τους, ο 21χρονος οδηγός του ενός οχήματος, επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Άμεσα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες και αναζητήσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τα δύο οχήματα, σε σύντομο χρόνο, στην Εγνατία Οδό (πλησίον των κόμβων Αρδανίου και Κίρκης) και να συλλάβουν τους τρεις διακινητές που επέβαιναν σε αυτά.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.