“Κόλλησαν” και αυτοί. Απ’ ευθείας αναθέσεις εκτός Έβρου και από την Αντιπεριφέρεια

“Κόλλησαν” και αυτοί. Απ’ ευθείας αναθέσεις εκτός Έβρου και από την Αντιπεριφέρεια

Εμπρός στον δρόμο που… χάραξε ο δήμαρχος Αλςεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και για την Αντιπεριφέρεια Έβρου, αφού επέλεξε να κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις σε εταιρείες εκτός; νομού, για δυο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη.

Οι αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν είναι του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς και φέρουν την υπογραφή της αρμόδιας Διευθύντριας, αλλά η ουσία είναι πως μετά τους δήμους του Έβρου και η Περιφερειακή Ενότητα δεν εξαντλεί τα περιθώρια να ανατίθενται κάποιες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις ή επαγγελματίες του νομού μας και να ενισχύοβντας έτσι αυτές μια και βρίσκονται στην ακριτική μας περιοχή και όχι να φεύγουν τα χρήματα εκτός.

Συγκεκριμένα, για το   «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΛΟΙΣΒΟ”» σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.), αποφασίστηκε:

Την ανάθεση στην GOODHEART PRODUCTIONS, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ με ΑΦΜ 800751805/ ΔΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, Φορμίωνος 79, Καισαριανή, την παροχή υπηρεσιών στη δράση «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΛΟΙΣΒΟ”» σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) στις 22-23-24 Ιουνίου 2018 στην Αλεξανδρούπολη: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ δαπάνης ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ Φ.Π.Α Μουσική κάλυψη (μουσικά σχήματα/συγκροτήματα, καλλιτέχνες) 2.976 ευρώ.


Η δαπάνη καλύπτεται από τον Ε.Φ./ΚΑΕ 4071.9899.0003- «ΛΟΙΠΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ», Άξονας 2 – Μέτρο 2.2 – Κωδ. Δράσης 181001011. Όλες οι νόμιμες κρατήσεις θα επιβαρύνουν τον ανάδοχο.

ΦΛΟΙΣΒΟΣ Π.Ε ΕΒΡΟΥ

Η δεύτερη περίπτωση αφορά την «Έκθεση φωτογραφίας με εικόνες που αποτυπώνουν τις ομορφιές του Νομού Έβρου» και αποφασίστηκε:

“Ανάθεση στη CLOUDPRINT MON.IKE Digital & Display Product, Ελ. Βενιζέλου 63 -141 22, Ν. Ηράκλειο, με ΑΦΜ 800649097/ ΔΟΥ Νέου Ηρακλείου, την παροχή υπηρεσιών στη δράση «Έκθεση φωτογραφίας με εικόνες που αποτυπώνουν τις ομορφιές του Νομού Έβρου» το διάστημα από το Σάββατο 14 έως Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης:
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ δαπάνης ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ Φ.Π.Α Εκτύπωση φωτογραφιών διαστάσεων 50cm x 70cm 48 τεμ. 285,20 €


Η δαπάνη καλύπτεται από τον Ε.Φ./ΚΑΕ 4072.0844.0001 – «Εκθέσεις, οργάνωση συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων», Άξονας 2 – Μέτρο 2.2 – Κωδ. Δράσης 181011006. Όλες οι νόμιμες
κρατήσεις θα επιβαρύνουν τον ανάδοχο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΠΕ ΕΒΡΟΥ

6 Σχόλια

  1. Ειστε επιπολαιοι! Διαβαστε πρωτα την τερατωδη νομοθεσια για τις προμηθειες του δημοσιου και μετα να εχετε αποψη.Η διαδικασια για την προμηθεια μιας μπαταριας 1 ευρω ειναι ιδια με την προμηθεια ενοςαυτοκινητου!Ολες οι προμηθειες αναγγελονται στο διαδικτυο.Αρα εχουν ολοι την ευκαιρια να μετεχουν.Δυστυχως τα περιθωρια κερδους των μη Εβριτων ειναι πολυ μικροτερα απο αυτα που απαιτουν οι κακομαθημενοι -με καθεστωτικες απ’ευθειας αναθεσεις στο παρελθον- ντοπιοι.Οι διαφορες τιμων προσφορων φθανουν και το 40%! Τι πρεπει να γινει κατα την αποψη σας δημοσιογραφοι;

    • Γιατί θίχτηκες και εκνευρίστηκες με αποτέλεσμα να γράφεις ανακρίβειες; Απ’ ευθείας ανάθεση έγινε, άσχετα αν έχουν το δικαίωμα όλοι όπως λές-τυπικά- να ενημερωθούν και να μεττέχουν. Έχει όμως την ευχέρεια αυτός που την κάνει, εν προκειμένω η συγκεκριμένη διευθύντρια, να την δώσει όπου θέλει την δουλειά και μάλιστα αυτό είναι απόλυτα νόμιμο με βάση τη νομοθεσία. Ναι, εμείς ως Evros-news.gr υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στις επιχειρήσεις του τόπου μας και να μένουν εδώ τα κρατικά χρήματα, για να υπάρχουν επιχειρήσεις και να βρίσκει ο κόσμος δουλειά και όχι σε εταιρείες Θεσσαλονίκης ή Αθήνας. Και κακώς η συγκεκριμένη που πήρε τις δυο αποφάσεις, τις έδωσε εκτός Έβρου.

  2. Εγινε απ ευθειας αναθεση μετα απο διαγωνισμο! Αυτο ειναι υποχρεωτικο για ποσα ανω των 1000 ευρω.Ομως για λογους διαφανειας και αυτοπροστασιας των υπαλληλων γινεται διαγωνισμος και για 1 ευρω. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ;μ Γιατι αυτη η πρακτικη ειναι απορριπτεα;Ερευνησε τι γινοταν στο παρελθον με αναθεσεις σε ντοπιους και θα καταλαβεις τι παρτυ γινοταν σε βαρος ενος χρεωκοπημενου λαου

    • Εμείς δεν γράψαμε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, που είναι μάλιστα σύζυγος κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ νομού Έβρου έκανε κάτι παράνομο. Το γεγονός της… ξενομανίας επισημάναμε μόνο. Όπως κάνουμε και για τους… δεξιούς δημάρχους του νομού. Δεν μπορεί όλοι να κόπτεστε για την εγκατάλειψη και την ερήμωση του ακριτικού μας νομού και όταν μπορείτε με βάση τους ισχύοντες νόμους να κάνετε απ’ ευθείας αναθέσεις σε επιχειρήσεις ή επαγγελματίες του Έβρου, να τις δίνετε εκτός νομού. Πως μετά να βρουν χρήματα οι επιχειρήσεις αυτές να πληρώσουν τα… λογιστικά ή φορφοτεχνικά γραφεία που συνεργάζονται; Ένα παράδειγμα αναφέρω.

  3. Ποιας ξενομανιας;Και γιατι πολιτικοποιεις και στοχοποιοεις μια εντιμη υπαλληλο που κανει διαφανεστατα την δουλεια της ;Οι επαγγελματιες του Εβρου ανεξαρτητα απο την πολιτικη θεση τους επιδιωκουν κερδη αφυσικα μεγαλυτερα απο επαγγελματιες αλλων περιοχων.Εβρος απο τις πιο ακριβες περιοχες της χωρας! Γιατι; Ετσι πορευθηκαν επι δεκαετιες….Μαιμου διαγωνισμοι με τρεις προσφορες κολλητων…ειναι το ζητουμενο; .Ενοχλει η πρακτικη της απολυτης διαφανειας που εφαρμοζουν οι υπηρεσιες της ΠΕ Εβρου .Γιατι;

    • Προφανώς για πρώτη φορά διάβασες το Evros-news.gr και γράφεις όλα αυτά που συνγώμμη αλλά δεν βγάζουν νόημα και αλληλοαναιρούνται. Αν κάποια ιστοσελίδα αγωνίζεται για διαφάνεια(και πίστεψε με αυτό έχει σημαντικό κόστος από πολλές πλευρές) είμαστε εμείς που αναδεικνύουμε αυτό που αναφέρειες για διαγωνισμούς και αναθέσεις. Εσύ πολιτικοποιείς το θέμα με φρασεολογία ΣΥΡΙΖΑ που είναι ξεκάθαρο ότι ανήκεις. Εμένα όχι μόνο δεν με ενοχλεί, αλλά είμαι στο πλευρό των υπαλλήλων της ΠΕ Έβρου και οποιουδήποτε άλλου εφαρμόζει την απόλυτη διαφάνεια. Και άσε τα.. ηρωϊκά. Βλέπω όμως αρκετό μένος και μίσος θα έλεγα για τον Έβρο. Αν δεν είσαι από εδώ ή δεν σου αρέσει γιατί χαλιέσαι και δεν πας να ζήσεις αλλού. Να δεις πόσο φθηνά είναι;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*