Σαμοθράκη: Άγνωστη εξαπάτησε 82χρονο και του πήρε 2.300 ευρώ για να κηδέψει την… μητέρα της

Σαμοθράκη: Άγνωστη εξαπάτησε 82χρονο και του πήρε 2.300 ευρώ για να κηδέψει την… μητέρα της

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δύο άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την περασμένη Τρίτη 19-6-2018 το πρωί, εξαπάτησαν 82χρονο κάτοικο στη Σαμοθράκη και του πήραν 2.300 ευρώ με πρόφαση να πληρώσουν τα έξοδα της κηδείας της μητέρας μιας εκ των δραστών.

Αναλυτικότερα, άγνωστη δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 82χρονο, παρουσιαζόμενη ψευδώς ως κόρη φιλικού του προσώπου. Κατά την επικοινωνία τους, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, ανέφερε ότι έχει ανάγκη 2.300 ευρώ σε μετρητά, για την κηδεία της μητέρας της και ζήτησε από τον 82χρονο να τα παραδώσει σε άτομο του γραφείου κηδειών που θα μετέβαινε στην οικία του, τα οποία όπως ισχυρίστηκε θα του τα επέστρεφε άμεσα με κατάθεση σε τραπεζικό του λογαριασμό.

Ακολούθως, μετέβη στην οικία του 82χρονου ένας άγνωστος δράστης και παρέλαβε το παραπάνω ποσό, διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Όταν ο ηλικιωμένος κατάλαβε την απάτη, κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπιθσμό της γυναίκας και του άνδρα, που βρήκαν τον συγκεκριμένο τρόπο να πάρουν τα χρήματα.

Φυσικά για μια ακόμη φορά η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όσους τηλεφωνούν και ζητούν χρήματα με δια΄φορες προφάσεις, αφού οι τηλεφωνικές απάτες στην χώρα μας έχουν εκτοξευθεί εδώ και αρκετό καιρό και αρκετοί είναι αυτοί που πέφτουν θύματα παρόμοιων επιτίδειων απατεώνων.