Το Ιατρικό Αθηνών “υιοθέτησε” ιατρικά όλους τους κατοίκους της Σαμοθράκης

Το Ιατρικό Αθηνών “υιοθέτησε” ιατρικά όλους τους κατοίκους της Σαμοθράκης

Στο βορειότερο νησί του Αιγαίου,τη Σαμοθράκη, επέκτεινε το πρόγραμμα ιατρικών “υιοθεσιών” ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το μεγαλύτερο των ιατρικών “υιοθεσιών” του, καθώς, μετά τους κατοίκους του τριεθνούς του Έβρου, που “υιοθέτησε” πριν δύο ημέρες ο Όμιλος και τις προηγούμενες “υιοθεσίες” στούς Φούρνους Ικαρίας και στον Άη Στράτη, στη Σαμοθράκη συμπεριλήφθηκαν στις δωρεάν παροχές Υγείας σχεδόν 3.000 κάτοικοι του νησιού.
“Όλα τα παιδιά, οι μέλλουσες μητέρες και οι ενήλικες της Σαμοθράκης, από σήμερα και στο εξής, μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν τις ιατρικές υπηρεσίες του νοσοκομείου μας στη Θεσσαλονίκη, του κορυφαίου Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου”, τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου, Γεώργιος Αποστολόπουλος, ο οποίος παρέστη στην τελετή έναρξης του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στη Σαμοθράκη, με πρωτοβουλία του Δήμου. Επισήμανε, δε, ότι “ένας επιπλέον λόγος επιλογής της Σαμοθράκης ήταν οι φοβερές καταστροφές που υπέστη φέτος από τις πλημμύρες, οι οποίες ενέτειναν την ανασφάλεια των κατοίκων. Στον τομέα που μας αναλογεί, την ωγεία, προσήλθαμε ως αρωγοί”.

Η ανακοίνωση του προγράμματος υγειονομικών παροχών συνοδεύθηκε από την έναρξη υλοποίησης ενός δεύτερου προγράμματος προληπτικής ιατρικής με διαγνωστικές (εργαστηριακές και απεικονιστικές) εξετάσεις και τον κλινικό έλεγχο όλων των κατοίκων από την Κινητή Μονάδα του Ομίλου και από ομάδα εθελοντών ιατρών, δέκα ειδικοτήτων. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το προσεχές Σάββατο, λόγω του μεγάλου αριθμού των κατοίκων και της αυξημένης προσέλευσης.


Όπως τόνισε, καλωσορίζοντας την πρωτοβουλία του Ομίλου, ο αντιδήμαρχος Σαμοθράκης, Χρήστος Πρόξενος, οι κάτοικοι του νησιού διανύουν 59 μίλια με το καράβι για να επισκεφθούν ειδικούς ιατρούς στην Αλεξανδρούπολη. Με τη γενναιόδωρη προσφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, έχουν πλέον κάθε λόγο να επισκεφθούν δωρεάν ένα τόσο σύγχρονο νοσοκομείο, όπως το Ιατρικό Διαβαλκανικό. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος και μοναδικός μόνιμος ιατρός του νησιού, Ιωάννης Βογιατζής, οι φετινές πλημμύρες κατέστρεψαν το Τμήμα Επειγόντων, το διαγνωστικό και εργαστηριακό εξοπλισμό του Δημοτικού Ιατρείου Σαμοθράκης, που παραμένει ως έχει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα οι εξετάσεις της Κινητής Μονάδας να είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτες.

Στην εκδήλωση που έγινε στη Χώρα, παρέστησαν πολλοί κάτοικοι με τα παιδιά τους τα οποία παρέλαβαν τις προσωπικές κάρτες υγείας του Ομίλου Ιατρικού. Ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Νίκος Μόσχος, παρουσίασε τα υγειονομικά προνόμια που στο εξής μπορούν να απολαμβάνουν παιδιά, επίτοκες και ενήλικες ασθενείς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Σωμάτων και του Κλήρου καθώς και ο βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ο Δήμος Σαμοθράκης, εκτός από τις προσωπικές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο, Δρ. Γεώργιο Αποστολόπουλο και την ομάδα ιατρών, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ανταπέδωσε τη χειρονομία με μία ξενάγηση στις εξαιρετικές ομορφιές του νησιού,