Επιμελητήριο Έβρου: Ψάχνουν το επόμενο εβρίτικο προϊόν για Ρεκόρ Γκίνες στην Alexpo 2019

Επιμελητήριο Έβρου: Ψάχνουν το επόμενο εβρίτικο προϊόν για Ρεκόρ Γκίνες στην Alexpo 2019

Η τεράστια επιτυχία, ουσιαστική αλλά κυρίως επικοινωνιακή και η πολύ μεγάλη προβολή που πήρε όχι μόνο τοπικά και πανελλήνια αλλά ακόμα και παγκόσμια, το νέο Ρεκόρ Γκίνες μήκους πλεξούδας σκόρδου της Νέας Βύσσας με 612,7 μέτρα, φαίνεται πως… άνοιξε την όρεξη των ανθρώπων του Επιμελητηρίου Έβρου.

Του Προέδρου του Χριστόδουλου Τοψίδη εν προικειμένω, ο οποίος και σκέφθηκε να γίνει φέτος η προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ μήκους πλεξούδας σκόρδου που κατείχε η Ουγγαρία με 255 μέτρα, κατά την διάρκεια της 18ης έκθεσης Alexpo 2018. Ως Βυσσιώτης άλλωστε και ο ίδιος, επέλεξε το συγκεκριμένο, φημισμένο προϊόν που εξάγεται σε αρκετές χώρες του κόσμου και με την κατάλληλη προετοιμασία αλλά και προγραμματισμό όσων συμμετείχαν, ήρθε η μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο κ.Τοψίδης κιι οι συνεργάτες του, αναζητούν ήδη ένα ακόμα τοπικό, παραδοσιακό προϊόν του Έβρου, ώστε να καταβληθεί προσπάθεια δημιουργίας Ρεκόρ Γκίνες στην έκθεση που θα διεξαχθεί του χρόνου, δηλαδή στην Alexpo 2019. Υπάρχουν ήδη κάποιες σκέψεις, γίνονται κρούσεις, επαφές και συζητήσεις και αν όλα πάνε καλά, δεν αποκλείεται σύντομα να πληροφορηθούμε, ποιό θα είναι το προϊόν που θα γίνει προσπάθεια να επιτευχθεί νέο Ρεκόρ Γκίνες στον Έβρο.

Να τονίσουμε εδώ ότι ο νομός Έβρου κατέχει πλέον δύο Ρεκόρ Γκίνες. Αυτό του μήκους πλεξούδας σκόρδου της Νέας Βύσσας με 612 μέτρα και 70 εκατοστά, αλλά και του θρακιώτικου Καβουρμά μήκους 15,1 μέτρων και βάρους 298,3 κιλών, όπου συμμετείχε η Κρεαταγορά του Χρήστου Δελιντζή από το Διδυμότειχο. Στην φωτογραφία αριστερά βλέπετε τον κ.Δελιντζή, που η επιχείρηση του μετείχε πέρυσι στην δημιουργία του τεράστιου παραδοσιακού καβουρμά ο οποίος μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες, μαζί με την Δήμητρα Αθανάσοβα-Τζορίδου τρίτη από αριστερά), η οποία έπλεξε τα 612,7 μέτρα του Ρεκόρ Γκίνες πλεξούδας σκόρδου.