ΚΟΡΟΪΔΙΑ χωρίς τέλος από Λαμπάκη. Πουθενά η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης στο νέο νομοσχέδιο

ΚΟΡΟΪΔΙΑ χωρίς τέλος από Λαμπάκη. Πουθενά η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης στο νέο νομοσχέδιο

Κοροϊδία χωρίς τέλος από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, στο θέμα ίδρυσης Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη. Εδώ και μήνες υποστήριζε κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η δημιουργία της, αλλά δεν υπάρχει πουθενά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που κατατέθηκε χθες στην Βουλή.

Στα 15 άρθρα που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τίτλο:«Μηχανισμός εφαρμογής, κρατική εποπτεία, γενικοί όροι υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου (Μ.Ι.) και άλλες διατάξεις» και κατατέθηκε Παρασκευή στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου πριν πάρει τον δρόμο για την Ολομέλεια, υπάρχει η Ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και συγκεκριμένα Σχολής Πλοιάρχων στο άρθρο 13 για την Κάλυμνο, αλλά πουθενά η παραμικρή αναφορά σε Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Κατατεθέν Σχέδιο-Νόμου Υπουργείου Ναυτιλίας

Το… δούλεμα λοιπόν πάει σύννεφο από τον κ.Λαμπάκη, αλλά και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που σχεδόν… κλαίγοντας και οι δύο υπόσχονταν κατηγορηματικά πριν λίγο καιρό, όταν ο δεύτερος βρέθηκε στην περιοχή μας, ότι είναι σίγουρη η ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη. Αρκούσε λοιπόν ένα άρθρο λίγων λέξεων, όπως το άρθρο 13 για την σχολή Εμποροπλοιάρχων στην Κάλυμνο, που θα έκανε νόμο του Κράτους την Λιμενική Ακαδημία. Δεν υπάρχει πουθενά, όπως δεν υπήρξε και στο προηγούμενο νομοσχέδιο του συγκεκριμένου υπουργείου τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αυτός που είναι βαριά εκτεθειμμένος είναι φυσικά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος προφανώς και είχε… πάρει το μήνυμα. Γι’ αυτό την περασμένη Δευτέρα που έκανε τον απολογισμό της δημοτικής του παράταξης, δεν ανέφερε το παραμικρό για την Λιμενική Ακαδημία και την πιθανή στέγαση της στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου, αν και αναφέρθηκε εκτενώς σε αυτό.

Φυσικά δεν περιμένει κανείς ο άνθρωπος που νομίζει ότι έχει το… αλάθητο του Πάπα, να βγει και να ζητήσει δημόσια συγνώμμη ή να κάνει δηλώσεις κατά του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή (όχι πως αυτό θα μειώσει τις δικές του ευθύνες) για την ανακολουθία. Με την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα (εξαίρεση ο Σκουρλέτης), έχει άλλωστε άριστες σχέσεις ο Βαγγέλης Λαμπάκης και ποτέ δεν πρόκειται να παραδεχθεί την παραμικρή ευθύνη. Νομίζει ότι μπορεί συνέχεια να κοροϊδεύει τους πάντες.

Δυστυχώς για τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη, πήγε τζάμπα το… γλείψιμο (μέχρι αηδίας) του δημάρχου στον κ.Κουρουμπλή, όταν τελευταία ο δεύτερος βρέθηκε στην περιοχή και διαβεβαίωνε κατηγορηματικά πως η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας θα είναι στην επόμενη νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης.