Δήμος Ορεστιάδας: Δίνει με απ’ ευθείας ανάθεση 19.500 ευρώ για βιντεοσκόπηση… υπονόμων

Δήμος Ορεστιάδας: Δίνει με απ’ ευθείας ανάθεση 19.500 ευρώ για βιντεοσκόπηση… υπονόμων

Καθεστώς αποτελούν στον δήμο Ορεστιάδας και τις διάφορες δημοτικές επιχειρήσεις του, οι απ’ ευθείας αναθέσεις και μάλιστα πολλές από αυτές αφορούν εταιρείες της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο ισχύει και για την απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας «Βιντεοσκόπηση αγωγών του δικτύου αποχέτευσης στην Ορεστιάδα».

Με κάμερες δηλαδή θα παρακολουθούν τους… υπονόμους της πόλης, προφανώς για να διαπιστώσουν που υπάρχει πρόβλημα και να μην βουλώσουν από τα… όσα διακινούνται μέσω αυτών. Κι αυτό θα κοστίσει πάνω από 20 χιλιάρικα στους δημότες.

Όπως έχουμε αναφέρει, οι απ’ ευθείας αναθέσεις μιας υπηρεσίας (γιατί για έργο απαιτείται διαγωνισμός),, αν είναι κάτω από 20.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ (με αυτόν μπορεί να φτάσει ως τις 24.000),  είναι ΝΟΜΙΜΕΣ. Κι αυτό η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη το έχει.,.. αξιοποιήσει στο έπακρο. Είτε με μια συγκεκριμένη εταιρεία της Ορεστιάδας που έχει πάρει πάρα πολλές αναθέσεις, είτε με ορισμένες στη Θεσσαλονίκη. Όπως αυτή του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Θάνου Κουλουτμπάνη που αποκαλύψαμε πριν λίγο καιρό για παράδειγμα.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, έχουμε την  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας (ΔΕΥΑΟ), η οποία στις 12 Ιουνίου όπως δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αποφάσισε να δώσει απ’ ευθείας την υπηρεσία βιντεοσκόπησης των αγωγών αποχέτευσης, των υπονόμων της πόλης δηλαδή, στην εταιρεία της Θεσσαλονίκης “ΥΔΡΟΦΙΛΗ”.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΟ:
“Εγκρίνει την απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσίας «Βιντεοσκόπηση αγωγών του δικτύου αποχέτευσης στην Ορεστιάδα» στην εταιρεία «ΥΔΡΟΦΙΛΗ Α.Ε.», Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Εταιρία, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη Μαντινείας 56, Τ.Κ.54248 τηλ. 2310 859 790, με Α.Φ.Μ. 999718339, Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, με ποσό 19.337,50 € χωρίς Φ.Π.Α”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΔΕΥΑΟ-ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΥΠΟΝΟΜΩΝ