Παυλόπουλος: Το ηθικό των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών μας είναι ακμαίο στον υπέρτατο βαθμό”

Παυλόπουλος: Το ηθικό των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών μας είναι ακμαίο στον υπέρτατο βαθμό”

Στους δυο αιχμάλωτους Έλληνες στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που συνεχίζουν δυστυχώς να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, αναφέρθηκε άλλη μια φορά χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

Μιλώντας στην Ύδρα, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 183 χρόνων από το θάνατο του Υδραίου ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, ο κ.Παυλόπουλος τόνισε: “Θέλω να υπενθυμίσω ότι στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη, κρατούνται, επί μακρό χρονικό διάστημα, αυθαιρέτως και κατά παράβαση κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου, δύο στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να πλήξει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων μας ούτε το ηθικό των δύο ηρωϊκών Στρατιωτικών μας, το οποίο είναι ακμαίο στον υπέρτατο βαθμό, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει Ελληνικός Στρατός και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πλήττει όμως, καιρίως, το κύρος της Τουρκίας και της Ηγεσίας της. Διότι αυτή η αυθαιρεσία, που έχει προκαλέσει την Ευρωπαϊκή αλλά και την Διεθνή κατακραυγή, είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και, εν γένει, του Πολιτισμού μας. Η Τουρκική Ηγεσία ας αναλογισθεί, έστω και τώρα, τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Διεθνή Κοινότητα”.

Φυσικά οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για άλλη μια φορά ή και των υπόλοιπων πολιτικών, δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Είναι λόγια του αέρα και η Κυβέρνηση που έχει την ευθύνη του χειρισμού για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα, είναι ανίκανη και αδιαφορεί να φέρει τη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει την μετάθεση των δύο στρατιωτικών στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας. Μήπως τότε γίνει δεκτό το αίτημα της αποφυλάκισης τους, επειδή θα διαθέτουν μόνιμη κατοικία.

Οι δηλώσεις όλο αυτό το χρονικό διάστημα των σχεδόν 4 μηνών, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και φυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να πιέσει και ο ίδιος τους αρμόδιους για την υπόθεση, ώστε να κάνουν κινήσεις ουσίας και όχι απλά δηλώσεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*