ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Χριστόδουλος που το πήρε απόφαση, η συνέντευξη Σταθάκη, το δύσκολο επίθετο και οι… Αντιδήμαρχοι

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Χριστόδουλος που το πήρε απόφαση, η συνέντευξη Σταθάκη, το δύσκολο επίθετο και οι… Αντιδήμαρχοι

Το Evros-news.gr απέδειξε άλλη μια φορά τις προηγούμενες ημέρες, ότι ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ… ΟΛΑ και όταν πιστεύει πως κάποιοι με τις ενέργειες τους κάνουν καλό στο νομό Έβρου και την ευρύτερη περιοχή, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό ή τον παραμικρό δισταγμό να το αναγνωρίσει και να το προβάλλει.

Κι αυτό πρώτοι απ’ όλους το ξέρουν και μας το έχετε αναγνωρίσει εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, που από τον Μάιο του 2017, όταν και βγήκαμε πρώτη φορά στον διαδικτυακό “αέρα”, μας στηρίξατε, μας αγκαλιάσατε και μας κάνατε το ΠΡΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΑΪΤ του Έβρου και της Θράκης.

Θεωρούμε λοιπόν πολύ σημαντική στιγμή σε αυτούς τους 13,5 μήνες λειτουργίας μας, την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ που μας παραχώρησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, στην οποία μάλιστα έβγαλε ευχάριστες ειδήσεις τόσο για το Διδυμότειχο όσο και για το Σουφλί. Γιατί πρώτη φορά γνωστοποίησε ότι μετά την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, που είναι δεδομένο ότι θα αποκτήσουν δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και στις άλλες δυο πόλεις του Έβρου από την περίοδο 2022-24, να υπάρξει δίκτυο φυσικού αερίου.

Σε τρία με τέσσερα χρόνια δηλαδή, σύμφωνα με την δήλωση Σταθάκη, ο οποίος έχει αποδείξει πως είναι από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς, τουλάχιστον στην περιοχή του Έβρου. Γιατί και στην γεωθερμία έδωσε άδεια να προχωρήσει στην περιοχή του δήμου Τραϊανούπολης και την υλοποίηση των δικτύων φυσικού αερίου προχωράει και ενεργειακές κοινότητες έδωσε τη δυνατότητα με νόμο να γίνουν.

Όχι απλά… ξύνισαν, αλλά έγιναν και έξαλλοι

Τέτοια στήριξη στην υλοποίηση όλων αυτών των project που δίνουν υπεραξία και βοηθούν στην ανάπτυξη της περιοχής μας, ο φίλος μου ο Γιάννης Φαλέκας, ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλεξανδρούπολης που έχει κάνει στόχο ζωής την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δεν είχε βρει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όταν τους παρακαλούσε να βοηθήσουν και να τα προωθήσουν όλα αυτά, όμως εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αντιμετώπιζε αδιαφορία, για να μην πω και χλεύη.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς να δυσφορήσουν και να διαμαρτυρθούν για την προβολή του Γιώργου Σταθάκη και του κυβερνητικού έργου που κάναμε μέσα απ’ αυτή την συνέντευξη κάποιοι γνωστοί και φίλοι Νεοδημοκράτες, έγινε το ακριβώς αντίθετο. Ξέρετε ποιοί όχι απλά… ξύνισαν, αλλά έγιναν έξαλλοι;

Κάποιοι Συριζαίοι ή για να είναι απόλυτα σωστός, μια συγκεκριμένη Συριζαία, η οποία από τότε που οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι και κάθισε στην καρέκλα της εξουσίας, νομίζει ότι το Κράτος είναι αυτή και προσπαθεί να… συντρίψει με διάφορους τρόπους όποιον δεν… προσκυνάει την ίδια προσωπικά ή δεν την… λιβανίζει.

Εμένα βέβαια, όπως έχω ξαναγράψει, όλα αυτά ούτε με πτούν, ούτε με φοβίζουν, ούτε θα με σταματήσουν να κάνω κριτική σε όσους πιστεύω ότι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Λυπάμαι μόνο γιατί μάλλον… χάλασα χωρίς να το θέλω, το Σαββατοκύριακο του κ.Σταθάκη, με τις γκρίνιες που υποθέτω ότι θα άκουσε από συναδέρφους του, βουλευτές και… βουλευτίνες.

Πάντως για μια ακόμη φορά τον ευχαριστώ από καρδιάς, γιατί δέχθηκε να μιλήσει στο Evros-news.gr και να προβάλλει το δικό του αλλά και γενικότερα το κυβερνητικό έργο στον τομέα της αρμοδιότητας του. Για τους άλλους που θύμωσαν και κάποιοι μπορεί και να εξαγριώθηκαν, ας πιουν λίγο ξύδι, προσοχή όχι κώνειο που ήπιε ο… Σωκράτης(πως μου ήρθε τώρα το όνομα αυτό) και θα τους περάσει.

“Εξαφανισμένοι” από τις εκδηλώσεις

Όπως φυσικά δεν είχα κανένα πρόβλημα, να εκφράσω την χαρά μου για τις εξελίξεις στο θέμα κατασκευής του φράγματος στο Δέρειο. Όχι τόσο γιατί εμείς πέρυσι τον Αύγουστο αποκαλύψαμε ότι η Κυβέρνηση σκέφτεται να το προχωρήσει, χάρη στις επίμονες προσπάθειες του βουλευτή Γιώργου Καίσα, αλλά και επειδή έχουμε κάτι χειροπιαστό πλέον, που είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης και συγκεκριμένα 5 εκατ. ευρώ για τις σχετικές μελέτες.

Μπορεί να φαντάζει και ίσως να είναι… ουτοπική η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, που ακούγεται και συζητείται πριν ακόμα γεννηθώ εγώ το 1964, αλλά αναγνωρίζω στον κ.Καίσα ότι το… παλεύει εδώ και τρία χρόνια το συγκεκριμένο θέμα. Αυτόν και αν του έχω κάνει κριτική και μάλιστα σκληρή. Κι όμως.

Μπορεί να δυσαρεστήθηκε, να στενοχωρέθηκε, αλλά απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, ούτε… εκδικητικά φέρθηκε τηλεφωνώντας σε κάποιους να μου… κόψουν την διαφήμιση των επιχειρήσεων τους, ούτε απαιτούσε από άλλους που μιλάνε μαζί μου να μην το ξανακάνουν, ούτε έβαλε “λυτούς και δεμένους” φίλους και γνωστούς από κάθε κόμμα, να μου τηλεφωνούν για να με…νουθετήσουν.

Μια και μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του, δεν βλέπω να δίνουν το παρόν στις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στο νομό Έβρου, μετά την συμφωνία με τα Σκόπια και το ξεκάθαρο… ξεπούλημα από την Κυβέρνηση του  ονόματος της Μακεδονίας.

Αν πιστεύουν ότι έκαναν το σωστό, γιατί δεν εμφανίζονται και στον κόσμο να το υποστηρίξουν; Μήπως τα όσα γίνονται σε άλλους νομούς εναντίον συναδέρφων τους, λειτουργούν αποτρεπτικά στις δημόσιες εμφανίσεις τους;

Έχει δύσκολο επίθετο φαίνεται ο… Φαλέκας

Αφού ξεκίνησα με την συνέντευξη Σταθάκη και τα ενεργειακά, που αρκετά από αυτά φυσικά υλοποιούνται στην περιοχή χάρη και στις πολύχρονες και επίμονες προσπάθειες του Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννη Φαλέκα, δεν θέλω να το ξεχάσω. Ξέρω ο ίδιος μπορεί να μου… κόψει και την καλημέρα γιατί δεν τα θέλει κάτι τέτοια, αλλά εγώ θέλω να είμαι εντάξει με τον εαυτό μου.

Στον απολογισμό του έργου της παράταξης του την προηγούμενη Δευτέρα, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης αναφέρθηκε για αρκετή ώρα στην αξιοποίηση της γεωθερμίας, όπου η Αλεξανδρούπολη είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που το υλοποιεί, όχι μόνο για τηλεθέρμανση αλλά και θερμοκήπια, που θα φέρουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας, στους φωτισμούς LED, στις ενεργειακές κοινότητες, στο σταθμό συμπίεσης του ΤΑΡ στους Κήπους απ’ όπου θα θερμαίνονται οι Φέρες και πολλά χωριά γύρω τους.

Το επίθετο… Φαλέκας πάντως δεν το ανέφερε ούτε μια φορά. Φαίνεται ότι είναι δύσκολο να το προφέρει. Ενώ το… Παντελίδης ή το Αρβανιτίδης που συνέχεια ανέφερε (ακόμα και το Γκαμπαερίδης του μαϊμού προξένου είπε), προφανώς του έρχονται πιο εύκολα στο στόμα.

Κι αν ο Γιάννης είναι… μεγάλη καρδιά και είναι αφοσιωμένος στο στόχο και την δουλειά του, όσα είπε στην παρουσίαση αυτή ο Λαμπάκης, μαθαίνω ότι δεν άρεσαν σε κάποιους άλλους συνεργάτες του. Γιατί χωρίς διαταγμό τους “έδωσε” μιλώντας για προβλήματα στην καθημερινότητα, στην καθαριότητα και άλλους τομείς και εννοώ τους Ζιώγα, Βαταμίδη, Κουκουράβα, όταν τα έχουν κάνει μπάχαλο ο Παντελίδης στο θέμα των ναυαγοσωστών και ο Αρβανιτίδης σε όλα τα θέματα της ΤΙΕΔΑ και τους… έπλεκε το εγκώμιο.

Όπως ήταν απαράδεκτο, που δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην μεγάλη μου… συμπάθεια. Τον Βαγγέλη Μυτιληνό. Ήμουν ο μοναδικός που κυριολεκτικά τον… πέρασε πριονοκρδέλα στην κριτική για την συμφωνία με την Coca Cola, αλλά αντικειμενικά ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ με προσωπικές του ενέργειες έφερε 900.000 ευρώ δωρεά στον δήμο και το συγκεκριμένο έργο θα βοηθήσει στην αύξηση του νερού στον υδροταμιευτήρα της Αισύμης.

Και δεν βρήκε δυο λόγια να πει ο Λαμπάκης; Τόση αχαριστία; Με τέτοιες συμπεριφορές, τον βλέπω στο τέλος να μένει μόνο με τους Παντελίδη, Αρβανιτίδη, τον Γκοτσίδη και τον Αντιδήμαρχο του… facebook (θα τα πούμε άλλη φορά ποιός είναι).

Το πήρε απόφαση ο Χριστόδουλος

να κάνει το επόμενο “βήμα”

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης (Χριστόδουλος, Χριστόδουλος, Χριστόδουλος… τιμωρία όπως στο δημοτικό για να μάθω να γράφω σωστά το όνομα του) είναι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος τις τελευταίες μέρες. Του… κάθισεμια χαρά η έμπνευση για την προσπάθεια δημιουργίας Ρεκόρ Γκίνες πλεξούδας σκόρδου, με το προϊόν σήμα κατατεθέν του χωριού όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, της Νέας Βύσσας και έγινε τεράστιος επικοινωνιακός ντόρος. Όχι μόνο τοπικά και πανελλήνια, αλλά ακόμα και παγκόσμια.

Το νέο Ρεκόρ Γκίνες 612,70 μέτρα πλεξούδας σκόρδου Νέας Βύσσας αποτελεί και προσωπική του δικαίωση και παράλληλα… έσωσε και την έκθεση, που δεν είχε τα αποτελέσματα τα οποία όλοι περίμεναν ή υπολόγιζαν. Γι’ αυτό και… πετάει στα σύννεφα από ικανοποίηση και μαθαίνω πως το πήρε πλέον απόφαση να κάνει το επόμενο “βήμα”, μετά την εκλογή του και ως Προέδρου όλων των Επιμελητηρίων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μένει φυσικά να μάθουμε τί θα επιλέξει. Θα είναι η Βουλή; Ο δήμος Αλεξανδρούπολης (δύσκολο για πολλούς λόγους); Μήπως η Περιφέρεια; Πάντως τις τελευταίες μέρες έχει..πυκνώσει τα ταξίδια του στην Αθήνα.

Αυτό δεν του το… έδειξαν του Παρασκευά;

Έβγαζε ψηφίσματα δημοτικού συμβουλίου, έστελνε επιστολές στο αρμόδιο υπουργείο και διαμαρτύρονταν με δηλώσεις του ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, γιατί το Διδυμότειχο δεν αναφέρονταν πουθενά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το φυσικό αέριο. Ήρθε όμως ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, να κάνει ειδική αναφορά στη συνέντευξη που έδωσε στο Evros-news.gr και να προαναγγείλει ότι την περίοδο 2022-2024, σε τρία με τέσσερα χρόνια δηλαδή, το Διδυμότειχο και το Σουφλί  θα ενταχθούν σε δίκτυο φυσικού αερίου.

Αυτά τα… ευχάριστα δεν του τα μετέφεραν εκείνοι που συνέχεια του εμφανίζουν τα δημοσιεύματα μας και του λένε ότι κάνουμε κριτική, επιθέσεις και τον… βαράμε; Αποκλείεται να μην τα είδαν ή να μην τα διάβασαν. Παρεμπιπτόντως, από την πρώτη στιγμή που βγήκαμε στον “αέρα”, έχουμε ασκήσει πολλές φορές έντονη, αλλά δίκαιη πιστεύουμε κριτική στον Πατσουρίδη, για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα της πόλης.

Κι όμως. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, που συναγωνίζεται κατά τη γνώμη μου σε αδράνεια και απάθεια τον Πατσουρίδη, “ανακάλυψε” ότι εμείς… αβαντάρουμε τον δήμαρχο.

Ναι. Αυτό μας είπε στην διάρκεια της έκθεσης Alexpo 2018, αλλά προσωπικά τον δικαιολόγησα. Νωρίτερα είχε περάσει από το περίπτερο του φίλου του Θανάση Μπέλλα, με τα φοβερά κρασιά και τσίπουρα. Οπότε δεν τον παρεξηγώ.  Ίσως έτσι να του είπαν να λέει και οι… διαδικτυακοί του φίλοι, που μετά την εμφάνιση μας δείχνουν να… ζορίζονται.

Μια και μιλάμε για το Διδυμότειχο, με ενημέρωσαν πως κάπου γράφτηκε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ότι σκέφτονται την επιστροφή και την διεκδίνηση της δημαρχίας ο Δημήτρης Μουζάς στην Ορεστιάδα και ο Χρήστος Τοκαμάνης στο Διδυμότειχο. Όπως λέει όμως και ένας άριστος γνώστης των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εδώ ταιριάζει το γνωστό τραγούδι της Χαρούλας Λαμπράκη: “Δεν ζωντανεύουν οι “νεκροί” (ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ για να μην παρεξηγηθώ). Ακόμα και αν οι ίδιοι θέλουν και το αποφασίσουν, είναι ξεκάθαρο πως δεν έχουν την παραμικρή τύχη.

Ο… Ναρκαλιευτής