ΠΡΟΤΑΣΗ: Να πιέσουν οι βουλευτές Έβρου, Καστοριάς για τη νομοθετική ρύθμιση για τους δυο στρατιωτικούς

ΠΡΟΤΑΣΗ: Να πιέσουν οι βουλευτές Έβρου, Καστοριάς για τη νομοθετική ρύθμιση για τους δυο στρατιωτικούς

Έχουν περάσει σχεδόν δυο εβδομάδες από την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη στις 13 Ιουνίου, ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, με την οποία οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, μετατίθενται στην ελληνική πρεσβεία της Τουρκίας και αφού θα έχουν μόνιμη κατοικία, θα πρέπει το δικαστήριο να τους αποφυλακίσει.

Μέχρι τώρα όμως αυτό δεν έχει συμβεί και ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης από την Καστοριά και ο ΕΠΟ λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης από την Ορεστιάδα, συμπληρώνουν  116 ημέρες (σχεδόν 4 μήνες) ως αιχμάλωτοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Αφού βρέθηκε η συγκεκριμένη λύση και ενώ η απόφαση των Αρχηγών των Επιτελείων για την μετάθεση των δύο στρατιωτικών μας στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας έχει παρθεί εδώ και πολύ καιρό, γιατί ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης που σε συνέντευξή του στο πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας προανήγγειλε την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης δεν το έχει κάνει ακόμα;

Κι αφού αυτός αδιαφορεί, θα πρέπει να αναλάβουν οι τέσσερις βουλευτές Έβρου απ’ όπου είναι ο ένας εκ των φυλακισμένων Δημήτρης Κούκλατζης, οι τρεις του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας, Νατάσα Γκαρά, Δημήτρης Ρίζος και ο Αναστάσιος Δημοσχάκης της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τους δυο βουλευτές της Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου και Μαρία Αντωνίου, να πιέσουν έντονα τον κ.Κουβέλη ή οποιονδήποτε άλλο έχει την σχετική αρμοδιότητα, ώστε να ΦΕΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στη Βουλή αυτή τη νομοθετική ρύθμιση. Η οποία σύμφωνα με όσα  έχουν λεχθεί, θα προβλέπει οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί να λαμβάνουν αποδοχές στρατιωτικών σε άλλη χώρα, με βέβαιη σταθερή κατοικία, που σε επίπεδο νομικής αντιμετώπισης, το Δικαστήριο της Τουρκίας πρέπει να το δεχθεί, προκειμένου να αποφασίσει την άρση της προσωρινής κράτησης.

Εδώ η Κυβέρνηση φέρνει συνέχεια νόμους εφαρμογής των Μνημονίων που και αυτή ψήφισε και είναι χιλιάδες σελίδες. Τους ετοιμάζει και τους συζητάει με συνοπτικές διαδικασίες ψηφίζοντας τους. Για τα δυο παλικάρια μας που εξακολουθούν να παραμένουν αιχμάλωτα των Τούρκων στην Αδριανούπολη, γιατί τόση αδιαφορία αλήθεια; Γι’ αυτό ας αναλάβουν πρωτοβουλία οι Εβρίτες και οι Καστοριανοί βουλευτές.