Δήμος Ορεστιάδας: Χρηματοδοτεί με 500.000 ευρώ την ΔΗΚΕΠΑΟ για… άρτον και θεάματα

Δήμος Ορεστιάδας: Χρηματοδοτεί με 500.000 ευρώ την ΔΗΚΕΠΑΟ για… άρτον και θεάματα

Στο ποσό των 500.000 ευρώ, μισό εκατομμύριο δηλαδή, ανέρχεται για την φετινή χρονιά, η χρηματοδότηση του δήμου Ορεστιάδας προς την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ), για… άρτον και θεάματα.

Με το ποσό αυτό δηλαδή επιχορηγεί την συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση, η οποία θα έχει έσοδα από τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει 667.800 ευρώ, ενώ τα έξοδα θα είναι 1.167.800 ευρώ. Σχεδόν διπλάσια, για να πληρώνονται με  150.000 ευρώ στις εκδηλώσεις της Συνάντησης Νέων Άρδα η Πάολα, ο Ρουβάς, ο Μπάσης, η Ασλανίδου, η Πρωτοψάλτη και οι άλλοι τραγουδιστές. Τα χρήματα αυτά, που τα πληρώνουν οι δημότες της Ορεστιάδας από την τσέπη τους μέσω των δημοτικών τελών, δεν επιβαρύνουν την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗΚΕΠΑΟ), όπως λανθασμένα υποστήριξε απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα μας ο Πρόεδρος της Αρχοντής Αρχοντίδης, αλλά ο Δήμος Ορεστιάδας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, ο δήμος χρηματοδοτεί τη ΔΗΚΕΠΑΟ για το έτος 2018 με το ποσό των 500.000 ευρώ, ώστε να καλύψει το έλλειμμα που προκύπτει μεταξύ των εσόδων και των εξόδων που προϋπολογίσθηκαν για όλο το έτος (ΕΣΟΔΑ: 667.800 ευρώ, ΕΞΟΔΑ: 1.167.800 ευρώ). Το προηγούμενο έτος 2017 η χρηματοδότηση ανήλθε στο ποσό των 340.000 ευρώ και το 2016 στο ποσό των 240.000 ευρώ και για το 2015 στο ποσό των 360.000 ευρώ. Ανεβαίνουν δηλαδή συνέχεια τα χρήματα που ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ο δήμος Ορεστιάδας την ΔΗΚΕΠΑΟ ώστε να ανταποκρίνεται στα έξοδα των διαφόρων εκδηλώσεων.  

Την ίδια στιγμή πάντως που δίνονται 150.000 ευρώ για τους τραγουδιστές στον Άρδα, η ΔΗΚΕΠΑΟ οφείλει ήδη από το έτος 2016 στα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ορεστιάδας το ποσό των 15.000 ευρώ. Το ένα τρίτο των χρημάτων που θα εισπράξει δηλαδή για μια βραδιά η Πάολα, αλλά δυστυχώς δεν καταβάλλονται τα οφειλόμενα στους νέους αυτούς μουσικούς της πόλης που συμμετέχουν και ψυχαγωγούν σε όλες τις σημαντικές γιορτές και εκδηλώσεις, χωρίς να πτοούνται από το κρύο, τη ζέστη, το χιόνι, τη βροχή.


Το ίδιο περίπου ποσό και συγκεκριμένα 13.640 ευρώ, δόθηκαν ως αμοιβή για την “Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης” που εμφανίστηκε την τελευταία ημέρα των φετινών “ΟΡΕΣΤΕΙΩΝ” με τον Μανώλη Λιδάκη και τους άλλους καλλιτέχνες. Τόσα  χρήματα όμως οφείλονται στα παιδιά της Ορεστιάδας, τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του δήμου από το 2016 και δεν τους καταβάλλονται.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ “ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ”

ΑΜΟΙΒΗ ΟΡΧΗΣΤΑΣ Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Καλά έκανε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και τίμησε τον κορυφαίο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο πρόσωπο της κόρης του, αλλά να ξέρουμε ότι εκτός από τις πλακέτες, ανθοδέσμες και τα φιλιά που μοίρασε, έδωσε μέσω της ΔΗΚΕΠΑΟ και 13.640 ευρώ για μια βραδιά. Όπως θα δώσει από τα ταμεία του δήμου μισό εκατομμύριο ευρώ στην ΔΗΚΕΠΑΟ για να καλυφθούν τα τεράστια έξοδα εκδηλώσεων της φετινής χρονιάς που ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ και θα φτάσουν συνολικά στο 1.167.800 ευρώ.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ λοιπόν για… άρτον και θεάματα, άσχετα αν οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες(και δεν αναφερόμαστε μόνο στην πόλη της Ορεστιάδας αλλά και στα χωριά του δήμου), δεν υπάρχει ένας ποδηλατόδρομος για δείγμα αν και κυκλοφορούν εκατοντάδες ποδήλατα και ένα σωρό ακόμα προβλήματα της καθημερινότητας που δεν φαίνεται να απασχολούν ή να… αγχώνουν τον κ.Μαυρίδη. Αν κρίνουμε άλλωστε από τις φωτογραφίες που ανεβάζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, να… συγκαθίζει χορεύοντας σε μια από τις πρόσφατες εκδηλώσεις στα ΟΡΕΣΤΕΙΑ. “Έξω ντέρτια και καημοί, θέλω απόψε να γλεντήσω”, που λέει και το γνωστό λαϊκό τραγούδι.