ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποσό 1,8 εκατ. ευρώ για τον πεζόδρομο, περιμένουν δήμο Διδυμοτείχου και Εμπορικό Σύλλογο να… συννενοηθούν

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποσό 1,8 εκατ. ευρώ για τον πεζόδρομο, περιμένουν δήμο Διδυμοτείχου και Εμπορικό Σύλλογο να… συννενοηθούν

Ποσό 1,8 εκατομμύρια υρώ μέσω του ΕΣΠΑ, έχουν την δυνατότητα να απορροφήσουν ο δήμος Διδυμοτείχου και ο Εμπορικός Σύλλογος Διδυμοτείχου και Περιχώρων, για την δημιουργία στον κεντρικό δρόμο (πρώην πεζόδρομο) της πόλης “Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου” (Open Mall), αρκεί όμως να συνεννοηθούν για να υποβάλλουν τις ανάλογες προτάσεις και μελέτες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, από το συγκεκριμένο ποσό προβλέπεται το 1,4 εκατ. ευρώ να δοθεί στον δήμο της πόλης προκειμένου να κάνει παρεμβάσεις στον κεντρικό δρόμο της Ελευθερίου Βενιζέλου και να τον διαμορφώσει ως Open Mall, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στην Αλεξανδρούπολη και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας. Ακόμα και με σκεπασμένο όλο τον συγκεκριμένο δρόμο ή με τοποθέτηση ειδικών φωτιστικών επίγειων και εναέριων και άλλων κατασκευών, αλλά και παρεμβάσεις στα καταστήματα ώστε να αποκτήσουν ομοιόμορφη εμφάνιση.

Οι υπόλοιπες 400.000 ευρώ θα δοθούν στον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, για δράσεις που αφορούν τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες μέλη του, οι οποίοι θα έχουν μαγαζιά στον συγκεκριμένο δρόμο που θα αποτελέσει το “Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου”. Οι προύποθέσεις υπάρχουν, δηλαδή τα περίπου 300 μέτρα που απαιτούνται για την υλοποίηση του και τα 60 καταστήματα που είναι το μίνιμουμ. Τί απομένει;

Να συμφωνήσουν και να συνεργαστούν ο δήμος Διδυμοτείχου με τον Εμπορικό Σύλλογο, παραμερίζοντας τις όποιες προσωπικές ή άλλες διαφορές έχουν ο Παρασκευάς Πατσουρίδης με τον Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, ώστε από κοινού να υποβάλλουν τις απαραίτητες προτάσεις και μελέτες στα αρμόδια υπουργεία. Υπάρχει και ένα πολύ σηναντικό, θετικό στοιχείο. Υπεύθυνος για την συγκεκριμένη δράση Open Mall για όλη την Ελλάδα, είναι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και Πρόεδρος του Εμπόρικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, εκ μέρους της Παννελήνιας Ομοσπονδίας.

Ο ίδιος έχει ήδη βρεθεί σε αρκετές πόλεις και έκανε ενημερώσεις ή συνεργάστηκε με τους τοπικούς δήμους και εμπορικούς συλλόγους για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος ΕΣΠΑ. Τις επόμενες μέρες μάλιστα είναι καλεσμένος στην Κρήτη για να κάνει το ίδιο σε Σητεία και έναν ακόμα δήμο. Στο Διδυμότειχο, όσες φορές και αν προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τις δυο πλευρές, δεν συνάντησε δυστυχώς ανταπόκριση.

Μαθαίνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τοπαλούδης που ενηημερώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, ξεκίνησε προσπάθεια ώστε να έρθουν σε επαφή ιαι να αρχίσουν συναντήσεις δήμαρχος και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, μήπως και προχωρήσει το θέμα και με το 1,8 εκατ. ευρ’ω αλλάξει επιτέλους όψη το κέντρο του Διδυμοτείχου που εμφανίζει τραγική “εικόνα” και βρίσκεται σε απογοητευτική κατάσταση. Μακάρι…