Επίσκεψη του Προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Διονύση Πασχάλη” στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη του Προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Διονύση Πασχάλη” στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” Αλεξανδρούπολης

Ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη» επισκέφθηκε τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» και έγινε δεκτός από τον  Αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη.

Στην ατζέντα της συνάντησης συζητήθηκε το πλαίσιο διοργάνωσης από κοινού πολιτιστικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, καθώς και η διενέργεια ημερίδων  εντός του αερολιμένα με την αποδοχή και την υποστήριξη όλων των τοπικών φορέων. Άμεσος στόχος είναι να προβληθεί η ιστορική κληρονομιά της περιοχής, να γίνει τουριστικός πόλος έλξης περισσοτέρων επισκεπτών, προκειμένου και να δοθεί πολύπλευρη ώθηση ανάπτυξης σε καίριους τομείς.

Τον Πρόεδρο ξενάγησε ο Αερολιμενάρχης στο αεροδρόμιο, στις πιστοποιημένες ευρωπαϊκών προδιαγραφών σχολές πιλότων, καθώς και  στην έκθεση ζωγραφικής «ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ», με ανάτυπα έργα αφιερωμένα στη Νίκη της Σαμοθράκης της Μάρτας Τζοβαρίδου. Πρόκειται για μία ενότητα έργων εμπνευσμένων από τη Νίκη, τα οποία εκτέθηκαν για πρώτη φορά στη Σαμοθράκη, με τη συμβολή του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης «Αγγέλα Γιαννακίδου», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 150 χρόνια από την ανεύρεση της ΝΙΚΗΣ και τώρα παρουσιάζεται στο χώρο αφίξεων του κρατικού αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, ο κ. Ζαντανίδης αφού συνεχάρη τον κ. Δ. Πασχάλη για το κοινωφελές του έργο, τον ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή του και την επίσκεψή του και εξέφρασε την επιθυμία σε σύντομο χρόνο να πραγματοποιηθεί η πρώτη κοινή δράση και ο αερολιμένας να αποτελέσει εφαλτήριο ανάδειξης στους επισκέπτες, του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας της περιοχής.

Όπως του είπε: “Κύριε Πρόεδρε, συγχαρητήρια για το έργο σας. Νοιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη σας και για την πρόθεση σας για από κοινού διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, προκειμένου να αποτελέσουμε τουριστικό πόλο έλξης μέσω της ιστορικότητας του τόπου μας”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κοινοφελούς Ιδρύματος “Διοσύνη Α. Πασχάλη” τόνισε: “Ο χώρος του αερολιμένα αποτελεί επίκεντρο των κοινών δράσεων μας για την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής. Χρέος μας είναι να στηρίξουμε τον πολιτισμό μας και να αφυπνίσουμε συνειδήσεις”.