Λαμπάκης σε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: Καταρρέει το παλιό νοσοκομείο. Παραχωρείστε μας τη χρήση

Λαμπάκης σε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: Καταρρέει το παλιό νοσοκομείο. Παραχωρείστε μας τη χρήση

Νέα επιστολή έστειλε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, στο πλαίσιο των συνεχών ενεργειών του δήμου Αλεξανδρούπολης για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της χρήσης του κτιριακού συμπλέγματος του παλιού νοσοκομείου επί της Δήμητρας και με αφορμή την προχθεσινή κατάρρευση μέρους εξώστη από το κτίριο,  ζητώντας να επισπευτούν οι σχετικές διαδικασίες.

Στην επιστολή αναφέρει: “Αξιότιμε κύριε Υπουργέ. Επί μήνες εκκρεμεί η μεταβίβαση της χρήσης στο δήμο Αλεξανδρούπολης του κτιριακού συγκροτήματος του παλιού νοσοκομείου  στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να αναπλασθεί-συντηρηθεί και να στεγασθούν υπηρεσίες της περιφέρειας και του δημοσίου. Ταυτόχρονα στόχευσή μας είναι να διασωθεί η περιουσία αυτή του ελληνικού λαού από τη βεβαία κατάρρευση, αν ολιγωρήσουμε. Μέχρι σήμερα δεν ευδοκίμησε η άνω προσπάθειά μας και βέβαια τα κτίρια καθημερινά γίνονται πιο επικίνδυνα, όπως προκύπτει από τα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων που επισυνάπτω. Παρακαλώ για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της χρήσης, για τους άνω λόγους”.

Παράλληλα, ο δήμος Αλεξανδρούπολης κοινοποίησε επίσης δύο προγενέστερες επιστολές του Δημάρχου προς τον αρμόδιο Υπουργό, όπου περιγράφεται αναλυτικά η κατάσταση στο παλιό νοσοκομείο επί της Δήμητρας.

Επιστολή προς Τσιρώνη-5-12-2017

Επιστολή προς Αποστόλου-19-03-2018