ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: “Γονατιστοί” στον Καίσα, το εξοχικό, οι προετοιμασίες Αμοιρίδη και το σενάριο Πετρίδη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: “Γονατιστοί” στον Καίσα, το εξοχικό, οι προετοιμασίες Αμοιρίδη και το σενάριο Πετρίδη

“Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς” λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Βαγγέλη Λαμπάκη και της Γιορτής Κρασιού.

Πήγε με το γνωστό αλλαζονικό, υπεροπτικό και ειρωνικό του ύφος να “δώσει” στον κόσμο την ΕΠΟΦΕ και τους συλλόγους της, ότι κάνουν φασαρία για πέντε λεπτά περισσότερα στο σουβλάκι και αυτό του γύρισε μπούμερανγκ.

Ακόμα και στενοί του συνεργάτες, μετακλητοί υπάλληλοι που ο ίδιος προσέλαβε ως προσωπικούς συνεργάτες, τον “άδειασαν” και βρέθηκαν απέναντι του. Ούτε αυτοί τον… αντέχουν, έτσι όπως λειτουργεί και συμπεριφέρεται. Νόμιζε ότι θα μπορούσε εύκολα να διασπάσει τους συλλόγους, αλλά την “πάτησε” άγρια και ο ανίκανος Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης τον οποίο εξακολουθεί να εμπιστεύεται, τον οδηγεί από το ένα λάθος στο άλλο.

Πάντως, αυτό που έπαθε με τους συνεργάτες του στο θέμα της Γιορτής Κρασιού, να το προσέξει. Γιατί με την ίδια ευκολία μπορεί να βρει απέναντι του όσους Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους τώρα του… δίνουν όρκους πίστης. Αν δουν ο Γκοτσίδης, ο Κουκουράβας, ο Βαταμίδης, ο Ζιώγας και ο Γκότσης ότι δεν έχει τύχη να επανεκλεγεί δήμαρχος, όλοι θα… αναζητήσουν την αυτοδιοικητική τους επιβίωση.

Ακόμα και την παρουσία του Γιώργου Παντελίδη, τον οποίο θεωρεί… μουτζαχεντίν υπέρ του, στην συγκέντρωση του Φραγκούλη Δούκα, μην την περνάει στο ντούκου. Του τα λέω από τώρα, γιατί οι παρασκηνιακές συζητήσεις και συναντήσεις έχουν “φουντώσει” ιδιαίτερα τελευταία.

Όλοι γονατιστοί να παρακαλούν τον… Γιώργο Καίσα

Από πέρυσι τον Αύγουστο είχε αποκαλύψει το Evros-news.gr, ότι ένα από τα πρόσωπα που σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ για υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, είναι ο φαρμακοποιός Γιώργος Καίσας.

Συγγενής με τον συνονόματο και συνεπίθετο του βουλευτή Έβρου, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Έβρου, εμφανίστηκε ξαφνικά(;) και δήλωσε ότι θα ενδιεφέρονταν να είναι υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, αλλά υπό προύποθέσεις.

Ποιές είναι αυτές; Να συμφωνήσουν λέει πολλοί κομματικοί χώροι και στελέχη, ώστε να στηρίξουν την υποψηφιότητα του. Για να κάνει τι; Να εκλεγεί όπως είπε μεταβατικός δήμαρχος και να ετοιμάσει κάποιον από τη νέα γενιά, για να τον διαδεχθεί μετά από μια τετραετία.

Όλοι… γονατιστοί δηλαδή, κόμματα και εκπρόσωποι τους στην περιοχή, να παρακαλέσουν τον κ.Καίσα, να τους κάνει την χάρη για να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Και γιατί να μην στηρίξουν, όσοι και όποιοι το σκέφτονται, απ’ ευθείας ένα νέο πρόσωπο και να ρισκάρουν με τον ίδιο;

Είναι φανερό, ότι μόνο τυχαία δεν… βγήκε στην πολύ καλή εκπομπή του φίλου μου Δημήτρη Κολιού, ο Γιώργος Καίσας. Το έκανε για να ανοίξει συζήτηση περί πιθανής υποψηφιότητας του. Ας εξασφαλίσει λοιπόν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το Κίνημα Αλλαγής, το παλιό ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά που ανήκε κάποτε, αποκλείεται να τον επιλέξει για υποψήφιο του.

Όσο για τον ισχυρισμό του ότι απλά παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο κυβερνών κόμμα, εδώ γελάνε. Καλή η προσπάθεια να μην ταυτιστεί σε τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί “κόκκινο πανί” λόγω ξεπουλήματος της Μακεδονίας και άλλων αποφάσεων, όμως όλοι γνωρίζουν πως εκεί ανήκει.

Δήλωσε μόνιμη κατοικία το εξοχικό για 40 ευρώ;

Μια και μιλάμε για τα δημοτικά και αυτοδιοικητικά, συγνώμη αλλά καιρό τώρα με… τρώει και είχα ξεχάσει να το αναφέρω. Διάβασα την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, για τους δημοτικούς συμβούλους που δικαιούνται χρηματική αποζημίωση επειδή μένουν μακριά από την έδρα του δήμου και θα παίρουν 40 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Με έκπληξη είδα ανάμεσα στα ονόματα και αυτό του Βαγγέλη Γουμενίδη από την αντιπολίτευση. Μα δεν είναι κάτοικος Αλεξανδρούπολης ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Φωτιάδη; Πως και συμπεριλήφθηκε στους δικαιούχους, αφού ο τόπος κατοικίας πρέπει να απέχει 10 χιλιόμετρα από την έδρα του δήμου;

Κάποιος μου είπε ότι δήλωσε ως μόνιμη κατοικία το εξοχικό στη Νέα Μάκρη. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε αυτό το κάνει πολύ χειρότερο. Δεν πιστεύω ότι θα έκανε κάτι τέτοιο ο Γουμενίδης για 40 κωλοευρώ. Ελπίζω να μην ισχύουν όλα αυτά και να έγινε κάποιο λάθος.

Θέλει να είναι υποψήφιος, ψάχνει για στελέχη ο Αμοιρίδης

Αποφασισμένος να κατεβάσει δική του ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εμφανίζεται ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, που μετά το θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη και την ανάληψη της θέσης από τον Χρήστο Μέτιο, αποχώρησε από την θέση του.

Οι σχέσεις των δυο τους βρίσκονται σε άσχημο σημείο, είναι γεγονός ότι ο Αμοιρίδης έκανε καλή δουλειά στον τομέα του τουρισμού (καμιά σχέση με τον μέτριο έως κακό στον συγκεκριμένο ρόλο Αντωνιάδη), αλλά αυτό δεν ξέρω αν αρκεί να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Ξέρει και ο ίδιος ότι αποκλείεται να έχει την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη (για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Αλέκο Κοντό δεν ξέρω), αλλά μαθαίνω ότι κάνει ήδη επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις, ψάχνοντας στελέχη και υποψηφίους.

Έρχεται συχνά και στον Έβρο και μάλιστα τον είδα στα εγκαίνια της έκθεσης Alexpo 2018 να μιλάει με κάποιους. Το συγκεκριμένο θέμα θα έχει σίγουρα ακόμα πολλά… επεισόδια, αφού δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους κάποιοι που δεν αποκλείεται να ενδιαφερθούν για να γίνουν Μέτιοι στη θέση του Μέτιου.

Το σενάριο για… Γιώργο Πετρίδη

Μια και είμαστε στην Περιφέρεια, αρκετοί από τον Έβρο, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, αλλά και την Αθήνα, μου λένε ότι δεν πρέπει να θεωρώ σίγουρο ότι ο Χρήστος Μέτιος θα λάβει τελικά το χρίσμα από τον Μητσοτάκη. Μπορεί να τον στηρίζει ο Νέζης, να έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Μακάριο Λαζαρίδη, αλλά αν ο Πρόεδρος της Ν.Δ διαπιστώσει ότι δεν “τραβάει”, μπορεί εύκολα να τον… αδειάσει.

Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν αποκλείεται να στραφεί προς τον δήμο Κομοτηνής, μια και από εκεί είναι αλλά και καλές σχέσεις με το μουσουλμανικό στοιχείο έχει αποκτήσει. Μα εκεί υπάρχει ο νυν δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης θα μου πείτε; Δίκιο έχετε. Μόνο που εμένα μου ανέφεραν ότι το όνομα του συγκεκριμένου “παίζει” και για… Περιφερειάρχης.

Μπορεί ο Καβαλιώτης πρώην υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης να έχει κάποιο προβάδισμα ως τώρα από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και ο Πετρίδης θεωρείται-και είναι-μια καλή περίπτωση. Γιατί και αποδεκτός είναι από Χριστιανούς και μουσουλμάνους στην Κομοτηνή και γενικότερα στη Ροδόπη, στον κεντροαριστερό χώρο θεωρούν ότι έχει δείξει θετικό έργο ως δήμαρχος και μπορεί να προσελκύσει και ψηφοφόρους ακόμα και από την κεντροδεξιά.

Στου… Βίτσα την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

Πρόταση για συνεργασία με τον δήμαρχο της Μήλου, ώστε να καλέσουν από κοινού την διάσημη τραγουδίστρια Beyonce σε Σαμοθράκη και Μήλο, έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α Παύλος Μιχαηλίδης στον δήμαρχο Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα.

Αφορμή το video clip της συγκεκριμένης παγκόσμιας εμβέλειας σταρ, που γυρίστηκε το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, με φόντο τα αγάλματα της Νίκης της Σαμοθράκης και της Αφροδίτης της Μήλου. Θα ήταν σίγουρα μια τεράστια και δωρεάν σχεδόν διαφήμιση για τα δυο νησιά, της Σαμοθράκης που μας ενδιαφέρει εμάς και της Μήλου, αν ερχόταν εδώ η Beyonce.

Ο Βίτσας όμως ούτε καν ασχολήθηκε, έστω να απορρίψει την πρόταση. Σε αντίθεση με τον συνάδερφο του της Μήλου που το… ψάχνει. Στου… Βίτσα την πόρτα όσο θέλεις βρόντα για τέτοια θέματα. Εδώ ο άνθρωπος δεν βρήκε πέντε λεπτά χρόνο να επισκεφθεί τους Ρουμάνους κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν το νησί του.

Το ίδιο και τώρα που θα έρθουν Αυστριακοί δημοσιογράφοι από τα κορυφαία ΜΜΕ της χώρας με τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου. Του ζήτησαν οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες που καλύπτουν και αυτά τα έξοδα, όπως και των Ρουμάνων, έστω μια μικρή δεξίωση ή μια μικροδιευκόλυνση στις μετακινήσεις τους, αλλά αρνήθηκε.

Σιγά μην τον νοιάζει η τουριστική προβολή της Σαμοθράκης. Άλλωστε αυτός καθηγητής είναι, στο σχολείο και την… σιγουριά του κρατικού μισθού του θα επιστρέψει.

Θα τους δούμε στα πανηγύρια;

Το κλίμα για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι πολύ βαρύ σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Μακεδονία όπου εμφανίζονται, δέχονται αποδοκιμασίες για το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Στον Έβρο δεν υπάρχει πλέον βουλευτής του Καμμένου, αλλά και οι τρεις κυβερνητικοί δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

Άλλωστε ο νομός μας, είναι δυστυχώς από τους ελάχιστους στην Βόρεια Ελλάδα, που δεν διοργανώθηκε καμιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της επαίσχυντης συμφωνίας των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά. Αν, κάτι που φυσικά απευχόμαστε, προκύψει κανένα θέμα με την Θράκη, τότε σίγουρα θα αναζητούμε την συμπαράσταση των άλλων.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό την συγκεκριμένη στιγμή. Θα έχει απλά ενδιαφέρον, αν τώρα που αρχίζουν τα πανηγύρια στα χωριά ή οι βραδιές μετανάστη και τα ανταμώματα, δούμε τους Νατάσα Γκαρά, Γιώργο Καίσα και Δημήτρη Ρίζο να εμφανίζονται και να διασκεδάζουν με τον κόσμο. Αν πιστεύουν ότι η συμφωνία είναι επωφελής για την Ελλάδα, γιατί να μην το κάνουν άλλωστε;

Προσέξτε. Προσωπικά ήμουν πάντα εναντίον των συγκεκριμένων ενεργειών, άσχετα αν οι Συριζαίοι και οι ΑΝΕΛίτες μαζί με τους Χρυσαυγίτες πρωταγωνιστούσαν σε παρόμοιες καταστάσεις. Το επισημαίνω για να μην παρεξηγηθώ, άσχετα αν οι κυβερνώντες “δεν δικαιούνται δια να ομιλούν” λόγω προτέρου… μη έντιμου βίου στο συγκεκριμένο θέμα.

Καθόλου άσχετο. “Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ”

Μια και πολύς λόγος γίνεται για την Γιορτή Κρασιού και φέτος θα εμφανιστεί η Ελένη Φουρέιρα που διακρίθηκε στην Eurovision, θυμήθηκα εκείνη την εμφάνιση της Ελπίδας με την Ελλάδα πριν από πολλά χρόνια και το τραγούδι: Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ”. Πολύ μου άρεσε τότε και επειδή για μένα προσωπικά είναι… επίκαιρο (μα πολύ επίκαιρο), ας το θυμηθούμε..

Ποιός το είπε;

“Φιλαράκι. Ξέρεις ότι επί χρόνια βοήθησα αρκετούς να εκλεγούν βουλευτές. Αν λοιόν το αποφασίσω, πιστεύω ότι μπορώ να εκλεγώ”, μου είπε πρόσφατα ένας φίλος. Ποιός; Όταν-και αν-έρθει η ώρα θα σας το αποκαλύψω.

Τί σχέσεις μπορεί να έχουν;

Στείβω το μυαλό μου να εξηγήσει τί σχέσεις μπορεί να έχουν η κλεισμένη Χρηματιστηριακή, οι συχνές παρουσίες του γιου πλέον στην Αλεξανδρούπολη, το φουλ… ΣΥΡΙΖΑ του καναλιού (ακόμα και ζωντανή την ομιλία Τσίπρα στο Ζάππειο έδειξε), αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα.

Ένας φίλος που γνωρίζει καλύτερα πρόσωπα και πράγματα, μου είπε ότι το τραγούδι της Χαρούλας Λαμπράκη που ανέφερα πρόσφατα στην στήλη, το “Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί”, δεν ισχύει. Γιατί ενίοτε οι νεκροί μπορεί να κάνουν και… χρηυματιστηριακές συναλλαγές.

Περισσότερα προσεχώς και μόλις έρθουν στα χέρια μας τα ντοκουμέντα.

Ο… Ναρκαλιευτής

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*