Επιμένει στην αποχή η ΕΠΟΦΕ, απαντώντας στο δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη για την Γιορτή Κρασιού 2018

Επιμένει στην αποχή η ΕΠΟΦΕ, απαντώντας στο δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη για την Γιορτή Κρασιού 2018

Απάντηση στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και στον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη, έδωσε η ΕΠΟΦΕ με ανακοίνωση της, για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την Γιορτή Κρασιού 2018. 

“Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. δεν αποτελείται από ένα ή τέσσερα άτομα, αλλά από πλήθος συντοπιτών μας οι οποίοι αποτελούν μέλη των Συλλόγων της.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται, σύμφωνα με το καταστατικό της, μετά από σύγκλιση Συνελεύσεων. Στην περίπτωση της εκδήλωσης της Γιορτής Κρασιού, συγκλήθηκαν τρείς Συνελεύσεις στο τελευταίο διάστημα, στις οποίες συμμετείχαν 45 Σύλλογοι που εδρεύουν στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης και λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση η οποία ανακοινώθηκε γραπτώς στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στην Τ.Ι.Ε.Δ.Α. και τα Μ.Μ.Ε.

Η απόφαση αυτή εμμένει.

Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε., δηλαδή οι Σύλλογοί της, αγωνίζεται για το καλό των μελών της και των πολιτών, διεκδικώντας πάντα την προώθηση του τοπικού πολιτισμού και προϊόντος, καθώς και τη διοργάνωση οικονομικά προσιτών εκδηλώσεων στο κοινό.

Θέλουμε όσα λέγονται να έχουν αποδείξεις.

Τα γραπτά μένουν. Για το λόγο αυτό, παραθέτουμε ενδεικτικά τα παρακάτω συνημμένα έγγραφα μεταξύ πολλών, σχετικά με το σχεδιασμό της Γιορτής, καθώς και τις πάγιες προτάσεις και αιτήματά μας.

Επειδή μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, σας παραθέτουμε το σχετικό βίντεο της 8ης Αυγούστου 2017, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και αφορά τη ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ» κατόπιν πρόσκλησης του κ. Δημάρχου. Στη σύσκεψη συμμετέχουν: Δήμος Αλεξανδρούπολης, ΤΙΕΔΑ, Επιμελητήριο Έβρου, Σωματείο Καφέ-Εστίασης Αλεξ/πολης, Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Έβρου, Εμπορικός Σύλλογος Αλεξ/πολης, ΕΠΟΦΕ κ.α.

Στη σύσκεψη μετά το 2:23′ ακούστε τον κ. Δήμαρχο να προτείνει τη διοργάνωση όλης της “Γιορτής Κρασιού 2018” από την ΕΠΟΦΕ και σε περίπτωση που αδυνατεί, θα την αναθέσει σε επαγγελματίες (ιδιώτες).

Δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο για τη Γιορτή Κρασιού.

Για το μόνο που μπορεί κάποιος να μας «κατηγορήσει» είναι, η ξεκάθαρη θέση μας χρόνια τώρα και η επιμονή μας στο τι σημαίνει πολιτισμός, ήθος και παράδοση.

Το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

ΕΠΟΦΕ-2_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ (Πρακτικό Συνέλευσης Συλλόγων για την αναβίωση της Γιορτής)_2.2013

ΕΠΟΦΕ-3_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ (αίτημα προς ΠΑΜΘ για συμμετοχή στη συνδιοργάνωση της γιορτής)_4.2013

ΕΠΟΦΕ-4_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ (αίτημα προς ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για συμμετοχή στη συνδιοργάνωση της γιορτής)_4.2013

ΕΠΟΦΕ-5_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ (έγγραφο 1 προς συλλόγους για απολογισμό της γιορτής)_9.2013

ΕΠΟΦΕ-6_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ (έγγραφο 2 προς συλλόγους για προτάσεις για τη γιορτή)_10.2013

ΕΠΟΦΕ-7_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ (αίτημα – πρόταση της ΕΠΟΦΕ προς ΤΙΕΔΑ)_3.2015

ΕΠΟΦΕ-8_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ_(έγγραφο + αίτημα προτάσεων προς ΤΙΕΔΑ)_6.2016

ΕΠΟΦΕ-9_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ”ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2018”_6.2018

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*