Δήμος Ορεστιάδας: Και για απεντομώσεις-ποντικοκτονίες, επιλέγει απ’ ευθείας ανάθεση σε… Ραδιόγλου

Δήμος Ορεστιάδας: Και για απεντομώσεις-ποντικοκτονίες, επιλέγει απ’ ευθείας ανάθεση σε… Ραδιόγλου

Τους… αδικήσαμε τελικά στον δήμο Ορεστιάδας, γράφοντας τις προηγούμενες φορές ότι προτιμούν για απ’ ευθείας αναθέσεις την εταιρεία ΠΙΟΝΙΕΡΟΣ ΕΠΕ – ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΠΕ του Νίκου Ραδιόγλου, μετά τους καθαρισμούς και στην καταμέτρηση υδρομετρητών. Επιλέγουν τελικά τον Ραδιόγλου και για τις.. απεντομώσεις και μυοκτονίες (ποντικοκτονίες δηλαδή), σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου. 

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ημερομηνία 28 Ιουνίου, εγκρίθηκε η “Δαπάνη παροχής υπηρεσιών απεντόμωσης – μυοκτονίας των Δημοτικών Σφαγείων (Απρίλιος και Μάιος 2018 ) στην εταιρεία ECOPEST SERVICE ΒΑΒΙΑΣ Σ. ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ Ν. ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ Σ. Ο.Ε. Δεν έχουμε δηλαδή την γνωστή ΠΙΟΝΙΕΡΟΣ ΕΠΕ – ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΠΕ, αλλά μια άλλη που συμμετέχει επίσης ο Νίκος Ραδιόγλου, αφού η έδρα της είναι ίδια με αυτή την προηγούμενης (11ης Διλοχίας Μηχανικού 18, Ορεστιάδα). Ο ένας από τους συνεταίρος, ο Σταύρος Βαβίας, προφανώς είναι ο γνωστός γεωπόνος απ’ την Αλεξανδρούπολη, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος ΑΜΘ επί Άρη Γιαννακίδη.

Στον Έβρο υπάρχουν βέβαια πολλές εταιρείες που ασχολούνται με απεντομώσεις, μυοκτονίες και θα μπορούσαν αν γινόταν διαγωνισμός να πάρουν μέρος, αλλά… ατύχησαν. Γιατί αυτές δεν έχουν… Ραδιόγλου. Επαναλαμβάνω, για να είμαι ξεκάθαρος, ότι οι απ’ ευθείας αναθέσεις για υπηρεσίες μέχρι 20.000 ευρώ είναι ΝΟΜΙΜΕΣ, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση το ποσό είναι μικρό, συγκεκριμένα 607,60 ευρώ. Όταν όμως στο Νίκο Ραδιόγλου και τις διάφορες εταιρείες του δίνονται από τον δήμο Ορεστιάδας σχεδόν… μονοπωλιακά οι απ’ ευθείας αναθέσεις, μαζεύονται αρκετά χρήματα.

Βέβαια για τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη αυτά είναι… ψιλά γράμματα και ούτε… ιδρώνει το αυτί του ότι και αν γράφουμε. Το νόμιμο είναι γι’ αυτόν και ηθικό και το είπε άλλωστε ξεκάθαρα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με εκείνο το γνωστό… μάγκικο ύφος που παίρνει ορισμένες φορές: “Αν μπορούσα όλα θα τα έδινα με απ’ ευθείας αναθέσεις”. Τέτοια ακούνε ο Νίκος ο Ραδιόγλου ή ο άλλος, ο Θάνος Κουλουτμπάνης από την Θεσσαλονίκη (κολλητός φίλος με υποψήφιο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας όπως μαθαίνω) και τρίβουν τα χέρια τους από χαρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ… ΠΟΝΤΙΚΙΑ