Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Επιβεβαίωσε προβλήματα και ελλείψεις ο διοικητής Σ.Καρακόλιας, αλλά δήλωσε ότι λύνονται

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Επιβεβαίωσε προβλήματα και ελλείψεις ο διοικητής Σ.Καρακόλιας, αλλά δήλωσε ότι λύνονται

Επιβεβαίωσε τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και έχουν καταγγελθεί τόσο από την ΠΟΕΔΗΝ, όσο και από την Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ που πραγματοποίησε επίσκεψη εκεί την περασμένη Τρίτη, ο διοικητής του Στέφανος Καρακόλιας.

Μαζί του συναντήθηκαν μάλιστα τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με αφορμή το γεγονός της παύσης λειτουργίας επί 2,5 μήνες, του αξονικού τομογράφου του νοσηλευτικού ιδρύματος εξαιτίας της επιβεβλημένης αλλαγής της λυχνίας του. Επιπλέον στη συνάντηση, τέθηκαν προς συζήτηση και άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και αφορούν στην «μη εύρυθμη λειτουργία κλινικών του, όπως της Καρδιολογικής και του Οφθαλμολογικού Τμήματος», όπως είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, το μέλος της Τομεακής Επιτροπής και δημοτικλός σύμβουλος Ορεστιάδας Σταμάτης Γκατσίδης.

«Καταγράψαμε τα προβλήματα και ήδη τα έχουμε θέσει υπόψην της κοινοβουλευτικής μας ομάδας η οποία με τη σειρά της θα καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, για να λάβει απαντήσεις από τον Υπουργό Υγείας» σημείωσε ο κ. Γκατσίδης, τονίζοντας τη σημαντικότητα ύπαρξης του νοσηλευτικού ιδρύματος στην περιοχή, το οποίο όπως ανέφερε «εξυπηρετεί εκτός από τους 70 χιλιάδες κατοίκους της, χιλιάδες στρατιωτικούς αλλά και πρόσφυγες-μετανάστες».

Από την πλευρά του ο κ.Καρακόλιας, μιλώντας και αυτός στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ουσιαστικά παραδέχθηκε την ύπαρξη των προβλημάτων κιαι των ελλείψεων που επισημαίνονται, αλλά προσπάθησε να περάσει την “εικόνα” που όλα λύνονται, έστω κιαι με καθυστέρηση. Όπως είπε, είναι σε πλήρη λειτουργία από το πρωί της Τετάρτης ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, μετά από την αντικατάσταση της λυχνίας του, που το υψηλό της κόστος και η απαιτούμενη γραφειοκρατική διαδικασία, τον είχε θέσει εκτός λειτουργίας επί 2,5 μήνες. 

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Στέφανος Καρακόλιας, κανένας ασθενής δεν στερήθηκε την συγκεκριμένη ιατρική εξέταση καθώς με έξοδα του νοσοκομείου πραγματοποιούσαν τις απαιτούμενες εξετάσεις τους σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Σχετικά με την ανυπαρξία μηχανήματος μαγνητικού τομογράφου απάντησε ότι ουδέποτε το νοσοκομείο διέθετε και ότι ισχύει ίδιο καθεστώς, δηλαδή σχετική σύμβαση με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Επιβεβαίωσε δηλαδή αυτό που υποστήριξε ο κ.Γκατσίδης, ότι: «Θεωρούμε ότι η υγεία οδεύει προς εμπορευματοποίηση της αφού σταδιακά παραδίδεται στους ιδιώτες. Θέλουμε ένα νοσοκομείο καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο για να έχουμε μία καλή υγεία».

Αναφορικά με την εικόνα που επικρατεί στις κλινικές, ο κΚαρακόλιας σημείωσε ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα είναι στελεχωμένη με συνολικά τρεις ιατρούς, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, στο Οφθαλμολογικό Τμήμα, αναμένεται νέος σύγχρονος εξοπλισμός έως το τέλος του έτους (άρα τώρα σωστά καταγγέλεται ότι δεν υπάρχει) πως στην Καρδιολογική θα αναπληρωθεί σύντομα το κενό του ενός καρδιολόγου εκ των τεσσάρων που υπάρχουν συνολικά που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε και πως θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανανέωση συμβάσεων των επικουρικών γιατρών που θα λήξουν στους επόμενους μήνες ή την πρόσληψη νέων.

Σχετικά με τη φύλαξη του νοσηλευτικού ιδρύματος , παραδέχτηκε ότι έχουν σημειωθεί κατά καιρούς περιστατικά κλοπών προσωπικών αντικειμένων ασθενών και συνοδών, τα χαρακτήρισε μεμονωμένα και σημείωσε ότι στο παρόν χρονικό διάστημα δεν υπάρχει κάποια λύση για αυτό το ζήτημα καθώς εκκρεμούν αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων αφού εταιρεία φύλαξης προχώρησε σε μήνυση κατά του νοσοκομείου, όταν επιχείρησε η διοίκησή του, να προχωρήσει σε προσλήψεις φυλάκων με ιδιωτικές συμβάσεις εργασίας.

«Εννοείται ότι υπάρχουν ανισσοροπίες κάποιες φορές στη λειτουργία του νοσοκομείου, όμως εκτιμώ ότι οφείλονται κατά πολύ στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, βάση του οποίου προκύπτουν καθυστερήσεις στις αναπληρώσεις κενών και αντικαταστάσεις σε ιατρικό προσωπικό. Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν κλείνουν ποτέ κλινικές και οι ασθενείς εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» υπογράμμισε ο κ. Καρακόλιας.

Ενώ δηλαδή επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του τις ελλείψεις και τα προβλήματα, προσπάθησε να δικαιολογηθε΄’ι και να ρίξει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, εκτός από τον εαυτό του, τον προϊστάμενο του διοικητήτ ου ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Αδαμίδη και φυσικά το υπουργείο Υγείας που τον έχει διορίσει στη συγκεκριμένη θέση.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ Ορεστιάδας

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*