Λιμενική Ακαδημία: Ο Σαντορινιός βοήθησε την περιοχή του. Οι δικοί μας βουλευτές τί έκαναν;

Λιμενική Ακαδημία: Ο Σαντορινιός βοήθησε την περιοχή του. Οι δικοί μας βουλευτές τί έκαναν;

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο ήρθε στην Βουλή και ψηφίστηκε, αλλά όπως συνέβη και με το προηγούμενο τον περασμένο Δεκέμβριο του 2017, δεν υπήρχε πουθενά η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης.

Ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, που στις 20 Απριλίου κατά την επίσκεψη του στην περιοχή μας, διαβεβαίωνε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλουν να ιδρυθεί εδώ η Λιμενική Ακαδημία, είναι απόφαση τους και θα υλοποιηθεί , αποδείχθηκε ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΨΕΥΤΗΣ. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι μας… δούλευε εν ψυχρώ, την στιγμή που ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης τον… αποθέωνε περισσότερο και από τον πιο φανατικό Συριζαίο του Έβρου.

Την ίδια στιγμή που δεν υπήρχε πουθενά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο η ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας της Αλεξανδρούπολης, συμπεριλήφθηκε στο άρθρο 15 η ίδρυση Σχολής Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο. Καθόλου τυχαίο φυσικά, το γεγονός ότι ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός είναι βουλευτής  Δωδεκανήσου και εκλέγεται στην περιοχή. Κι  αυτός αξίζει συγχαρητήρια που έπραξε το καλύτερο για την εκλογική του περιφέρεια, τονώνοντας μάλιστα και ένα ακριτικό νησί που έχει εθνική σημασία. Δεν έχει κανένας τίποτε με την ίδρυση της σχολής Εμποροπλοιάρχων στην Κάλυμνο. Το θέμα είναι τί έκαναν οι τρεις δικοί μας βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νατάσα Γκαρά, ο Γιώργος Καίσας και ο Δημήτρης Ρίζος.

Γιατί δεν… πίεσαν τον Κουρουμπλή, θυμίζοντας του τις διαβεβαιώσεις που έδινε μήνες τώρα και τις πιο πρόσφατες τον περασμένο Απρίλιο στην Αλεξανδρούπολη; Οι Εβρίτες που τους ψήφισαν, τους έστειλαν στη Βουλή για να προωθούν τα θέματα της περιοχής και να αγωνίζονται γι’ αυτήν. Αυτοί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έκαναν το παραμικρό.

  1. Η κ.Γκαρά μίλησε στην διάρκεια της συζήτησης και το μόνο που είπε σύμφωνα με το δελτίο Τύπου από το προσωπικό της γραφείο (στο Evros-news.gr φυσικά δεν ήρθε όπως και κανένα δελτίο τύπου της) ήταν ότι κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου να επικεντρωθεί στον σχεδιασμό για την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη. Με αφορμή το άρθρο του νομοσχεδίου που θεσπίζει την ίδρυση ναυτικής σχολής στο νησί της Καλύμνου. Τέλος, σύμφωνα με την κ. Γκαρά, οι αναπτυξιακές προοπτικές του Έβρου τόσο στα πλαίσια της νησιωτικότητας , όσο και στην ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης, διαφαίνονται άκρως δελεαστικές και η ενίσχυση αυτών με νομοσχέδια, όπως το παρόν, αποτελεί για την Κυβέρνηση πρωταρχικό σκοπό. Μόνο που στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει πουθενά η ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη.  Οπότε που είδε ότι αποτελεί για την Κυβέρνηση πρωταρχικό στόχο κάτι τέτοιο;
  2. Ο κ.Καίσας μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, τόνισε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο είναι το σημαντικό θέμα και όχι η Λιμενική Ακαδημία. “Ταφόπλακα δεν μπαίνει. Υπάρχει προοπτική, υπάρχει δυνατότητα. Αλλά νομίζω δεν μπορούσε τώρα να μπει στο νομοσχέδιο η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης. Η ιεράρχηση είναι θέμα της Κυβέρνησης και διεκδίκησης δικιάς μας, αλλά να μην μπούμε τώρα σε αντιπαράθεση γιατί έγινε στην Κάλυμνο Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, ούτε σε αυτή την λογική, Να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε τα ζητήματα του μεταφορικού ισοδύναμου”.
  3. Τέλος, ο κ.Ρίζος, ασχολήθηκε μόνο να εκδώσει ανακοίνωση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για την στάση της στην ψήφιση του νομοσχεδίου και δεν ανέφερε το παραμικρό για το γεγονός ότι για δεύτερο νομοοσχέδιο συνεχίζεται η κοροϊδία του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης από την Κυβέρνηση. Περισσότερο τον ενδιαφέρει να κοινοποιεί στην προσωπική του σελίδα τις διάφορες φιλοκυβερνητικές ανοησίες των ΜΜΕ που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ παρά να δίνει λύσεις στα προβλήματα του Έβρου, για τα οποία και εκλέχθηκε.

Ο άλλος βουλευτής του νομού, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης της Ν.Δ, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στη Βουλή στο θέμα και θύμισε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή τις υποσχέσεις που έδωσε και δεν τήρησε για την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας, αλλά έτσι και αλλιώς αυτός είναι στην αντιπολίτευση και δεν μπορεί να ασκήσει πίεση στους υπουργούς. Οι τρεις Εβρίτες συνάδερφοι του από τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν,  αλλά δεν κάτι τέτοιο είναι ξεκάθαρο εκ του αποτελέσματος πως δεν συνέβη. Προφανώς δεν τους νοιάζει κιόλας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*