Ο Έβρος απ’ τις ελάχιστες περιοχές-ΔΥΣΤΥΧΩΣ-που δεν έγιναν συλλαλητήρια για την Μακεδονία

Ο Έβρος απ’ τις ελάχιστες περιοχές-ΔΥΣΤΥΧΩΣ-που δεν έγιναν συλλαλητήρια για την Μακεδονία


Του Κώστα Πιτιακούδη

Συλλαλητήρια υπέρ της μίας και μοναδικής Μακεδονίας και εναντίον της κατάπτυστης συμφωνίας που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραχωρώντας όνομα, μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς, γίνονται εδώ και αρκετό καιρό σε διάφορες πόλεις κει μέρη σε όλη την Ελλάδα.

Ο Έβρος είναι-ΔΥΣΤΥΧΩΣ-από τις ελάχιστες περιοχές που δεν έγινε το παραμικρό μέχρι τώρα. Την περασμένη Τετάρτη, στο χορό των αντιδράσεων και εκδηλώσεων μπήκε και η Ξάνθη, ενώ την ερχόμενη Τετάρυη 4 Ιουλίου παίρνει σειρά η Κομοτηνή, όπως βλέπετε και στο κάλεσμα που  απευθύνεται.

Στην περιοχή μας όμως και σε Αλεξανδρούπολη (που είναι και πρωτεύουσα του νομού και η πολυπληθέστερη), στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, καμιά αντίδραση ή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Γενικότερα, στον Έβρο ας είμαστε ειλικρινείς δεν το… έχουμε με τις οργανωμένες αντιδράσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Μπήκαν τα διόδια στην Μέστη και κανένας ουσιαστικά δεν αντέδρασε. Το αποδεχθήκαμε, όπως πλέον αποδεχόμαστε ότι δεν θα έχουν απαλλαγή οι μόνιμοι κάτοικοι του Έβρου και θα πληρώνουν κανονικά και εκεί και στο Αρδάνιο όπου επίσης θα δημιουργηθεί σταθμός.

Οι δυο τελευταίες συγκεντρώσεις που θυμάμαι και είχαν αρκετό κόσμο, είναι στον βόρειο Έβρο. Η μία πέρυσι στο Διδυμότειχο για την αυτονομία του Νοσοκομείου της πόλης και άλλη μία φέτος στην Ορεστιάδα, για την σύλληψη και συνεχιζόμενη αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας. Αν και αυτή δεν είχε σίγουρα τον κόσμο που αναμενόταν και έπρεπε.

Στην Σπάρτη ο κόσμος ξεσηκώθηκε υπέρ της Μακεδονίας και κατά του ξεπουλήματος της στους Σκοπιανούς από την Κυβέρνηση. Στον Έβρο απλοί παρατηρητές

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ειδικά στην Αλεξανδρούπολη, με 80.000 κόσμο, είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει η παραμικρή διαμαρτυρία για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας από την Κυβέρνηση στους Σκοπιανούς. Αυτός ο εφησυχασμός, ο ωχαδερφισμός, ο… ζαμανφουτισμός και η “αντίσταση του facebook” σίγουρα προβληματίζει έντονα. Γιατί μην ξεχνάμε τους εθνικούς κινδύνους που υπάρχουν στην Θράκη μας και αν αύριο δημιουργηθεί θέμα και “ανοίξουν” επικίνδυνες εξελίξεις, θα ζητάμε ως Θρακιώτες την αλληλεγγύη και όλων των άλλων Ελλήνων.

Μήπως είναι καιρός λοιπόν να… ξυπνήσουμε και στον Έβρο από τον λήθαργο και εκτός των πολιτιστικών εκδηλώσεων, των χορών, των συναυλιών και των πανηγυριών, να μας απασχολήσουν λίγο και τα πολύ σοβαρά εθνικά μας θέματα;

Τόσοι σύλλογοι υπάρχουν. Ένας δεν βρέθηκε να μπει μπροστά και να καλέσει τον κόσμο σε διαμαρτυρία μπροστά στον Φάρο για παράδειγμα; Τόση αποχαύνωση πιά;

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*