Καμιά απάντηση Ερντογάν σε Τσίπρα για τους δυο στρατιωτικούς. “Θα δούμε στο μέλλον”

Καμιά απάντηση Ερντογάν σε Τσίπρα για τους δυο στρατιωτικούς. “Θα δούμε στο μέλλον”

Καμιά απάντηση για το “τί μέλλει γενέσθαι” με τους αιχμάλωτους στρατιωτικούς μας που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, δεν έδωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία. “Θα δούμε στο μέλλον”, αρκέστηκε να απαντήσει.

Αυτό αποκάλυψε αναφερόμενος στην συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης από τις αρχές Μαρτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης,σημειώνοντας πως δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη αναφορικά με τον χρόνο απελευθέρωσής τους.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα”, ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο τελευταίος παρέπεμψε στο μέλλον τις όποιες εξελίξεις.

«Για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα στον τούρκο πρόεδρο την επόμενη της εκλογής του, αλλά η απάντηση που έλαβε παραπέμπει το θέμα στο μέλλον. Ευελπιστώ στο προσεχές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

«Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς τέσσερις μήνες κράτησής τους και ακόμη δεν τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Η κράτησή τους είναι παράνομη, αντιβαίνει σε κάθε έννοια Δικαίου και αποδεικνύει ότι η Τουρκία έχει εντάξει την υπόθεση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών στην πολιτική της έντασης των σχέσεών της με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο  αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να αξιοποιεί όλα τα πολιτικά και διπλωματικά της μέσα σε πολλαπλά επίπεδα για την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών και την επιστροφή τους στην πατρίδα.

Π{ηγή: cnn.gr