Η εκπομπή “Από τόπο σε… τόπο” στο… χωρίον Μεταξάδες Διδυμοτείχου (ΒΙΝΤΕΟ-αποσπάσματα)

Η εκπομπή “Από τόπο σε… τόπο” στο… χωρίον Μεταξάδες Διδυμοτείχου (ΒΙΝΤΕΟ-αποσπάσματα)

Προβλήθηκε σήμερα το μεσημέρι από το κανάλι της Βουλής, η εκπομπή πολιτιστικής και λαογραφικής παράδοσης “Από τόπο σε… τόπο”, με παρουσιαστή τον λαογράφο-δημοσιογράφο Χρήστο Μυλωνά, η οποία γυρίστηκε στα μέσα Μαίου στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου.

Στο… χωρίον Μεταξάδες που λέει και το γνωστό θρακιώτικο τραγούδι λοιπόν, με πρωταγωνιστές τον Σύλλογο Γυναικών και τον Σύλλογο Νέων του ακριτικού(τρία χιλιόμετρα από την Βουλγαρία) χωριού, ο Χρήστος Μυλωνάς και οι συνεργάτες του, παρουσίασαν  τα ήθη, έθιμα, τους χορούς, τα τραγούδια, την γαστρονομία, τις παραδόσεις και τις ομορφιές της περιοχής.

Ήταν μια εκπομπη η οποία διαφήμισε όχι μόνο το χωριό και τις προσπάθειες των κατοίκων του να διατηρήσουν τις παραδόσεις των προγόνων τους και να σταθούν όρθιοι παρά τα προβλήματα που είναι φυσικό να αντιμετωπίζουν σε αυτή την ακριτική γωνιά του Έβρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Κι επειδή μεταδίδεται και στο εξωτερικό, πρόβαλλε παντού τους Μεταξάδες.

Ήταν μια δικαίωση όσων δούλεψαν για τα γυρίσματα της επί δυο ημέρες, αλλά κυρίως για τον Χρήστο Κισσούδη που έκανε τα πάντα για την πραγματοποίηση της, την διοίκηση και τις γυναίκεςτου συλλόγου Γυναικών και τον σύλλογο Νέων του χωριού, αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της.