Υπέρ της κυβερνητικής συμφωνίας για “Βόρεια Μακεδονία” με τα Σκόπια υπέγραψε ο Π.Χασανίδης, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας

Υπέρ της κυβερνητικής συμφωνίας για “Βόρεια Μακεδονία” με τα Σκόπια υπέγραψε ο Π.Χασανίδης, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας

Υπέρ της κατάπτυστης συμφωνίας ξεπουλήματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς που υπέγραψε η ελληνική Κυβέρνηση, υπέγραψε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας Πέτρος Χασανίδης, μαζί με συνολικά 310 συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, με πρωτοβουλία της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Κίνησης (στηρίζεται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ).

Το όνομα του κ.Χασανίδη, βρίσκεται μεταξύ των 310 που τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης των Σκοπίων με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, αλλά και της παραχώρησης μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας. Όπως γνωρίζουν πάρα πολλοί, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας διορίστηκε στο εργοστάσιο Ζάχαρης επί Νέας Δημοκρατίας, από πρώην βουλευτή του κόμματος που βρίσκεται ακόμα εν ζωή και μέχρι την στιγμή που το 2014 έκλεισε το εργοστάσιο, ανήκε στον χώρο της Ν.Δ. Στη συνέχεια έγινε… φανατικός Συριζαίος και το αποκορύφωμα ήρθε χθες, υπογράφοντας υπέρ αυτής της απαράδεκτης για τα εθνικά μας συμφέροντα συμφωνίας.

Να τον χαίρονται όσοι τον ψηφίζουν για Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, καθώς και οι Νεοδημοκράτες που τον βόλεψαν πριν από πολά χρόνια στο ργοστάσιο Ζάχαρης της ακριτικής πόλης. Για να συντάσσεται τώρα με την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως να υπογράφει υπέρ της κατάπτυστης συμφωνίας που παραχωρεί την μία και ελληνική Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Άντε και υπέρ του… Ρουβίκωνα σύντομα Πρόεδρε. Αλήθεια, οι συνάδερφοι του στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας συμφωνούν με αυτή την ενέργεια;

Το κείμενο των 310 συνδικαλιστών/στριών με τίτλο «Μιλάμε την ίδια γλώσσα …» που υπέγραψε ο Πέτρος Χασανίδης, αναφέρει τα εξής:

«Η συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ έχει στόχο να κλείσει μια μακρά περίοδο εντάσεων και συγκρούσεων, που τροφοδοτήθηκε από την μισαλλοδοξία και τους εκατέρωθεν εθνικισμούς, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την ειρήνη, τη φιλία και την συνεργασία στα πολύπαθα Βαλκάνια.

Σε αυτή τη συγκυρία η μόνη επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι/ες είναι ο δρόμος της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της συνεργασίας και δεν πρέπει να αφεθεί χώρος στην εθνικιστική ακροδεξιά και τους νεοναζί να δηλητηριάσουν την Ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία στα θέματα αυτά. Αντίθετα πρέπει να αγωνιστούμε για την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών και να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με τους εργαζόμενους/ες της γειτονικής χώρας

Τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Πολλά είναι τα κοινά προβλήματα, για τα οποία ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε. Οι επιλογές της μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού μας οδήγησαν σε διαμάχες για το όνομα, την εθνικότητα, ενώ είναι βέβαιο ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα όταν αναφερόμαστε στα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων. Η ειρηνική συνύπαρξη δίνει τη δυνατότητα για κοινούς αγώνες απέναντι στα κοινά προβλήματα: την λιτότητα, την φτώχεια, την ανεργία και κοινές διεκδικήσεις για εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Οι προκλήσεις για τον κόσμο της εργασίας είναι πολύ μεγάλες για να αφήνουμε να μας τυφλώνει ο φόβος για την υποτιθέμενη απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας. Η διατήρηση μιας άγονης διαμάχης δεν θα έφερνε πίσω τους χιλιάδες νέους που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, δεν θα έδινε δουλειά στους χιλιάδες ανέργους. Όταν η ειρήνη και η αλληλεγγύη μεταξύ των Λαών στεριώσει, τότε οι εργαζόμενοι θα ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Μπορούμε να επικεντρωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και να αναπτύξουμε τους αγώνες με καλύτερους όρους και σε συνεργασία με τα εργατικά κινήματα των Βαλκανικών χωρών, στη μάχη ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ».

Ένα σχόλιο

  1. Μπράβο του που αψηφώντας την τρομοκρατία και τις επιθέσεις πήρε τη σωστή, πατριωτική θέση !

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*