Σαμοθράκη: Έντονη δυσαρέσκεια γιατί δεν ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ, ενώ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σαμοθράκη: Έντονη δυσαρέσκεια γιατί δεν ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ, ενώ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στους κατοίκους της Σαμοθράκης, η ανακοίνωση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι θα συνεχίσει να ισχύει για άλλους έξι μήνες, ως το τέλος του 2018 δηλαδή, ο μειωμένος ΦΠΑ σε 5 νησιά του Αιγαίου, επειδή δέχονται προσφυγικές ροές.   

Στο νησί της Σαμοθράκης μπορεί να μην υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την πρωτοφανή θεομηνία που το έπληξε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2017. Τα προβλήματα παραμένουν τεράστια και η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, είναι ότι θα έπρεπε να συμπεριληφθεί και η Σαμοθράκη στα νησιά όπου δεν θα καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ.

Λέμε στην συντριπτική πλειοψηφία, γιατί ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και οι συνεργάτες του στη δημοτική αρχή, δεν βλέπουμε να… συγκινούνται ιδιαίτερα ή να αναδεικνύουν το συγκεκριμένα πρόβλημα, διαμαρτυρόμενοι προς την  Κυβέρνηση για αυτή την  αντιμετώπιση. Ούτε να ζητούν από τους κυβερνητικούς βουλευτές Νατάσα Γκαρά, Γιώργο Καίσα και Δημήτρη Ρίζο να… πιέσουν την κατάσταση προς τα αρμόδια υπουργεία ή το γραφείο του Πρωθυπουργού, όπως έκαναν οι συνάδερφοι τους των 5 νησιών οι οποίοι και τελικά κατάφεραν να μην ισχύσει η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ.

Γλήνιας: Πρέπει να αντιδράσουμε

Ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών της Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας, ήταν ο πρώτος που αντέδρασε στις κυβερνητικές εξαγγελίες, αναφέροντας στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι: “Εδώ και πολύ καιρό διαμαρτυρόμαστε για το τελευταίο οχυρό το οποίο αντιστάθμιζε κατά κάποιον τρόπο τις ανισότητες της Νησιωτικότητας,
Τον μειωμένο ΦΠΑ.
Όσες φορές το συζητήσαμε με τους εκπροσώπους του Νομού μας ή απάντηση τους ήταν,  ότι είναι συμφωνημενο με τους θεσμούς .
Οπερ και εγένετο.


Σήμερα με έκπληξη πληροφορηθηκαμε από τα κανάλια ότι 5 νησιά παραμένουν στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ.
Η ακριτική Σαμοθράκη της θεομηνίας και των ΧΙΛΙΩΝ άλλων προβλημάτω,ν δυστυχώς δεν συγκαταλεγεται σε αυτά,
Αντιθέτως είναι ΚΩΣ, ΧΙΟΣ και άλλα που έχουν 6 μήνες τουριστική σεζόν.
Δεν θα πω αυτή την στιγμή περισσότερα,
Αλλά προτείνω να καλέσουμε άμεσα τον Δήμαρχο, τους Βουλευτές και όποιον άλλο αρμόδιο, να μας πουν τι έκαναν για αυτή την υπόθεση και τι προτίθενται να κάνουν.
Όσον αφορά εμάς τους επαγγελματίες, εγώ προτείνω να μαζευτούμε και σε ένδειξη διαμαρτυρίας να κλείσουμε μια ημέρα τις επιχειρήσεις μας άμεσα ή ότι άλλο προταθεί”.