Μανούσης: Δεν προκηρύσσουν την γραμμή Σαμοθράκη-Λαύριο για 6 μήνες ούτε στον διαγωνισμό 2018-19

Μανούσης: Δεν προκηρύσσουν την γραμμή Σαμοθράκη-Λαύριο για 6 μήνες ούτε στον διαγωνισμό 2018-19

Οι εξαγγελίες του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατά την επίσκεψη του στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στη Σαμοθράκη, όπου υποσχέθηκε και δήλωσε ότι θα προκηρυχθεί για 6 μήνες ως άγονη η γραμμή του Λαυρίου, φαίνεται ότι μένουν για δεύτερη φορά… λόγια του αέρα. 

Πριν λίγο καιρό, η συγκεκριμένη γραμμή προκηρύχθηκε γι’ αυτό το καλοκαίρι, ουσιαστικά μόνο για 1,5 μήνα, αφού ο σχετικός διαγωνισμός έληγε στις 28 Ιουνίου και προέβλεπε επιδοτούμενα δρομολόγια ως τις 2 Σεπτεβρίου. Με δεδομένο ότι οι γραφεικορατικές διαδικασίες για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα μήνα, εύκολα γίνεται αντιληοπτό ότι καμιά εταιρεία δεν θα ενδιαφέρονταν για 4 έως 6 δρομολόγια. Φυσικά κηρύχθηκε άγονος, αλλά το χειρότερο είναι άλλο. Στον καινούργιο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές του 2018-19 που προκήρυξε το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και θα πραγματοποιηθεί 6 Αυγούστου, δεν υπάρχει και πάλι η γραμμή Λαυρίου-Σαμοθράκης για 6 μήνες, όπως είχε διαβεβαιώσει ο κ.Κουρουμπλής. Οπότε δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο υπουργός κοροϊδεύει εν ψυχρώ, όπως και στο θέμα της Λιμενικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης, είτε οι υφιστάμενοι του δεν εφαρμόζουν την πολιτική που έχει αποφασίσει.

Την συγκεκριμένη εξέλιξη σχολίασε ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης, που είχε ξεκαθαρίσει ότι η εταιρεία του θα ενδιαφερθεί για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, αν υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή. Αν και ο ίδιος του αποδίδει ειλικρινείς προθέσεις, ζητάει να κινητοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και να απαιτήσουν την υλοποίηση της δέσμευσης για την γραμμή του Λαυρίου. Έγραψε λοιπόν:

Για άλλη μία φορά εξαιρείται η Σαμοθράκη απο τον διαγωνισμό των άγονων γραμμών για την περίοδο 2018-2019 που προκήρυξε το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου στο Υπουργείο σύμφωνα με την προκήρυξη και δεν περιλαμβάνει την γραμμή του Λαυριου.
Προσωπικά πιστεύω πως οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουπλή για την γραμμή Αλεξανδρούπολης Σαμοθράκης Λαυριου ήταν ειλικρινείς .
Προφανώς αυτοί που υπονόμευσαν το έργο του Υπουργού προκηρύσσοντας την γραμμή στον προηγούμενο διαγωνισμό μόνο για ενάμιση μήνα αντί του εξαμήνου οπως ειχε δεσμευτεί ο Υπουργός, -ωστε να μην υπάρξει καμμία συμμετοχή, δεδομένου οτι καμμία εταιρία δεν θα συμμετείχε για 6 δρομολόγια – οι ίδιοι λοιπόν φρόντισαν να την εξαιρέσουν απο την νέα προκήρυξη. 

Και αν αυτά γίνονται στο Υπουργείο εδώ τι γίνεται?
Τι κάνει ο σύλλογος επαγγελματιών? Τι λένε οι βουλευτές μας?
Τι λέει ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης ?
Δεν ρωτώ τι κάνει ο Δήμαρχος γιατι γνωρίζω πως αγωνίζεται ωστε με νόμο να επιβάλει την μεταφορά ανθρώπων και σκουπιδιών μαζί”.


Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*