Κοροϊδίας συνέχεια: Τροπολογία για επικοινωνιακές εντυπώσεις και χωρίς ουσία κατέθεσε ο Καμμένος για τους δυο στρατιωτικούς

Κοροϊδίας συνέχεια: Τροπολογία για επικοινωνιακές εντυπώσεις και χωρίς ουσία κατέθεσε ο Καμμένος για τους δυο στρατιωτικούς

Το… δούλεμα και η κοροϊδία από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, στην περίπτωση των δύο στρατιωτικών μας που παραμένουν για περισσότερους από 4 μήνες αιχμάλωτοι των Τούρκων στις φυλακές της Αδριανούπολης, δεν έχει όρια τελικά. Αντί να βρεθεί και να δοθεί ουσιαστική λύση για την απελευθέρωση τους, προσπαθεί με επικοινωνιακούς χειρισμούς να δημιουργήσει εντυπώσεις, επιχειρώντας να “σβήσε锨τις τεράστιες κυβερνητικές αλλά και δικές του ευθύνες για το θέμα. 

Την στιγμή που το ΣΑΓΕ, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, είχε επιλέξει με απόφαση του από τον περασμένο Απρίλιο την μετάθεση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας ως διπλωματικό προσωπικό και ενώ μας διαβεβαίωνε ο Αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης ότι θα φέρει στη Βουλή νομοθετική παρέμβαση η οποία θα ρυθμίζει το συγκεκριμένο θέμα, σήμερα ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής, θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.

Κι επειδή κανένας προφανώς δεν κατάλαβε γιατί δεν μετατέθηκαν εδώ και μήνες στο Προξενείο μας στην Αδριανούπολη ή σε αυτό της Σμύρνης ή πολύ περισσότερο στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα, προσπάθησε ο κ.Καμμένος να το εξηγήσει στη Βουλή. Είπε λοιπόν για την τροπολογία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ότι στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί  υπηρετούν στην Τουρκία και επομένως το επιχείρημα των Τούρκων ότι οι δύο Έλληνες δεν έχουν μόνιμη κατοικία και ως εκ τούτου δεν αποφυλακίζονται για να μην τους ψάχνουν, πλέον δεν θα ευσταθεί.

Αυτό τόνισε ότι μπορεί να λειτουργήσει ως νομικό “όπλο” στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μια και «την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι». Τονίστηκε μάλιστα ότι με τα χρήματα αυτά θα μπορούν να νοικάσουν σπίτι, το οποίο και θα δηλώσουν οι δυο Τούρκοι συνήγοροι τους ως κατοικία των δύο στρατιωτικών μας στην Τουρκία, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης την ερχόμενη Παρασκευή.

Κανονικό δούλεμα δηλαδή. Γιατί ως την Παρασκευή που είναι προγραμματισμένο το δικαστήριο, η ψηφισμένη τροπολογία δεν θα έχει προλάβει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να γίνει νόμος του Κράτους και να υλοποιηθεί. Για να βρεθεί δηλαδή σπίτι που θα νοικιαστεί στην Αδριανούπολη ή σε άλλη περιοχή της Τουρκίας και έτσι το δικαστήριο να λάβει αυτό υπόψη του. Επίσης, στην τροπολογία αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η ειδική αποζημίωση εξωτερικού θα καταβάλλεται σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία τελούν υπό καθεστώς κράτησης. Από την στιγμή όμως που είναι κρατούμενοι, πως θα μπορούν να νοικιάσουν σπίτι και να μένουν στην Τουρκία, όταν δεν έχουν μετατεθεί σε κάποια διπλωματική μας αποστολή;

Τόσο δούλεμα πια και προσπάθεια απλά δημιουργίας επικοινωνιακών εντυπώσεων; Εντάξει, έχουμε συνηθίσει τον Πάνο Καμμένο να… παίζει με πολύ σοβαρά θέματα, ακόμα και εθνικά όπως αυτό με τα Σκόπια, αλλά δεν αισθάνεται την παραμικρή ντροπή να κοροϊδεύει εν ψυχρώ τις οικογένειες των Μητρετώδη, Κούκλατζη που περνούν μήνες τώρα τον δικό τους “γολγοθά”; Γιατί είναι ξεκάθαρα από όλα αυτά, ότι δεν δεσμεύονται σε τίποτα οι Τούρκοι από την συγκεκριμένη τροπολογία, αφού εύκολα μπορούν να την απορρίψουν λέγοντας πως αν δεν αποτελούν μέλη διπλωματικής ή άλλης επίσημης ελληνικής αποστολής στην Τουρκία, πως θα νοικιάσουν σπίτι όταν πρόκειται για στρατιωτικούς; Κι ακόμα, το ότι δεν διαθέτουν μόνιμη κατοικία, να το αποσυνδέσουν απ’ τον ισχυρισμό πως είναι… ύποπτοι φυγής στην Ελλάδα, μια και η τουρκική Δικαιοσύνη που είναι πλήρως ελεγχόμενη απ’ τον Ερντογάν, τα θεωρεί δυο διαφορετικά πράγματα και τους κρατάει φυλακισμένους γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ότι μπορούν να διαφύγουν.

Μακάρι να διαψευσθούμε εμείς πανηγυρικά και να απελευθερωθούν οι δυο στρατιωτικοί μας, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη τροπολογία ήρθε στην Βουλή απ’ τον Πάνο Καμμένο καθαρά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και είναι κρίμα που κανένα κόμμα ή βουλευτής δεν το επισήμανε, επισημαίνοντας τις τεράστιες ευθύνες του άρχοντα της… κωλοτούμπας στον χειρισμό της υπόθεσης των δύο στρατιωτικών μας.