Κώστας Βενετίδης: Θα επικεντρωθούμε να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας του κόσμου

Κώστας Βενετίδης: Θα επικεντρωθούμε να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας του κόσμου

Ο Εβρίτης Κώστας Βενετίδης είναι από προχθές ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών της Περιφέρειας Ανατολκής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τον ορισμό νέων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών που αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Ο κ.Βενετίδης, επέστρεψε ουσιαστικά στην ίδια θέση που κατείχε μέχρι πριν ένα χρόνο, όταν και αντικαταστάθηκε από  Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Έργων, Δικτύου, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Παραμεθορίων περιοχών, όπου τον είχε τοποθετήσει ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης. Όλο αυτό το διάστημα όμως και ως απλός περιφερειακός σύμβουλος Έβρου, έτρεχε συνεχώς για να δώσει λύσεις σε προβλήματα που υπήρχαν όχι μόνο στο βόρειο κομμάτι, αλλά και ολόκληρο το νομό.

Το Evros-news.gr ζήτησε από το νέο θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών να μας μιλήσει αρχικά για τον ορισμό του στη συγκεκριμένη θέση. “Εμάς ο κόσμος μας ψήφισε για περιφερειακούς συμβούλους και από εκεί και πέρα το ποιοι θα αναλάβουν θέσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών ή επιτροπών ή προέδρων το αποφασίζει ο Περιφερειάρχης, προφανώς με καθαρά δικά του κριτήρια.

Όσον αφορά την δική μου επανατοποθετηση, σας απαντάω ότι ήμουν και είμαι παρών σε κάθε φάση αυτής της Περιφερειακής παράταξης, είτε ως περιφερειακός σύμβουλος, είτε ως μέλος επιτροπής, είτε ως Αντιπεριφερειάρχης. Εδώ βέβαια θέλω να τονίσω ότι ο κόσμος του Έβρου και κατ’ επέκταση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, θέλει και απαιτεί από εμάς να του λύσουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν και είναι στην αρμοδιότητα μας.

Μάλλον λοιπόν λίγο τον ενδιαφέρει ποιός, γιατί, και πως θα αναλάβει κάποια θέση αυξημένης ευθύνης .Είναι πάντα ο τελικός κριτής στις δημοκρατίες όταν του ζητηθεί και όταν έρθει η ώρα. Νομίζω πάντως και με την συμβολή σας ως ΜΜΕ, έχει αισθητήριο βλέπει ακούει και ανάλογα με τις παρουσίες μας ή τις απουσίες μας στα μεγάλα ζητήματα, κρίνει και αποφασίζει”.

-Ποιές είναι οι προτεραιότητες που θα βάλετε έχοντας τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες κ.Βενετίδη;

“Στο επόμενο χρονικό διάστημα που απομένει στην περίοδο της δικής μας διοίκησης της ΠΑΜΘ, που ως επί το πλείστον είναι ακόμη αρκετά μεγάλο, σε συνεργασία με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και υπό την έγκριση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, θα συνεχίσουμε την υλοποίηση των έργων, αφού θέσουμε κάποιες προτεραιότητες.

Η προσωπική μου άποψη είναι, ότι να επικεντρωθούμε στην καθημερινότητα του κόσμου στο εύρος που μας αναλογεί να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε αυτή. Με βάση τις αρμοδιότητες που έχουμε ως Περιφέρεια και τα μέσα που διαθέτουμε, στόχος είναι να κάνουμε παρεμβάσεις που θα κάνουν καλύτερη και ευκολότερη την ζωή των συντοπιτών μας σε ολόκληρη την Περιφέρεια”.

-Είστε από τον Έβρο, γνωρίζετε πολύ καλά τα θέματα του. Στο νομό ποιές παρεμβάσεις σκέφτεστε;

“Όσον αφορά τον Έβρο, είναι μια ιδιάζουσα κατάσταση. Θεωρώ ότι είναι σημαντικός νομός όχι μόνο της ΠΑΜΘ αλλά και όλης της πατρίδας. Χρειάζεται λοιπόν ΕΝΙΣΧΥΣΗ δομών, υπηρεσιών και ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς τους αμείλικτους νόμους της αγοράς. Πρέπει να γίνουν πράγματα πριν είναι πολύ αργά”.