Λιποθύμησε οδηγός απορριματοφόρου χθες το μεσημέρι στις Φέρες από θερμοπληξία. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Λιποθύμησε οδηγός απορριματοφόρου χθες το μεσημέρι στις Φέρες από θερμοπληξία. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πρόβλημα με οδηγό απορριματοφόρου του δήμου Αλεξανδρούπολης, παρουσιάστηκε χθες  το μεσημέρι στις 13:30 στις Φέρες, αφού λιποθύμησε ενώ εκτελούσε δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπέστη θερμοπληξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο οδηγός εκτελούσε το καθημερινό του δρομολόγιο στην περιοχή των Φερών μετά τις 10:30π.μ. Κι αυτό συμβαίνει, το δρομολόγιο δηλαδή εκτελείται την συγκεκριμένη ώρα, λόγω της έλλειψης απορριμματοφόρου. Καθώς λοιπόν άδειαζαν τα απόβλητα στο εργοτάξιο του αγωγού ΤΑΠ, ο οδηγός αισθάνθηκε δυσφορία, κατέβηκε από το οχημά του και λιποθύμησε.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ιδιωτικό ασθενοφόρο της εταιρείας κατασκευής του ΤΑΠ και μετέφερε τον εργαζόμενο στο Κέντρο Υγείας Φερών, απ’ όπου διακομίστηκε εσπευσμένα στο ΓΠΝΑ. Οι ενδείξεις και τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν ότι ο εργαζόμενος έπαθε θερμοπληξία.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, σε συνομιλία που είχε ο Αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης με την σύζυγο του εργαζόμενου οδηγού χθες το απόγευμα, προσπάθησε να υποβαθμίσει το συγκεκριμένο γεγονός λέγοντας της χαρακτηριστικά  ότι “θερμοπληξία θα μπορούσε να πάθει και ο ίδιος με το τζιπάκι του”.

Αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, είναι απαράδεκτο. Δεν αναλογίστηκε ότι οι συνθήκες εργασίας του εργαζομένου σε απορριμματοφόρο είναι διαφορετικές και στη δεδομένη περίπτωση άθλιες. Ιδίως όταν εκτελούνται τις μεσημβρινές ώρες με θερμοκρασία πάνω από 35 βαθμούς κελσίου κι φυσικά στην καμπίνα του φορτηγού είναι πολύ υψηλότερη. Δεν αναλογιστηκε ότι το όχημα που παρέχεται στον οδηγό για να εκτελέσει την εργασία του δεν έχει κλιματισμό ή αν διαθέτει επειδή δεν έχει αλλάξει ποτέ φίλτρο είναι αδύνατη η χρήση του. Δεν αναλογίστηκε ότι εκτός των άλλων με ανοικτά τα παράθυρα ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο η κακοσμία των απορριμμάτων είναι έντονη και δυσβάσταχτη.

Καλύτερα να κοιτάξει μαζί με τους άλλους αρμόδιους του δήμου Αλεξανδρούπολης να κάνουν κάτι ώστε να βελτιωθούν οι αντίξοες και τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα και να σταματήσουν να κρύβουν… τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.