Πολάκης σε Δημοσχάκη: Όλα λειτουργούν στην εντέλεια στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Πολάκης σε Δημοσχάκη: Όλα λειτουργούν στην εντέλεια στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Όλα λειτουργούν στην… εντέλεια στο Νοσοκομείο Διδ/χου σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος απάντησε στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για την αυτονομία και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου, που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Παράλληλα, έδωσε και πάλι νέες υποσχέσεις ότι θα ρυθμιστεί το θέμα της αυτονομίας και της αυτοτέλειάς του σε σχετικό Σχέδιο Νόμου που θα έρθει το φθινόπωρο στη Βουλή.

Ο Βουλευτής στην πρωτολογία του και τη δευτερολογία του είπε μεταξύ άλλων ότι:

  • Οι σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Διδ/χου δεν μπορούν να αποτελέσουν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.
  • Η Κυβέρνηση οφείλει να αφήσει στην άκρη τις κατά καιρούς υποσχέσεις της και να δεσμευτεί για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου, που εξυπηρετεί τις ανάγκες περίπου 90.000 κατοίκων στον Β. Έβρο.
  • Παρά το γεγονός ότι έχουν έρθει τόσα Νομοσχέδια για την Υγεία το αρμόδιο Υπουργείο δεν έφερε μέχρι σήμερα μια τροπολογία που να ρυθμίζει την αυτοτέλεια και την αυτονομία του Νοσοκομείου.
  • Το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί με χρυσόσκονη να καλύψει τα αδιαμφισβήτητα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

  • Η αυτοτέλεια και η αυτονομία του Νοσοκομείου δεν λύνουν αυτομάτως όλα τα προβλήματα, καθώς χρειάζεται και… προίκα, που μεταφράζεται στην παροχή βασικών μηχανημάτων ιατρικού εξοπλισμού, αλλά και στην ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό.
  • Το υπάρχον προσωπικό, ιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν ζωντανό το Νοσοκομείο.
  • Δεν μπορεί να εμπαίζεται άλλο ο λαός του Έβρου και μακάρι οι νέες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για την αυτονομία και αυτοτέλεια του Νοσοκομείου σε Νομοσχέδιο που θα έρθει τον φθινόπωρο να μην αποδειχθούν πυροτεχνήματα προεκλογικών υποσχέσεων.