Kαλλιτεχνική αναγνώριση και παρουσία του Αλεξανδρουπολίτη συνθέτη Νικόλαου Κατσούλη στη Νότια Κορέα

Kαλλιτεχνική αναγνώριση και παρουσία του Αλεξανδρουπολίτη συνθέτη Νικόλαου Κατσούλη στη Νότια Κορέα

Σε σταθερή καλλιτεχνική παρουσία στο παγκόσμιο στερέωμα εξελίσσεται ο Αλεξανδρουπολίτης συνθέτης Νικόλαος Κατσούλης, μέσα από τις συνεχείς εκτελέσεις έργων του από σημαντικά οργανικά σύνολα ανά την υφήλιο και μάλιστα σε διοργανώσεις κυρίως σημαντικών πανεπιστημιακών φορέων.

Μετά από τις σημαντικές παρουσιάσεις των έργων του, που έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ, στην Κύπρο, στον Καναδά, στο Μεξικό και στην Ταϊβάν, έρχεται η Νότια Κορέα να προστεθεί στο βιογραφικό του Έλληνα συνθέτη. Αυτή τη φορά, ένα έργο του παρουσιάστηκε στις 12 Ιουνίου 2018 στη Σεούλ από το Hyupsung Alumni Flute Ensemble του Hyupsung University της Κορεατικής πρωτεύουσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη του συγκροτήματος είναι απόφοιτοι του προαναφερόμενου πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο φλάουτο και η μαέστρος, Jiyoung  Lee, είναι πανεπιστημιακή καθηγήτρια, η οποία επέλεξε το έργο του Νίκου Κατσούλη για να το παρουσιάσει στο κορεατικό κοινό ως ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής μουσικής τέχνης.

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης συγχαίρει θερμά για ακόμα μία φορά τον καταξιωμένο συνάδελφο, για τη διεθνή καλλιτεχνική παρουσία του.