Νέο Κλειστό Αλεξανδρούπολης: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα! Δυο χρόνια μετά την εξαγγελία και ο δήμος δεν έχει κάνει τις μελέτες!!!

Νέο Κλειστό Αλεξανδρούπολης: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα! Δυο χρόνια μετά την εξαγγελία και ο δήμος δεν έχει κάνει τις μελέτες!!!

Δυο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 5 Ιουλίου του 2016, όταν στο κτήριο του Νομαρχείου Έβρου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο τότε Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς εξήγγειλαν την κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου, χωρητικότητας ως και 1.300 θέσεων.

Σήμερα, δυο χρόνια μετά, ο δήμος Αλεξανδρούπολης δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις απαραίτητες μελέτες, αν  και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης με τα… ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, διαβεβαίωνε και πέρυσι τέτοιον καιρό, ότι το έργο θα προχωρήσει. Την ίδια στιγμή, τα 4 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, παραμένουν αναξιοποίητα με κίνδυνο να χαθούν.

Το κορυφαίο αθλητικό σάιτ της Θράκης, το Thrakisports.gr, μας θυμίζει μια ακόμα ανακολουθία του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και της δημοτικής αρχής, με το αναλυτικό ρεπορτάζ που διαβάζεται. «Ο Περιφερειάρχης είχε ιδιαίτερη συνομιλία για το θέμα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση επισημαίνοντάς του την ιδιαιτερότητα του θέματος αλλά και την αναγκαιότητα του έργου στην πόλη», ανέφερε το τότε ρεπορτάζ του ThrakiSportS, με την επισήμανση ότι τα χρήματα ήταν εξασφαλισμένα και είχαν ενταχθεί σε κωδικό αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, ενώ βάσει του χρονοδιαγράμματος είχε αναφερθεί ότι το νέο κλειστό γυμναστήριο θα παραδοθεί μέσα στο 2018.

Η περσινή συνέντευξη Λαμπάκη

Φτάσαμε 5 Ιουλίου του 2018 και όχι απλά δεν υπάρχει περίπτωση το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την εκπνοή της χρονιάς, αλλά κινδυνεύει πλέον άμεσα να μην γίνει ποτέ. Άλλωστε ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Και πως να ξεκινήσει, όταν ακόμα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες. Αρχικά μάθαμε ότι την μελέτη την κάνει το ΔΠΘ, μετά μάθαμε ότι δεν μπορεί το Πανεπιστήμιο και θα την κάνει ο Δήμος, πέρασαν δυο χρόνια και οι μελέτες ακόμα γίνονται. Ανέβηκε μέχρι και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και δεσμεύθηκε πολιτικά και αυτός για το θέμα, αλλά πλέον έχει σηκώσει και αυτός τα χέρια ψηλά, διαπιστώνοντας ότι μελέτες δεν έχουν γίνει ακόμα και όσες έγιναν ανεβάζουν το κόστος από τα 4 στα 8 εκατομμύρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαμπάκης: Νέο Κλειστό 7 εκατ. και 1.500 θέσεων-Πέτροβιτς: Μη χαθούν τα 3,9 εκατ. ευρώ

Πέρυσι τον Ιούνιο ο κ.Λαμπάκης είχε διοργανώσει συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς και σχεδόν τον είχε… επιτιμήσει δημόσια επειδή ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα 4 εκατ. ευρώ που είναι δεσμευμένα σε ειδικό κωδικό, αν δεν ξεκινήσει το έργο. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εξήγγειλε ότι θα γίνει πολύ μεγαλύτερο το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, με περισσότερες θέσεις ώστε να φιλοξενεί και διεθνείς διοργανώσεις και μάλιστα είχε δίπλα του τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα, ο οποίος με.. ύφος χιλίων καρδιναλλίων και μπροστά σε χάρτες, διεβαβαίωνε μαζί με τον δήμαρχο πως οι μελέτες σύντομα θα είναι έτοιμες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΜΠΑΚΗ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Βέβαια και τα 8 εκατομμύρια φαντάζουν λίγα μπροστά στα 18 που είχαν υποσχεθεί μέσα από τα γραφεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τον Ιανουάριο του 2014 ο τότε Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης έχοντας και τότε δίπλα του τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη. Όσο είδατε τα χρήματα αυτά εσείς, τόσο τα είδε και η πόλη της Αλεξανδρούπολης. Αλλά αν για εκείνη την εξαγγελία έφταιγε το γεγονός ότι είχαμε απλά μια ανεφάρμοστη προεκλογική υπόσχεση, για αυτήν που έγινε πριν δυο χρόνια από Παυλίδη, Λαμπάκη και Πέτροβιτς έχουμε τέσσερα δεσμευμένα εκατομμύρια που κάααααθονται και περιμένουν. Αλλά δεν θα περιμένουν εσαεί.

Αν υπάρχει κάποιος που δεν φταίει στην περίπτωση αυτή, είναι ο μακαρίτης ο Γιώργος Παυλίδης που εξασφάλισε αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο στην παρούσα χρονική συγκυρία ποσό, λόγος για τον οποίο έχει εξαγγελθεί ότι το νέο κλειστό όταν γίνει, θα φέρει το όνομά του. Τα τέσσερα εκατομμύρια υπάρχουν και έχουν δεσμευθεί. Το ότι δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί, το ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το έργο, το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί καν οι μελέτες, το γεγονός ότι χάθηκαν ήδη 24 μήνες και υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος τα χρήματα αυτά να χαθούν, όλα αυτά  είναι ευθύνη τους δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ 4 εκατ.

Πηγή: Thrakisports.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*