Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ακύρωσε ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ το Ελεγκτικό Συνέδριο πληρωμή απ’ ευθείας ανάθεσης σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ακύρωσε ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ το Ελεγκτικό Συνέδριο πληρωμή απ’ ευθείας ανάθεσης σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης

Φρόντισε να… ανάψει τα λαμπάκια του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφού αποφάνθηκε ότι τα χρήματα που πλήρωσε πριν ένα χρόνο ο δήμος σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης για προετοιμασία και κατάθεση φακέλου για ευρωπαϊκά προγράμματα, ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Η συγκεκριμένη απόφαση, που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη 4 Ιουλίου, αποτελεί μια μεγαλοπρεπή “σφαλιάρα” στον κ.Λαμπάκη, αφού αποφαίνεται ότι η ανάθεση στην εταιρεία  LEVER –ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε. εταιρεία του ομίλου ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ο οποίος έχει πάρει πολλές απ’ ευθείας αναθέσεις από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, δεν έπρεπε να γίνει μια και τις συγκεκριμένες εργασίες μπορεί να τις πραγματοποιήσει και η  Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου, αφού ανάγονται στις αρμοδιότητες της και κακώς ανατέθηκαν απ’ ευθείας στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης: “Αμοιβή σε εταιρεία για «προετοιμασία και κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας του Δήμου για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στα πλαίσια ευρωπαϊκών
ανταγωνιστικών προγραμμάτων».

Μη νόμιμη δαπάνη διότι οι ανατεθείσες εργασίες δεν έχουν εξειδικευμένο χαρακτήρα αλλά ανάγονται στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου. Περαιτέρω, στον Ο.Ε.Υ. προβλέπονται θέσεις προσωπικού ΠΕ και ΤΕ καθώς και ειδικές θέσεις συμβούλων και συνεργατών, ήτοι προσωπικού που είναι σε θέση να προσεγγίσει τα ευρωπαϊκά προγράμματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το Δήμο και να αξιοποιήσει τις αναγκαίες πληροφορίες, ώστε να εξασφαλισθεί η συμμετοχή του Δήμου σε αυτά.

Για τις εργασίες, δε, αυτές δεν απαιτούνται αυξημένα προσόντα ή ειδικές γνώσεις σε ένα συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.

Μετά από αυτά, η εντελλόμενη δαπάνη δεν είναι νόμιμη και το επίμαχο χρηματικό ένταλμα πληρωμής δεν πρέπει να θεωρηθεί.
Για τους λόγους αυτούς αποφαίνεται ότι το 295, οικονομικού έτους 2017, χρηματικό ένταλμα πληρωμής του Δήμου, ποσού 5.000,00 ευρώ, δεν πρέπει να θεωρηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης είχε αναθέσει απ’ ευθείας μια ακόμα μελέτη στην εταιρεία της Θεσσαλονίκης LEVER –ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε. του ομίλου ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, που αφορούσε:

“Εγκρίνουμε την εκτέλεση της εργασίας για Προετοιμασία και κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας του δήμου για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στα πλαίσια των ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών προγραμμάτων LIFE, CBC Black Sea Basin, Interreg Europe, προϋπολογισμού 19.800,00 €, με απευθείας ανάθεση”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ

ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔHMOY ΑΛΕΞ-ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ