Επιστολή-βόμβα της Τουρκίας για τους Έλληνες στρατιωτικούς. Ζητά αντάλλαγμα για να τους απελευθερώσει

Επιστολή-βόμβα της Τουρκίας για τους Έλληνες στρατιωτικούς. Ζητά αντάλλαγμα για να τους απελευθερώσει

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την διάρκεια συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης στο πρακτορείο Ανατολή, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στην υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών λέγοντας: «Η Ελλάδα αρχικά έκανε μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει αυτούς τους ανθρώπους στην Τουρκία αλλά αντιμετώπισε μεγάλη πίεση από τη Δύση. Ο Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στον Ερντογάν. Αλλά η δικαιοσύνη τον εμπόδισε. Βλέπουμε ότι με απόφαση της δικαιοσύνης πρώτα απελευθερώθηκαν και μετά τους δίνουν άσυλο. Η δικαιοσύνη δέχθηκε μεγάλες πιέσεις. Προφανώς η δικαιοσύνη δεν ακούει την κυβέρνηση στην Ελλάδα. Αλλά γνωρίζουμε ότι το έκαναν δεχόμενοι πιέσεις από την Ευρώπη».

Η επιστολή Ερντογάν με την οποία ζητούσε ανταλλαγή των 8 με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Μια βόμβα κρύβεται στην επιστολή – απάντηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη συνδέονται άμεσα με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Το παιχνίδι εκβιασμού του Ερντογάν αποκαλύπτεται με τον πλέον επίσημο τρόπο.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη έγγραφη επιβεβαίωση του εκβιασμού που επιχειρεί η Άγκυρα. Το θέμα των δύο Ελλήνων που κρατούνται στην Αδριανούπολη συνδέεται άμεσα με εκείνο των 8 Τούρκων. Στην επιστολή στηλιτεύεται και το γεγονός ότι η Ε.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ των Ελλήνων αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εκδίδει στην Τουρκία τους αξιωματικούς.

Παράλληλα οι Τούρκοι φτάνουν σε σημείο να λένε ότι περιμένουν “την έκδοση των 8 δολοφόνων άμεσα” και διαβεβαιώνουν ότι “οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία”.

Με άλλα λόγια οι Τούρκοι ζητούν πρώτα να εκδοθούν οι αξιωματικοί για να έχουν δίκαιη δίκη οι Έλληνες στρατιωτικοί. 

Πηγή: newsit.gr