Δήμος Ορεστιάδας: Επιχορήγησε με 525.000 ευρώ την Δημοτική Τηλεόρραση τα τελευταία 4 χρόνια λόγω ζημιών

Δήμος Ορεστιάδας: Επιχορήγησε με 525.000 ευρώ την Δημοτική Τηλεόρραση τα τελευταία 4 χρόνια λόγω ζημιών

Με το ποσό των 525.000 ευρώ, επιχορήγησε την Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2015-2018) ο δήμος Ορεστιάδας, καλύποντας τις ζημιές για την λειτουργία της. 

Σύμφωνα με τους ισολογισμούς της συγκεκριμένης Δημοτικής επιχείρησης, η επιχορήγηση του δήμου ανήλθε στις 135.000 ευρώ για το 2015 και από 130.000 ευρώ για τις χρονιές 2016, 2017 και 2018. Σύνολο δηλαδή πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ κόστισε στους δημότες, αφού δικά τους χρήματα δίνονται για την λειτουργία της Δημοτικής Τηλεόρασης, η οποία είναι η μοναδική σε όλους τους δήμους της Ανατολκής Μακεδονίας και Θράκης και μία από τις 3 μόνο που λειτουργούν στην Ελλάδα. Υπάρχουν ακόμα η TV100 του δήμου Θεσσαλονίκης και η ATICA TV του δήμου Ασπροπύργου.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της, η Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας θα έχει για το 2018, φέτος δηλαδή, ίδια έσοδα 30.300 ευρώ, συν 130.000 ευρώ από επιχορήγηση του δήμου. Ουσιαστικά δηλαδή τα έξοδα της ανέρχονται στις 160.300 ευρώ και οι ζημιές της αυτό τον χρόνο θα είναι όσο και η επιχορήγηση, δηλαδή 130.000 ευρώ.
Όπως καταλαβαίνετε, αν ήταν ιδιωτικό κανάλι ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση, με τόσες ζημιές σίγουρα  θα είχε κλείσει.
Αλήθεια, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης  που είναι και Πρόεδρος της, τί σκέφτεται να κάνει; Θα συνεχίσει να επιβαρύνει τους δημότες του με τόσα μεγάλα έξοδα, για να συντηρεί μια δημοτική τηλεόραση, που πέρα απ’ το επίπεδο του προγράμματος της το οποίο είναι κάτω του μετρίου (αλήθεια εκείνες οι προτάσεις που είχε ζητήσει παλαιότερα τί απέγιναν, κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων), δεν καλύπτει ζωντανά ούτε καν τις εκδηλώσεις του δήμου Ορεστιάδας; Γιατί εκτός του δημοτικού συμβουλίου, καμιά από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται δεν καλύπτονται απ’ ευθείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Αν στις ζημιές της Δημοτικής Τηλεόρασης, προσθέσει κανείς και τις επιχορηγήσεις που επίσης δίνονται στην ΔΗΚΕΠΑΟ για να καλύψει τα υπέρογκα έξοδα των διαφόρων εκδηλώσεων της και μόνο για φέτος η οικονομική της ενίσχυση από το δήμο ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ, η Ορεστιάδα πληρώνει τεράστια ποσά για… άρτον και θεάματα. Την ίδια στιγμή, η κατάσταση του οδικού δικτύου και ένα σωρό ακόμα προβλήματα παραμένουν άλυτα και ταλαιπωρούν τους πολίτες.  Εκτός αν ο κ.Μαυρίδης πιστεύει ότι τα ξεχνούν, παρακολουθώντας την… Δημοτική Τηλεόραση.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ 2016

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Ρ-Δ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ