Πιέσεις στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να μεττέχει στη Γιορτή Κρασιού λόγω άρνησης της ΕΠΟΦΕ

Πιέσεις στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να μεττέχει στη Γιορτή Κρασιού λόγω άρνησης της ΕΠΟΦΕ

Έντονο παρασκήνιο εξελίσσεται εδώ και λίγες ημέρες, μετά την άρνηση της ΕΠΟΦΕ να μεττέχει στην φετινή Γιορτή Κρασιού, λόγω έντονης διαφωνίας με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη για τον τρόπο διεξαγωγής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τόσο ο κ.Αρβανιτίδης όσο και ο κ.Λαμπάκης προσωπικά, ξεκίνησαν προσπάθεια προκειμένου να… διασπάσουν την στάση των πολιτιστικών συλλόγων που συγκροτούν την ΕΠΟΦΕ, χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους. Αρχικά με διαρροές σε ΜΜΕ ότι αυξάνεται συνέχεια ο αριθμός των συλλόγων που τελικά δηλώνουν πως θα πάρουν μέροςε στην Γιορτή Κρασιού, με αποτέλεσμα αλλού να γράφεται για πέντε και αλλού για δέκα συλλόγους. Αλλά και υποσχέσεις για οικονομικές ενισχύσεις και ευνοϊκή αντιμετώπιση στη συνέχεια.

Πλην του Πολιτιστικού Συλλόγου Απαλού “ΦΑΡΟΣ” όμως, μέχρι τώρα δεν αναφέρεται άλλο όνομα. Ακούγεται ότι θετική απάντηση στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, που έχει αφήσει τα άλλα σοβαρά θέματα της πόλης στην άκρη και το έχει βάλει ως… προσωπικό στοίχιμα να διασπάσει την ΕΠΟΦΕ για να δείξει πυγμή, αλλά και στον Πρόεδρο τη; ΤΙΕΔΑ που χειρίζεται την υπόθεση σε συνεργασία με γνωστό μυστικοσύμβουλο του δημάρχου, έχει δώσει και ο Πολιτιστικός Σύλλος Μαίστρου, λόγω Γιάννη Ναϊτίδη. Ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου, δεν έχει άλλωστε και πολλά περιθώρια να αρνηθεί.

Υπάρχει επίσης και ο σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων, ενώ το σοβαρότερο θέμα είναι οι πιέσεις που μαθαίνουμε πως ασκούνται στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, να δηλώσει ότι θα πάρει μέρος στην Γιορτή Κρασιού. Ο κορυφαίος αθλητικός σύλλογος της πόλης δηλαδή, να έχει περίπτερο στις εκδηλώσεις και οι άνθρωποι του να ψήνουν σουβλάκια, όπως γίνεται με τους υπόλοιπους. “Εικόνα” που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν συμφωνεί, αφού πέρα απ’ ότι δεν συνάδει με την μορφή και το ύφος της Γιορτής Κρασιού ένας αθλητκός σύλλογος, ο κορυφαίος μάλιστα της πόλης, θα τον έφερνε… απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτιστικών συλλόγων και των εκατοντάδων μελών τους και δεν πρέπει να μπλέκει σε τέτοια…, παιχνίδια.

Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα μέλη της διοίκησης του ιστορικού Εθνικού, τα οποία επικαλούνται τις συνεχείς οικονομικές ενισχύσεις του δήμου Αλεξανδρούπολης με δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να καλύψει τα έξοδα του και προσπαθούν να πείσουν όσους διατυπώνουν ερωτηματικά και ενστάσεις για μια τέτοια κίνηση. Υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ο σύλλογος να… στηρίξει τον δήμαρχο τώρα που έχει ανάγκη, όπως έκανε αυτός με τα χρήματα που έδωσε.

Το συγκεκριμένο θέμα πάντως απασχολεί έντονα όλη την δημοτική παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη και στενοί του συνεργάτες, Αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι, επισημαίνουν ότι ήδη έχει κάνει μεγάλη “ζημιά” σε επίπεδο εντυπώσεων, αφού έχει στρέψει τα εκατοντάδες μέλη των πολιτιστικών συλλόγων εναντίον τους. Καταλογίζουν μάλιστα ευθύνες στον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη ότι παρέσυρε σε λάθη και γκάφες τον δήμαρχο.