Δήμος Αλεξανδρούπολης: Επιχορήγηση 5.000 ευρώ στο “Ρώσικο Σπίτι” από τον Β.Λαμπάκη

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Επιχορήγηση 5.000 ευρώ στο “Ρώσικο Σπίτι” από τον Β.Λαμπάκη

Λεφτά υπάρχουν στον δήμο Αλεξανδρούπολης, για να ενισχύεται οικονομικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ρώσικο Σπίτι”, που έχει ως Πρόεδρο την Ιουλία Γαβρίλοβα, σύζυγο του γνωστού και μη εξαιρετέου Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη, που όπως αποκάλυψε το Evros-news.gr, παρίστανε τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας στην περιοχή, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν “μαϊμού” και χρησιμοποιούσε κακώς τον συγκεκριμένο τίτλο. 

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, πληρώθηκε επιχορήγηση 5.000 ευρώ στο “Ρώσικο Σπίτι”, την στιγμή μάλιστα που ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν έχει αναρτήσει ακόμα καμιά επιχορήγηση του απ’ τον δήμο Αλεξανδρούπολης στην ιστοσελίδα του, όπως έχει την σχετική υποχρέωση εκ του νόμου (άρθρο 10Β του ν. 3861/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρο 16 του ν. 4305/2014). Να θυμίσουμε εδώ, ότι ο κ.Λαμπάκης όταν κάποιοι εκφράζουν την απορία πως έχει δίπλα του τον Γκαμπαερίδη ενώ αποδείχθηκε ότι παρίστανε τον “μαϊμού ΅Επίτιμιο Πρόξενο, υποστηρίζει συχνά το γεγονός ότι είναι πλέον άμισθος σύμβουλος του. Στη σύζυγο του πάντως καλό θα ήταν να μάθουμεπόσα χρήματα έδωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης μαζί με τις 5.000 τώρα.
Όλα αυτά συμβαίνουν όταν σύλλογοι της Αλεξανδρούπολης με σημαντική πολιτιστική και αθλητική δράση, έχουν πάρει εδώ ιαι χρόνια ελάχιστη οικονομική ενίσχυση από τον δήμο της πόλης τους, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι το “Ρώσικο σπίτι” έχει προνομιακή μεταχείριση απ’ τον Βαγγέλη Λαμπάκη. Εντάξει, ο άνθρωπος μπορεί με το… ζόρι να παριστάνει τον φιλοαμερικανό, αλλά είναι γνωστό πως η μεγάλη του αγάπη και συμπάθεια είναι οι Ρώσοι.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 5.000 ευρώ

Ρώσικο σπίτι επιχορήγηση

Να θυμίσουμε επίσης ότι τον περασμένο Απρίλιο που εγκρίθηκε η συγκεκριμένη επιχορήγηση από το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, υπήρξαν αντιδράσεις και ο Βαγγέλης Γουμενίδης αρχικά αρνήθηκε να το ψηφίσει, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το ύψος του ποσού. Ο κ.Λαμπάκης όμως επικαλέστηκε την ύπαρξη 6.000 ρωσόφωνων στην περιοχή και υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος βοηθάει στην σύσφιξη των σχέσεων με την Αγία Πετρούπολη. Τις έχει… ακριβοπληρώσει τελικά εδώ και χρόνια αυτές τις σχέσεις ο δήμος Αλεξανδρούπολης, με ουσιαστικό απιοτέλεσμα ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ τόσο στον τουρισμό (εκείνες οι χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες που είναι) όσο και σε άλλα θέματα.

Ένα σχόλιο

  1. Θα συμμετάσχουν και στη γιορτή κρασιού άραγε όπως τόσοι άλλοι συλλογοι τα προηγούμενα χρόνια και χωρις επιχορηγήσεις?

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*