Διδυμότειχο: Ο μαθητής φαινόμενο της Πληροφορικής απ’ το Ισαάκιο, που κατέπληξε με την επίδοση του

Διδυμότειχο: Ο μαθητής φαινόμενο της Πληροφορικής απ’ το Ισαάκιο, που κατέπληξε με την επίδοση του

Ο σημαιοφόρος του Γενικού Λυκείου Διδυμοτείχου Βαγγέλης Γουργούλης, που σάρωσε με τις επιδόσεις του και συγκεντρώνοντας 19.441 μόρια εισάγεται από τους πρώτους στην Στρατική Ιατρική της Θεσσαλονίκης, δεν είναι ο μοναδικός που εντυπωσίασε από την “πόλη των κάστρων” στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.

Υπάρχει ένας ακόμα μαθητής του ΓΕΛ Διδυμοτείχου, που αποτελεί… φαινόμενο της Πληροφορικής και κατέπληξε τους πάντες, καθηγητές και συμμαθητές του, με την επίδοση που πέτυχε στις εξετάσεις… αγγίζοντας το τέλειο στο συγκεκριμένο μάθημα. Πρόκειται μάλιστα για μια περίπτωση από αυτές που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα παιδιά, μια και έχει καταφέρει να είναι… αστέρι στην Πληροφορική, χάρη κυρίως στις δικές του προσπάθειες και όχι στη βοήθεια των φροντιστηρίων, αφού προέρχεται από φτωχή, αγροτική οικογένεια.

Πρόκειται για τον Γιώργο Δημοσχάκη από το χωριό Ισαάκιο Διδυμοτείχου, ο οποίος στο 4ο πεδίο έγραψε 19.9 στην Πληροφορική (ο ένας βαθμολογητής του έβαλε 100 και ο άλλος 99)!!!, επιβεβαιώνοντας αυτό που γνώριζαν όλοι στο σχολείο του. Πως είναι φοβερό ταλέντο στον συγκεκριμένο τομέα. Ο Δημοσχάκης συγκέντρωσε 17.580 μόρια (μπορεί να είναι και η καλύτερη επίδοση στον Έβρο στο συγκεκριμένο πεδίο) και εξασφαλίζει την εισαγωγή του στις σχολές Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Εκτός από το 19.9 στην Πληροφορική, έγραψε 19.5 στις Αρχές ΟΙκονομικής Θεωρίας, 17.8 στα Μαθηματικά και μόνο στην Έκθεση δεν τα πήγε καλά, αφού έγραψε 13.8.

Κατάφερε όμως να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, για να φοιτήσει σε μια σχολή Πληροφορικής και η επιτυχία του αποκτά τεράστιες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι προέρχεται από μονογονείκή οικογένεια, αφού “έχασε” την μητέρα του πριν λίγα χρόνια και ο πατέρας του, αγρότης στο επάγγελμα, κάνει τα πάντα ώστε να μην λείψει τίποτα στον Γιώργο και την μικρότερη αδερφή του.

Ο 18χρονος έμενε στο Ισαάκιο και πήγαινε στο Διδυμότειχο για το Λύκειο αλλά και το φροντιστήριο, με ένα ποδήλατο ή τον πηγαινοέφερνε ο πατέρας του με τρακτέρ. Η περίπτωση του έχει συγκινήσει τους καθηγητές του και προσπαθούσαν όλοι να του συμπαρασταθούν και να τον βοηθήσουν στην έκθεση όπου φαινόταν ότι είναι το αδύνατο του σημείο του.

Όλοι γνωρίζουν το μεγάλο του πάθος για τους υπολογιστές (ασχολείται με τις ώρες στο σπίτι με αυτούς) και την Πληροφορική και όπως χαρακτηριστικά λέει η καθηγήτρια του στο ΓΕΛ Διδυμοτείχου που δίδασκε το συγκεκριμένο μάθημα: “Ο Γιώργος γνώριζε κάποια θέματα ακόμα και καλύτερα από μένα. Είναι φοβερός στην Πληροφορική και χαίρομαι που κατάφερε να εξασφαλίσει όπως όλα δείχνουν, την εισαγωγή του σε μια τέτοια σχολή”. Όλοι άλλωστε, καθηγητές και συμμαθητές είναι περήφανοι γι’ αυτόν και σχολιάζουν κολακευτικά τις επιδόσεις του.

Το θέμα τώρα είναι να μπορέσει να βρει ένα Πανεπιστήμιο όπου θα έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει με τα λιγότερα έξοδα, μια και όπως επισημάναμε προέρχεται από φτωχή αγροτική οικογένεια. Άλλωστε ακόμα και οικογένειες με σχετική οικονομική άνεση, ζορίζονται όταν πρόκειται για τις σπουδές του παιδιού τους σε άλλο τόπο απ’ όπου διαμένουν.
Ο πατέρας του πάντως, που είναι περήφανος άνθρωπος και δουλεύει όπου υπάρχει η δυνατότητα προκειμένου να βοηθάει τα δυο του παιδιά,  είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα, ώστε ο Γιώργος Δημοσχάκης να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να γίνει ένας σπουδαίος άνθρωπος της Πληροφορικής. Γιατί θα είναι άδικο να μείνει αναξιοποίητο ένα τόσο μεγάλο ταλέντο.